樓主: 大神

喪屍(活死人)危機@香港爆發 第2輯出左la

咁快又5集LA:80: 回下先LA:73:
回復

:75: 好激好激,快d有下集就好啦:05:
回復

andyyeung0927好支持我,我要放多2集:69:
回復

第三十集                承,倒下!?
2006年10月24日             6:23P.M
「砰」手榴彈在承的口中爆開
「等等…佢會唔會就咁死左架!?係既話我點交差呀?」洛
洛跑向那團爆炸後的煙霧當中,想看清承有沒有死
洛:「佢…佢呢?」
洛發現在煙霧中找不到呀承
「佢…佢無可能走得甩架!」洛心中大疑
洛一轉頭,就看見承向他走過來,洛清楚看見
承的嘴部被炸得血肉模糊,但奇蹟地,傷口竟自我復原
洛親眼看見,承的嘴部,傷口自動癒合,速度還相當驚人
洛被嚇得不停向後退,後來還轉身逃走,但承和洛的距離沒有拉遠,承更慢慢迫近
突然,洛一個轉身後腳踢過去承的心口,承向左閃一閃
隨即伸出右拳,向洛打過去,洛的右腳還在半空中所以閃躲不及,
結果被承打得飛出數米之外。
幸好洛至小就經過嚴格的殺手訓練,所以這一拳不致洛暈倒或死亡
洛開始意識到,他不會是呀承的對手,但亦知是不可能逃出承的掌心
承一步一步迫近,承和洛的距離還有
9步
8步
7步
6步
5步
.
.
.
2步
「啪」承突然倒下,洛感到十分出奇,但又恐是承的奸計,所以不敢輕舉妄動
過了數十分鐘,洛的戒心終於消除,開始把承帶到三神集團的…總部…
另一方面
「佢醒番啦」ZERO指住呀凝
維同虛佢地都走過去睇下呀凝怎樣,但凝却低著頭,口中唸著
「呀…呀聰佢死左呀…」
維和虛等人也不想這麼快就追問發生了什麼事,想讓她先冷靜一下
「哼,好彩佢神智不清如果唔係比佢認到就大獲啦,衣家總算安全
  睇黎今次既任務可以順利完成,唔係,仲有個障礙」榮一邊想,一邊望住呀穎
(相信各位讀者也知道,這個呀榮其實就是在開始時出現的呀榮)
榮慢慢走近,從褲袋中拿出一把刀仔,準備刺死呀穎…
回復

