樓主: 大神

喪屍(活死人)危機@香港爆發 第2輯出左la

貼完第一緝,再睇第二緝嘛:86:
唔貼既話點睇?:77:
回復

唔貼住la,冇咩野做:86:
回復

:72: 貼埋佢等貼第二緝呀嘛:66: :88:
回復

第二緝佢都未出完:88:
回復

無所謂啦:86: 睇哂第一緝,唔睇第二緝住都得架啦:77:
回復

我想佢第二緝出完先放:86:
回復

:89: 唔係掛:89: 咁搞大把人(包括我)會頂唔住癮死架:88:
回復

等我吊下你地先la:69:
回復

第三十二集             潛入總部
2006年10月24日           7:12P.M
一個實驗室裡
「哼,終於捉到佢番黎啦!」一名身穿白袍的神秘男子說
「係呀,報酬呢?」洛道
「報酬?你自己用升降機到地牢3樓,就會見到一棟白色既大門
你要既錢就係入面!」神秘男子道
「哼」洛啤左神秘男子一眼,不疑有詐,立即轉身到升降機處
洛到了地牢3樓,看到一棟白色既大門,旁邊有個紅色的按鈕
洛按下門外紅色的按鈕
「嗞…嚓」門慢慢地打開…
門開後,突然一個拳頭由洛的前面向他揮過去,而且速度什快…
實驗室裡,穿著白袍的男人輕撫呀承…(作者:唔好諗變態野=,=)
另一方面
「係喎,你都仲未講三神集團既總部係邊到?」維說
「佢地既總部你點估都估唔到會係果到!」瞄說
「點解咁講呀?即係邊啫?」維問
「嘻,到時咪知囉」瞄
「咁我地點去呀?行去呀?」維問
「我點會咁殘忍呀?我準備好車架啦!」瞄
「車!?邊到呀?」維問
「果到」瞄向附近的一處荒地指
「單…單車=,=」維
「嗯,有咩問題呀?」瞄
「咁踩法容咩易踩死我地架?」維說
「點會咁易死呀,周街咁多喪屍都唔見你死~」瞄
「1,2,3,4,5,6…E,好似唔夠單車喎…得13架咋」瞄說
「唔緊要呀,我同呀俊一齊坐都無問題架~」呀虛說
「嗯,但係咁都仲爭兩架喎…」瞄說
「呀凝依家咁樣,我車佢呀」穎說
「好,但仲爭一架!」瞄說
「哼咁無計啦」瞄拍拍呀維既肩膀,然後握握他的手,再說「就由你行路啦!」
「呀!?你…你講笑咋?再者,睇下有無其他人…」維用手指指其他人
但全部人都已經上哂車,用事不關己既眼神望住呀維
瞄亦馬上上了自己的單車,然後指示各位跟他走
維望住各人離他而去,瞄更回頭向維揮手道別
「仆…(粗口內容),鬼唔望你炒車死呀!你老味!」維大叫
突然,維發現附近有架車匙仍然插著的電單車
「哈,連個天都想幫我呀!一於用電單車追上去,然後撞佢條(粗口內容)
   Ke…ke…ke」維奸笑起上黎
維立即上車:「哼,好彩我細個係鄉下跟我老豆學過下揸電單車啫!」
說罷,就向前駛走,正當維正計劃自己陰謀之餘
突然,他急停…然後說:「佢…佢都無同我講要去邊 」維

(拉落下面)
回復

另一方面
瞄:「哈哈哈哈…個傻仔黎唔黎到就要睇佢醒唔醒目啦~」
各人也懷住緊張的心情前去
過左20多分鐘,當然沿途佢地都見到好多喪屍
但瞄等人都沒有理會!
「到左啦!」瞄說
「唔好玩啦!帶我地黎肯德基做乜呀?」鈞
瞄沒有理會他,繼續走去肯德基伯伯個像果到,然後用手摸肯德基伯伯的臀部
「喂…唔好玩埋D咁既變態野住先呀! 」呀俊
瞄仍然沒有理會他,突然,瞄用力,把肯德基伯伯的臀部180度轉過來
即是臀部向前,眾人大驚
「唔…唔係啩…」阿豪
瞄從褲袋裡拿出一條鎖匙,然後用手拍拍肯德基伯伯的陰部
肯德基伯伯突然開了一個洞在臀部的中心,瞄再將鎖匙插入
肯德基的門口下面突然彈開數塊地磚,原來地下是有條通道的!
瞄:「搞掂啦,破解左呢個機關,就會有條地下通道道往佢地既總部!」
俊:「介…介唔介意透露係邊個設計呢個機關…架? 」
瞄用手勢示意叫各人跟住他走,且不要發出聲響
他們走了一會兒樓梯,他們看見一棟銀色的鋼門,旁邊有個讀卡器
看來,是要用卡解鎖
瞄說:「等陣入到去,會有四條路,你地一定要跟實我!」
俊問:「如果有人見到我地咁點呀?」
「嚓」鋼門打開
「哼,唔洗知要點啦~」一名黑衣人手持衝鋒槍,後面有數人跟著
「點…點解你地會知我地係到架?」瞄
「哼,你係KAI架?你睇下」黑衣人用手指住門上
「(粗口內容),原…原來有閉路電視!」瞄
「黎啦…一個一個跟住我黎啦!」黑衣人
瞄:「你…你地想點呀?」
「放心,我地暫時困住你地先,再等候BOSS既發落!」黑衣人
接著,他們15人就一個跟一個地被人帶往密室…
另一方面
維正苦惱該怎麼辦的時候,突然他從褲袋找到一張字條
「E,原來個衰人係拍我博頭既同時攞左張字條落我個褲袋到!」維
維細閱字條內容
「哦,原來係去果間肯德基,哼,5分鐘內到!」
維又再上了電單車
但…
「唔係啩!無油!咪即係又要行! 」維

(待續)

下集預告:大屠殺
回復