樓主: 大神

喪屍(活死人)危機@香港爆發 第2輯出左la

快d出下集啦-   -等住睇呀:17:
回復

:73: 好,又有人回
回復

第十六集                叛變
2006年10月24日       3:22P.M
「做…做乜事呀?做咩望住我呀…?」明
承正在思索應否將真相話比佢知…
明開始覺得有D問題…
就心急起上黎…
「喂…乜事呀…?講啦!!!」明
承同聰互望一下…
大家都好似唔知應該點做咁…
呢個時候…
「咳…咳…」明
睇黎,明開始準備異變…
「喂…咳…咳…乜…咳事啫?講…咳啦!」明
呢個時候,呀榮企左起身…
用佢枝glock 17指住呀明個頭。
「你食既果種朱古力其實係今次病毒既源頭…」榮
「無…無可能架…」明
凝終於企起身講野…
「其實…我…我都唔係好鍾意你架咋…」凝
跟住,凝就走去坐係呀聰旁邊…
「你…你呢個賤人!」明
明立即拎起枝鎗,指住呀凝
「八婆,你去死啦…」明
「呀…嗚…」明
「我…我個肚好痛呀…」明
榮:「睇黎你開始異變啦…咁再見啦…」
「唔…唔好…」明
「砰!」
承同聰都唔敢正面望住,只好另轉面…
「又…又有同伴要死…」承好傷心咁講…
「等等先…」穎
「乜事呀?」眾人問
穎即刻攞起枝鎗,指住呀榮個頭…
「你…你點知果種朱古力其實係今次病毒既源頭架…?」穎
呀榮既面色立即變哂…
「點…點知又點呀…」榮
「好快D講啦喎…唔係我開鎗…」穎
「你…」榮出
承:「做乜事啫…點知又點啫?」
穎:「有D野你唔知咁多架啦…」
承:「咩事都可以慢慢講架啫…放低枝鎗先啦…」
穎:「佢一日唔講,我一日都唔會放…」
承:「我唔想再有同伴死呀!」
承講完之後即刻將枝鎗指住呀穎
「放開枝鎗先呀!」承
「你…你夠膽你就開鎗!」穎
「你以為我唔敢呀!?」承
穎:「咁你開啦…」
承:「你…」
穎:「仲唔開?」
承終於放低枝鎗…
「無錯…我的確係唔夠膽開…」承
講完,承就另轉面,低頭沉思…
「話左你架啦…睇死…」
「啪…」
原來,榮襯穎同承講野之際,轉身拍打穎隻手…
穎一不留神,仲比佢搶走埋枝鎗…
「嘻…你唔係好想殺我架咩?」榮
說罷,就揸住枝鎗指係呀穎個頭…
「你…」穎
「不過你放心…我唔會殺你住既…」榮
「你地慢慢係地玩下先啦喎…我走先啦…」榮
講完,佢就向百佳既門口走左去啦…
「妖…比佢走甩左添…」穎
承心諗:「奇怪啦…佢做咩要咁就呢?唔通有野隱瞞我地?」
聰:「唔好講咁多啦…執D野食,然後起程去寶琳警局啦…」
承:「嗯…」
神秘女子低下頭,輕聲說
「嘻嘻…睇黎…呢件事開始慢慢明顯啦喎…有排玩啦…
  不過…究竟呢個呀穎係乜來頭呢?點解好似知咁多野咁既…」
回復

