樓主: 大神

喪屍(活死人)危機@香港爆發 第2輯出左la

第十九集             穎v.s神秘女子
2006年10月24日         4:05p.m
「嘻嘻…」神秘女子
「你…你想點呀…唔好殺我呀?>.<」
「啪…」
「放低枝鎗…」穎用鎗指住神秘女子既後腦說
「嘻…你估下我開鎗快定你開鎗快…?」神秘女子陰沈沈地說
「你咪試下囉…」穎說罷,大力地用鎗篤實神秘女子既頭部
「好呀…1,2,3…」神秘女子
「咔…咔…」
原來,兩枝鎗都已經無哂子彈…
神秘女子立即一下後腳,踢向呀穎。
穎後退數步,避開了
穎向前伸手去抓住佢,但反被拍開隻手,仲連另一隻手都被人捉住…
被神秘女子將手反到後面,不能動彈…
穎立即用淨低果隻手拎起佢把獵刀,向後剌去…
神秘女子稍不留神,被呀穎劃破右手,流血…
「E…」承
「點…點解…佢…佢D血…血係紫…紫色既…!?」承
「哼…原來真係…」穎心諗
神秘女子被刺傷後,顯得好憤怒…
首先向穎的腳部進攻
神秘女子一下掃腳,穎跳起避開
但神秘女子在掃腳既同時立刻把另一隻腳踢出,穎不能閃避,硬食左一下…
「咳…咳…」
穎被神秘女子擊中肺部,不斷咳嗽…
「哼…不堪一擊…」神秘女子
呀穎立即向神秘女子的面打了一拳
但神秘女子向下跪低一下,再向穎的肚部重打了一拳…
穎被擊中後,後退幾步,然後跪低…
睇黎好似好辛苦咁…
神秘女子再跑到呀穎面前,「蚊」起佢,然後大力地向地下一扔…
「咳…咳…」
最後,始終因為呀穎醒番無幾耐就要打一場架,仲要受到重擊…所以佢再次暈倒…
「嘻嘻…」神秘女子再度回望呀承…
承心諗:「上次玩完刀法…唔通今次要同佢玩拳法…!?」

(待續)
p.s:呀凝:點解仲係無人理我架
回復

第二十集                    神秘男子
2006年10月24日          4:15p.m
「唉…無計啦…睇黎我又要出手啦…!」
「第一招 ─ 倣家拳法」
承向神秘女子揮拳打去,對於呢種咁無戰鬥力既對手黎講
神秘女子當然能夠輕易避開佢既攻擊啦…
「嗄…估唔到佢速度咁快…咁唯有用第二招 ─ 太極拳」
承向神秘女子伸手抓去,打算抓到後再用拳頭重擊佢既肚部…
「ya…得左啦…」
承成功用右手抓住神秘女子既左肩膀,正當承準備揮拳攻擊佢既時候
神秘女子只係轉一轉肩膀,就已經將承既右手撇開…
「…果然唔可以睇少…咁唯有出最後一招…恆與仁仁拳」
「嗚呀…」
神秘女子等不到承出招,已經走到承的後面,把承的左右手交叉疊住
再踢向呀承的左右腳後的關節位,令呀承整個人跪低…
「唉…垃圾…」神秘女子
「夠啦…你想點呀…」
「我想點…嘻嘻…」神秘女子
「啪…」
一枝鎗指向神秘女子,但在場的呀聰,呀穎仍然昏迷
(p.s:呀凝:「點解連提都唔提下我架= =」
咁…咁究竟係邊個黎既呢…
「放開手…」攞住技鎗既人對神秘女子說
由於承背住佢地,所以佢唔知個人係點既樣…
但聽聲隱約知道佢係個男仔
「嘻…」神秘女子
神秘女子向後批左一下手踭,但果個人輕易閃開…
「哼…果然利害…」神秘女子
「大家咁話…」神秘男子
神秘女子踢開呀承…打算與神秘男子大戰一場
此時,呀承終於可以見到個神秘男子…
呢名神秘男子睇黎大約20多歲,手中拎住一個黑色既大袋
好似有好多野係入面咁…
神秘男子亦放下手中既袋同鎗,打算同神秘女子大戰…
神秘女子快速地向神秘男子的右邊面打去
神秘男子舉起右手擋住神秘女子既攻擊,然後再揮拳打向神秘女子
神秘女子用右手撥開…
「嘻嘻…今次好玩啦…」神秘女子
「哼…但你會係註定係呢個遊戲輸既人…」神秘男子
說罷,二人又再交戰起黎…

(待續)
回復

第二十一集        神秘女子離去
2006年10月24日          4:30p.m
神秘女子用右腳向神秘男子的左肩擊去,神秘男子向右閃開,再抓住她的右腳
神秘女子立即用左腳向神秘男子既頭部踢去
但可惜神秘男子用剩餘的右手抓住她的腳
神秘女子成個人失去平衡,整個人躺在地上
神秘男子在佢既肚部加上一腳,大力地踩過去
神秘女子終於發瘋,用剩餘的兩隻手將佢自己既上半身彈起
係彈起既同時用拳頭擊向神秘男子
神秘男子估唔到神秘女子有咁既一著,被神秘女子重擊一下他的頭部
神秘男子退後幾步,um住自己個頭,好似好痛咁樣…
神秘女子跑向前,一腳掃向神秘男子既腳部關節位
神秘男子跪低,神秘女子打算一下重拳擊向佢既頭部,想一招了結佢
神秘女子向佢揮出一拳…
「察…」
神秘男子係千鈞一髮之際從背後取出一把軍刀,剌向神秘女子...
「嗚…」
神秘女子痛得立即跪在地下,雙手按地,從口中吐出紫血…
神秘男子行去拎番起枝鎗,指向神秘女子
「哼…咳…咳…你輸左啦…咳…」神秘男子
「……」神秘女子
「我見你仲細,有咩遺言好快d講,講完我開鎗…」神秘男子
突然,一隻大鳥從天上飛來,速度好快,神秘女子見後立即跳上大鳥身上
神秘男子向大鳥連開幾鎗
但擊中大鳥後只有發出pi pi聲,睇黎身體極為堅固
最後,神秘男子只好睇住大鳥將神秘女子接走…
「奇怪啦…香港無可能會有咁既大鳥架喎…」神秘男子奇怪地問
「係因為隻鳥受到病毒感染呀…」承
「哦…又係因為咁…」神秘男子
「呀…係啦…你地有無見過一個叫呀健既細佬呀…?」神秘男子
「呀…呀健…」承
「係呀…你識佢咩?」神秘男子
「你…你係佢邊個呀?」承
「我?…我咪係…」神秘男子
(待續)
回復

快d繼續貼呀!!:08:
回復

:85: post!!!!
回復

:85:  貼 多 d
回復

:85: 八   集
回復

:89: :89: 好多人回
回復

我要tenny點我先放:86:
回復

咪玩啦!!!!:16: :08: 同我快d貼!
回復