查看: 9121|回復: 102

我的水滸故事

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
相信大家玩水滸都好耐拉,都識到d fd ge,希望大家將自己ge經歷講出黎分享下=v=
1week後投票
參加者+10^0^

我講先....

係2005年11月30日,我正式開始係水滸ge旅程拉!

果陣無名叫做"超級神棍"我已經玩蕭楊.....

我add ge第1個好友就係"過濾殺手",e家已經係明王lu..

跟住我就自己用手打升lv,升得極慢,同時都介紹5少同學仔玩水滸.

超級神棍升到14lv就產左,又開個"龍d傳人"同我1齊升.

當我32lv果時,我同1班兄弟玩"景陽岡之旅"準備去打戰魂拿幫石,

點知全軍覆沒.........= =

當我44lv果時,無名個龍d傳人發左達,用80m買左個幫石比我起幫,

++左所有兄弟(最後之勝利,夢遙,1世愛你,當然仲有無名自己)

全幫無人過50lv......

過左1排,龍d傳人話武僧+5到英血,就玩無名秀才拉!!

我55lv果時想影幅幫相,點知夢遙又無頭飾,我咪買左個童女頭比佢.

果次係我第1次去京,識左希望,國之英雄&3人.

當時add3人好友,但無點同佢傾計.

果陣無名比左隻潤我掛,點知掛死左!!!!

就借新手兄弟隻蕭讓來掛,順便升英lv..同埋去紫金山同幫友用手打怪....

58la...我又1次去京,希望問我升5升lv,我話升^_^

跟住佢帶左我入大草,見到火少v,傻b,小魔怪豬,scopions係度掛英,咪組我升lo.

4日從58升到68.......=3=

68咪帶夢遙去掛紫金....點知比人爆ac爆左隻蕭....

我已經72啦!咪著全防裝引大草...4日將夢遙36--->51,我72------>78

後來齊晒4葉,咪去開英卡..點知係孫立..= =

甘咪照掛大草wor!!點知我++血又少,齊裝200幾魔攻= =

甘希望咪去穩eq比我^_^又送左隻孫新比我,終於係我85果時....++到1000hp la,可以去做文.

當時lucky888想我快d1轉,咪限我10日內升爆佢,而佢又借蝶背比我.

and then我去陰太升,同風神劍(咒0師)&反對黨1齊沖lv^_^

跟住反對黨係度求婚,我咪應承左wor..=0=

就係甘沖左10日,終於係2006年7月15日1轉啦!lucky888都在場ga!!!

當時無名45,夢遙55.

無名見我轉左,又顛左甘升lv..我1轉10果時(就係果時識左未轉ge鋒bstc...),佢已

經掛紫金.....

果陣我同烈風之劍反面,又想穩佢過橋,又想玩個道長,就係2006年7月28日,

開左1個名為"他鄉遇故知"ge物體....

果然,我頭10日就從1lv------->50lv,係白芽狂拉經^_^當然有靠住蕭楊ge人面拉!

50之後,無名帶我去掛大草,見到夢遙上線,我咪向佢求婚lo,

點知佢話我變態佬.= =

原來.....我5記得話比佢聽果個係我...= =

過左1排又升番蕭楊拉!去打千里林....1過傳送就見到1個叫㊣秀田㊣ge人....

佢係甘對我笑= =我又對番佢笑....

後來咪去左打紅甲......

有1次係滄洲遊蕩果時見到2轉ge3人.......

我咪問佢:"你...幾時2轉ga?!"

3人(奸笑):"轉左好耐lu...."

我:"......"

跟住3人就係甘同我吹水,後來我去左食飯,番黎就見到....我個密頻.......3人5停甘叫我...

因為我5知佢幾大,咪話:"我叫你ar哥,ar叔,定係ar伯呢?"

佢係度笑:"你中2wor...."

我(奸笑):"ar伯早晨!!"

有1日佢同我講:"你.......嫁比我得嗎?"

我:"= =我有老公ga點嫁比你= ="

3人:>_<...

佢見溝5到我,咪扮放ac,我同阿坤係度話佢,又5應.