第十七集              新的敵人
2006年10月24日             3:40p.m
「係喎…你頭先咪話,點解呀榮會知道果種朱古力其實係今次病毒既源頭既?」
「係呀,有咩問題呀?」穎
「係囉…知道個消息又有咩問題呀?你都知道啦…」
「你…你唔知咁多架啦…呀…係啦…佢…佢…」穎斷斷續續咁講
「唉…唔洗你講啦…唔想講就算啦…反正咁啱得咁橋呀榮又真係身有屎…」
「嗯」穎
「去寶琳村要行去景琳村果面先架…」聰
「咁行啦…」出
跟住佢地一行5人就開始由厚德商埸行去景琳村啦
「奇怪啦…無可能沿途一隻喪屍都無架喎…」穎
「可能係佢地怕左我地呢…」
「又會既…」凝
此時,一隻巨形的生物由左邊爬出...
「嘩…咩黎架…」凝好驚咁講…
呢個時候,個隻生物向我地吐出一d白色既野…
各位觀眾,無錯啦…呢隻就係受到病毒感染既─大蜘蛛
「(粗口內容)…閃開啦…」
「哎呀…」凝
呀凝唔小心,右腳比d蜘蛛絲纏住左…
聰立即攞起佢枝U.S.AS12散彈對住隻大蜘蛛係咁射出品人
「砰!砰!砰!」
「嗚…」蜘蛛大叫
跟住,隻蜘蛛望實呀聰…
突然,蜘蛛的尾部由下面伸出來
對呀聰射出毒液…
「(粗口內容)…」聰向左邊地下滾了一下,避開左蜘蛛既毒液…
承終於拎起枝鎗,對住蜘蛛既頭部狂射…
「砰!砰!砰!…」
「嗚…」蜘蛛邊用雙手遮住頭部,邊用雙手向呀承打去…
「啪…」
「咳…咳…(粗口內容)…好撚痛呀…」
呀承硬食左大蜘蛛既一下重擊,但幸好無傷到重要部分
只係比佢彈開左啫…
穎跑過去,係健既背囊到攞埋最後一枝鎗,FN FAL步鎗出黎
穎對住大蜘蛛既頭部繼續攻擊…
「砰!砰!砰!砰!砰!…」
大蜘蛛開始退後兩步,然後大叫…
「嗚…」
睇黎,呢隻大蜘蛛開始發狂…
大蜘蛛立即向前衝,利用佢尖銳既爪,向呀穎抓過去
呀穎向右移左幾步,就避開左佢招攻擊…
呀穎再襯呢段時間,攻擊佢既尾部…
「砰!砰!砰!砰!砰…」
「啪…」
隻大蜘蛛既尾部爆開左…綠色液體慢慢流出,流過既地方都比d毒液腐蝕左…
隻蜘蛛睇黎好似好辛苦咁…
佢d腳不停咁郁黎郁去,看似受到極大既傷害…
跟住無耐,就訓低左啦…
「哼…睇黎隻大蜘蛛既弱點係響佢既尾部…」穎
「我諗係啦…但係可唔可以搵人救左我先呀?」凝
「ok…我黎呀…」聰
其他人則坐係地下休息…
突然,左邊同右邊再跑出一隻大蜘蛛,而且,身形仲要比啱啱死左果隻更大隻…
回復

多d人回啦,一人回放二集:80:
回復

:00: :00: 我回!我回!
回復

放la~我想c,都幾好wo~
回復

快d貼啦,等住睇呀:08: 知唔知睇睇下無得睇好頂癮架:03: :03:
回復

又有3個人回,放6集:86:
回復

第十八集       神秘女子出手
2006年10月24日         3:55P.M
「仆…(粗口內容)啦…以家黎左兩隻仲大隻既…」
「妖…仲講!?走啦…」聰
「唔洗走啦…無可能會夠佢地快…」穎
「咁…咁點算呀?等…等死呀!?」聰
「得一個辦法…」穎
「咁仲唔講…?」聰
「殺…」穎
穎講完就拎起枝FN FAL步鎗,跑向左邊隻蜘蛛既右邊
對住佢既尾部亂射…但…
「啪…」
穎整個人被彈出數米外…之後可能因為抵受不住,昏倒了…
原來,呢隻加大版大蜘蛛既弱點已經唔係響尾部…
之後,比人射之餘,仲有時間向呀穎攻擊…
「唉…死就死啦…」聰
聰拎起佢枝U.S.AS12散彈跑過去左邊蜘蛛既腳部…
聰:「打到佢趺低之後,就可以慢慢SM佢啦…」
「砰…砰…」
「咔…」
「(粗口內容),呢個時候無子彈…」
「啪…」
大蜘蛛腳輕輕的一腳,聰已彈到數米外,最後和穎一樣…昏倒…
呢個時候,一直唔出聲既果個神秘少女終於出手…
左邊蜘蛛向佢衝過去,打算用腳部踢過去…
但呢個女仔向後移左一步,跟住好快咁將枝鎗對向前,指正蜘蛛既眼部…
正想開鎗之際…右邊的蜘蛛向佢噴出毒液…「嗞…」
「嗚…呀…」
大蜘蛛既毒液,果個神秘女子只係需要稍移數步即可…
最後,毒液擊中另外一隻大蜘蛛…
毒液擊中大蜘蛛既眼部,大蜘蛛好似十分痛苦,四處亂跑亂撞…
另一隻大蜘蛛見到後勃然大怒,閃到神秘女子既後面…
吐出蜘蛛絲,當蜘蛛張開口部,正準備吐出蜘蛛絲時…
神秘女子已對正蜘蛛既口部,連轟數十鎗…
「啪…」
呢隻大蜘蛛終於躺下…
成個過程…
呀承全部目睹…
呢個時候,神秘女子走向呀承…
「咩…咩事…?」
「嘻嘻…」神秘女子
跟住,神秘女子拎起枝鎗,指向呀承…

(待續)

P.S:呀凝:「搵人救下我呀…點解D人唔記得左我架?」
回復