樓主: 大神

喪屍(活死人)危機@香港爆發 第2輯出左la

sor tenny,唔記得cut個d粗口呀:66:
回復

果然係變態集團-   -入口機關整到咁:89:
唔記得咪編輯佢改返好囉:79:
回復

點編輯架,我唔識:64:
回復

咪玩啦,睇下右下角咪有編輯兩個大字囉:09:
回復

post左下集先la~想c ar
回復

:80: NG,我係一閃呀:80:
回復

第三十三集          大屠殺 part 1
2006年10月24日       7:30p.m
「哈哈哈哈哈哈哈哈…」瞄
「笑,仲有咩好笑呀!!!」俊
原來,佢地已經被人關了進密室裡…
「一切都係我預計之內」瞄滿有自信地說
「唔好係到死頂啦~」鈞
「唔係呀,我先前已經睇過呢到既地圖…」瞄
「我都唔想出聲架啦!你又話知,咁我地又會搞到咁!!!」身為神父既希終於忍唔住
「你地聽我講先!」瞄
眾人望住呀瞄,瞄走到左邊的一面牆,然後說
「大家,呢面場後面就係存放病毒原體既密室,有左果D病毒原體
   咁我地就可以唔洗再驚果種病毒架啦…哈哈哈哈…」瞄說
「果然厲害!!!但…你打算點樣整爆呢面牆呢…? 」豪問
「……」瞄
全場靜哂…
另一方面
「嗚…好強…」洛說,他正面對一個,不,一隻身高2米,手臂的粗壯程度令人髮指
那人用布蒙面…
他不斷向呀洛攻擊,呀洛曾經嘗試用不同的方法,例如用刀刺,用拳頭打
但那人却絲毫無損。
「頂…邊個整隻咁既野出黎架!?」呀洛
那人一拳向呀洛的頭部打過去,呀洛向左邊一滾。
呀洛滾到左面的一面牆,那人用後腳一踢
呀洛再向左邊一滾,避開了,但那面牆却被那人踢到凹了一個大洞
「嘩,比佢打中仲有得剩!?」呀洛
突然,「砰!」
右面的那面牆爆開,煙霧四散,入面傳來一些聲音
「哈,好彩我有帶微型炸藥啫!」
「知你勁啦,快D分頭去搵病毒原體啦!!!」
煙霧散開,原來是呀瞄等人,呀瞄等人呆了地望住呀洛跟那人在戰鬥
「我…我地係唔係去錯地方呀?」瞄問
「你又話睇過地圖既!!!」俊
「係呀,明明個密室係牢室既右邊架!」瞄說
「頂,你帶左我地去左邊呀!」俊
「我…我唔記得左講我唔識分左右架…」瞄
「你…你唔早講…」俊
呢個時候,虛說
「E…果個咪係呀洛…」
「係…係喎…」俊
「呀洛…?」瞄
瞄望清楚,大叫
「呀洛!真係你呀?」
「你…你識佢架咩?」虛問
「佢…佢同我一樣係特工,但佢做臥底扮殺手,要查出三神集團既秘密!」瞄答
(註:佢地對話其間,洛仍然受到攻擊)
「哦!」呀虛搭一搭呀瞄的肩膀
「你知唔知佢差D殺左我呀? 」虛說
「咁做臥底梗係要做得逼真D啦 」瞄
「唔好講住啦,救左呀洛先啦!」瞄說
(各人的武器:
  阿豪:微型炸彈3個
  呀鈞:銀雞(已上膛+24粒彈)
  ZERO:界刀,銀雞(已上膛+26粒彈)
  林綺恩(恩): 美術用cutter, 一枝原子筆
  瞄:手榴彈一個,GLOCK 19手鎗(已上膛+34粒彈)
  洛刈:軍刀兩把
    阿斌:濃酸三枝
  呀天:匕首一把
   呀瑜:普通剪刀
  Henry:SIG SAUER P228手鎗(已上膛+26粒彈)
   呀穎:獵刀一把
  呀凝:/
  呀虛:灼熱-刃(刀)
   呀俊:長劍
   呀希:十字架形的刀仔                                      )

(拉落下面)
回復

瞄:「呀虛,呀俊,你地先去從左右來夾擊果個人!
      呀鈞同ZERO企係到睇下有咩異樣再開鎗!其他人跟我走!」
阿豪:「我地去邊到呀?」
瞄:「仲洗問,梗係去番果個密室爆右邊果面牆!」
於是,他們就走回原來的牢室了,剩下
ZERO,呀鈞,呀虛同呀俊係到…
呀虛從左邊大力砍向那人,那人望也不望就舉起左手擋住
呀虛被反作用力彈開,呀俊再襯機向那人的右邊橫砍過去
那人用拳頭揮過去,「鏗…」
俊的長劍斷開二邊…
「頂…早知唔去鴨寮街買20蚊把既劍啦…」俊被震開
呀鈞同ZERO見後立即向那人不停開鎗
「砰!砰!砰!砰!砰!…」
他們每人也開了十數鎗,但也未能令那人受傷
「無…無可能架!」呀鈞
「咁…咁點好呀?」ZERO
那人把視線轉移到呀俊身上,那人慢慢走近呀俊
「唔好呀!」呀虛跳起,直砍向那人
「察…」那人用來蒙面的布跌下
俊:「呀…呀聰!?」
另一方面
「砰!」
「爆開左啦!」豪
「咁快D行啦!」瞄說
他們不知道,其實這密室的正門掛住一塊牌…
「F.P」(失敗製品既英文簡稱)…
回復

好la,你地回得多,放得多:80:
回復

邊個一閃??:75:
回復