直到有1日,故仔打石門比風劍狂"小",我咪叫3人黎救我.

佢企係度5旭,嚇到風劍................以後佢都無話我lu.

3人話:你以後比人蝦,我都會救你,5會比你受到傷害.

我:thx ar伯^_^^_^^_^^_^

過左1排,反對黨5玩.鋒bstc係公頻狂話我朱扒.

3人話:嫁比我!!!!!!我中2食朱扒!!!!!!

我:...=0=.....

跟住佢咪追住我5放,仲話會等到我應承佢.

有1日我同班兄弟吹吹下水,d人居然話:燒羊大家姐!我要姐夫!

我:1時去邊到穩個姐夫比你地ar..= =

兄弟們:我們要天監姐夫!個名6個字ge!

我:= =?

兄弟們:佢個名第1個字係數字!第4個都係!

我:=0=

兄弟們:係呀!第1個係3字,第4個係1字!!

我:你地幾條友仔....古惑拉....不過佢真係幾好....你地甘識貨ge?

兄弟們齊齊奸笑...........

過左1排,3人見追5到我,靜左落黎.

我:喂ar伯

3人:??

我:班粉腸話要天監姐夫wor.

3人:=0=你老公做左天監咩?

我:佢5玩拉.班友話要你做佢地姐夫ar.

3人(眉開眼笑):甘你想5想???

我:.......考慮下先,話晒都係人生大事.但係我覺得你真係好好.

3人:=0=

商量左2日.......我應承左佢.

3人:做我老婆有個條件,就係入亂世梟雄.

我:5得!甘我個幫點算??

3人:甘點ar??

我:同d兄弟商量下先.

第2日我1講,即刻無名就反對拉!

"聽雨軒點算?我點算?d細佬點算?"

我:故仔係度ma.....

無名:5得!如果你走左我就爆佢ac毀左個幫!!!!!你係邊個幫,我就要係邊個幫.

好彩亂世有2個位!=v=就係2006年10月1日,3人迎娶我過門拉!無名陪嫁^_^入埋亂世(我見佢乖仔炸!如果5係5帶佢.)

結婚第2日3人就帶我去桃花山.係就係升得快,不過d怪成日圍我,狂死.

3人見5係路,咪係我37lv果時同我上雁.

果排我玩5到,佢咪幫我雙開.=3=

幾日就45lu.

有1日,我自己開ac,行過千里林見到以前帶過故仔升ge人,佢地都認得我.

全部都係男人.....(包括土之神)我突然間好有感想,水滸d女去晒邊ar??

後來3人onlne,話帶我吸雁,我就想:雁係邊度黎ga??係咪升得好快ga?wakakaka....

去到雁.....= =我嚇左1跳... = =成個婦女會甘= =

仲有好多人妖tim!

就係甘升左2日,50級拉!

後來1直都5升,成日係公頻吹水,成日比人問"你係男定女ar??"">_<凸!!!

*∼∼∼∼今日講住甘多先,聽日繼續=v=∼∼∼∼*

自傳一
我玩水滸應該係\2005年10倒...
戈時我根本都5知水滸係咩game~~只係有個fd叫我玩,咁我米玩lo
初頭係玩九紋,開左個提,叫做"最強提轄",點知玩到9 lv難升得制冇玩(戈時冇英冇錢冇裝冇人緣)
之後都停玩左1個月,,,
直到一日~原來我堂弟都有玩水滸,點知佢係玩林沖ser,咁我咪轉左去林沖ser lo,就咁就開左乂風神劍乂,戈時佢送左隻曹正比我,搞到我鬼咁開心~~~但係5小心整死左佢2次:30:
大約係我30幾lv的時侯...買左第一張點卡~350點,點知戈時5識野,用左3個天箱同人換孫新:16:
同我換戈條友叫 <傻仔>~~佢戈時仲係義士
之後就掛下掛下識左一個人叫死亡破壞者.....佢係提,但升得好慢
之後掛到去44 lv又買左一張點卡~150點,買左4個月盒,中左兩英卡兩裝
英卡開到孟康同孫立,戈時開心死我~~!即係開去掛石子,d防超高
仲係一個叫 小-DOU-U的文人面前哂命
之後掛掛掛掛到69 LV,叫左烈風之劍玩,佢戈時第一個人係提叫炎一~~
之後玩到75 LV停玩左一排
但係人生就係咁,係一個打字練習班裡識左蕭楊~佢戈時低我好多,我狂串佢~~~
後尾5知點解又玩返,就好似同蕭楊鬥升咁升得好快
升到90 幾LV,我個堂弟借左隻史 林鍊 竹LO 同埋好多野比我
本來開開心心咁掛諗住一轉 ,點知99戈時比初戀條友殺我幾十次,整左三十幾M罰經,
但係車路士送左粒極忘比我:05: 就係咁我的乂風神劍乂便成為義士~~
但係之後吉AC賣左比人,270MOP:28:
回復