第三十一集                 向三神總部進發
2006年10月24日        6:48p.m
「你想做咩呀!?」虛想喝停呀榮
但榮扮聽不到,更加速走路步伐
「察」
「呀!?」很多人也掩著雙眼,看來,他們很像看到極為血腥的畫面
原來,呀虛眼見不能喝停呀榮,又見呀榮從後拿出小刀,於是立即走上前
用刀揮斬過去,令榮的身體上下分離,場面極為血腥,血花四濺
「嗄…」虛望著自己的刀,他不相信自己竟用刀把人殺死,是人!不是喪屍
虛坐在地上,刀亦趺在地上,虛用滿手鮮血的手拍拍自己的臉
想把自己拍醒,告訴自己其實這是場夢境,畢竟,他也是首次殺「人」
難免會這樣。他想呀想,又想到自己的父母…結果跪在地上哭…
呀俊想走過去安慰他,但又自知自己不懂說話,恐會令呀虛更加傷心
於是就讓他慢慢冷靜一下。
突然,一名女生大叫
「喊,有咩好喊呀!?你夠我慘咩?我,我親眼睇住自己d朋友,親友被喪屍
  咬死,但次次我想死都死唔去,咁我又可以點呀!?」那女生也慢慢落淚
「原來佢唔係啞架!?」維心諗
「哼,估唔到個女既原來係識講野既
如果唔係點會一直自己哩埋係d角落到玩自閉。」呀鈞心諗
「恩,呀恩(網友Jk~~8飾演),唔好咁啦!」男子叫道,然後走過去把她抱住
「e,呀天(網友hokwongtsang飾演)原來識佢架咩!?」阿豪心諗
虛突然把刀拎起,向地下大力一扔
眾人也被他這突然的舉止嚇到,他們只聽得虛在埋怨道
「到底係邊個咁衰整d咁既野出黎!搞到d人變到成隻怪物咁
    仲累到我既呀爸呀媽…」說罷,呀虛又再哭起上來
「你真係好想知係邊個整出黎架咩?」一名男子在醫院的角落邊抽煙邊道
「你…你知咩?」虛很激動地跑過去問
「哼,我當然知道啦!」男子道
「咁…咁你講呀!」虛想用手按著男子的肩膀,問清楚
但男子快速地拿出一枝手鎗,指著呀虛的頭部,然後說
「我唔太鍾意d人行我咁近!」
「喔,喔,我行開,我行開,咁你講得啦?」虛慢慢向後退
「我叫呀瞄(網友如果沒有今天飾演),係瞄準個瞄
我既身份係邊個唔重要,你亦都唔好問
    因為我係唔會答你既,至於d病毒係邊個製造既,我只知係 ─ 三神集團。」
「三神集團!?」虛問
「係咪果間專門整[開心朱古力]既食品公司呀?」維問
(作者:救命=,=都話virus係病毒既意思,唔係開心!!!)
「佢有無整過一隻[開心朱古力]我就唔知,但我淨係知佢整過一隻叫
  [virus]既朱古力,係啦,你地有無食過呀?」瞄大叫,問眾人
瞄見無人有反應,於是就繼續說下去
「食左呢隻朱古力,人就會變成出面果d怪物,亦即係你地所講既喪屍
    至於食左之後幾耐先會變喪屍?
    就會因應每個人唔同既體質同中毒後的運動量而定。仲有就係
   中毒後的初期,身體未會被完全腐化,所以速度會比較快(作者:健就是這樣)
   據稱佢地依家研究出一種中毒速度變得更快的病毒,而佢地既力量亦會變得更強,
   至於點解動物都會受到感染呢,呢層我都仲未清楚…」
「乜野叫我地唔好問佢係咩身份呀,睇佢知咁多野就知佢係特工啦 係到賴神秘 」維心諗
「咁佢地仲係唔係香港呀!?」虛問瞄
維:「香港依家搞到咁,仲點有可能係香港呀?」
「呢位小朋友,你咁講就錯啦,其實,佢地既總部仲係香港…」瞄說
「下!?邊有可能呀?咁佢地係邊到呀?」維問
「佢地其實就係…」瞄
此時,呀穎突然醒回來,大叫:「呀承,唔好呀!!!」(作者:好似呀承想強姦佢咁=,=)
眾人也望過去
「e,你醒番啦?」俊問
「嗯」穎回答俊,但眼望著瞄
「我好似識佢咁既!?」穎心諗
「唔洗諗啦,你係識我架!」瞄對穎說
「呀…我記得啦!」穎仇視著呀瞄
「唔好咁嬲住,我地依家有共同既目標,就係要消滅三神集團既計劃」瞄說
「嗯,咁都好!」穎說
俊問穎:「係喎,呀承佢做咩呀?」
穎突然面色突然一變,說
「佢…佢啱啱突然異變,變得十分可怕,將一開始同我地一齊行既果個女仔殺死!」
「下!?果個廢物都殺到人!?」維問(呀承:好啦喎,想死呀? )
「咪就係囉,就係咁先得人驚呀!」穎說(呀承:連你都係咁,夠啦 )
「咁跟住呢?」維問
「佢殺完果個女仔之後將視線轉移向我…之後同我打起上黎
我完全唔夠佢打,係差d死之際,呀洛突然出左黎,呀承就立即向佢攻擊
就係咁,我先可以走到出黎咋…」穎說
「哦…」維
「我打算依家去三神集團既總部,你地邊個想跟埋我去,因為人多好辦事。」
「我!反正全家死淨我一個,我一於同佢地死過!」虛說
之後也有人也說去,也有人說不去
「嗱,大家唔想去既都請放心,係聽日早上九點,會有直昇機黎接你地架啦!」瞄說
維心諗:「咁就更加明顯你係個特工啦 」
瞄:「各位,咁我地出發架啦喎!」
去三神集團總部名單: 阿豪, 呀鈞, ZERO, 林綺恩(恩), 瞄, 洛刈
                       阿斌,呀天,呀希
                       呀瑜,henry
                       呀穎,呀凝,呀維,呀虛,呀俊

(待續)
回復

第一輯得番4集咋,回得快,放得快
回復

可憐既主人翁呀承變左怪物,仲要比人串廢物:09:

回復

唔好咁說_│-│●
回復

反正得返4集,一次過搞掂佢大家安樂:86:
回復

仲有第二輯,你係唔係唔c第二輯先_丨-丨●
回復