自傳二
戈時又開多左個人叫做卍咒靈師卍,道士,咁岩我個堂弟又話幫我掛,所以頭一晚就升到32 LV,但~~~
50幾LV戈時,5知我係咪得罪人多,夜晚掛戈時狂比人宣,所以就搞到我買左10幾粒續命來補返命(冇誇)
咁岩戈時又有個FD玩叫乂天仔乂,佢升得好快,一個月多少少就轉左.講返我,戈時成日掛機,又由於成身靚裝,所以防方面冇咩問題(六十幾LV打木草冇問題),仲有戈時識左前天仔嫂 一 夢夢.愛
之後猛掛到八十幾LV,由於身上的裝太靚
所以就八十三LV打樹台做爆手
爆炎~四條9,戈時同我組的人冇乜人做到
之後升升下識左CAMPO(炎山200表弟),但係咩著數都冇
在白芽不斷的掛機,咁岩戈一排又有雙經,所以頭戈一晚98 LV沖到一轉風水
第二日 1 LV沖到6 LV,超爽,
且戈時烈風之劍比人爆AC,叫左新人叫風劍,所以就猛咁叫佢升,升到21,等第時蕭楊婚禮殺人:02:
但係,5知點解升到十八LV戈時,冇咩心機升,升到十九已經冇哂興趣.
所以就冇再玩
而家放左D裝...有幾粒珠
識我真人的可以PM我,我送野比佢,價錢不低
順帶一提~請買我AC,吉的義士19 LV 200$,澳門面交

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
聽•雨•軒boss + 10 我要裝!!

查看全部評分

回復

我的水滸故事

係2006年7月12日,我正式開始係水滸ge旅程拉!

果陣"我玩9紋龍ser(叫天龍豪俠)升到24lv轉玩武ser極神.....

我武ser  add ge第1個好友就係"pktoo"(55 lv),e家都只是狂徒咋,重低我7~8 lv:01: ..

跟住我就自己用手打升lv,升得極慢-0-

當我11 lv果時,pktoo 租左隻英比我,但好小用

30 lv 時另一朋友送左隻孫新比我

當我46lv果時,我唔知點解發左達,買左隻爆lv無死白仔再買左蝶(最後比人昆哂>3<)

過左1排,我76 lv 時搞咩雙經4日,呢4 日裹狂升8 lv(84 lv)

之後升得幾慢,總共玩3個幾月一轉,一轉唔夠1個小時,食錯山賊卡做左山賊,我唔甘心

用200m買張道長卡做番道士職

之後狂買點數,轉番風水買金龍,林玉,天祐,,天巧(廢eq)青銅白勝,現在重有1500m

點知日日掛白芽,掛成幾星期先升1 v,10 lv時先開始打龜-0-

*∼∼∼∼=V=說完,看完+分=V=∼∼∼∼*

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
聽•雨•軒boss + 10 ^_^

查看全部評分

回復

回復第 2 帖由 stanley 所發的帖子

你個風神劍賣左比邊個?!
佢話我個蕭楊係人妖>_<
話我個名似男仔名>_<
回復

賣左比劉家俊(我個fd的老友)
回復

你想要咩??????
回復

回復第 7 帖由 stanley 所發的帖子

我要你d...gggggggg.....5要你個ac.....
回復

珠??
買粒5係好貴的珠比你lo
回復

送住個字先啦
回復