樓主: 大神

喪屍之逆襲

唔知做咩cut哂d粗口都係不良內容:89: :88: 放唔到呀:83:
回復

你講咩呀?:09: 唔明
回復

姐係我cut哂d粗口,佢都唔俾我放上來= =
回復

第三十一集   last war
-------------------------------------chris那方面-----------------------------------------------
衝向白虎的chris,知道牠的幫手會迅速過來,於是握緊拳頭,拳頭突起四支尖刺,準備刺向白虎
白虎:『吼!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!』一下撕心裂肺的叫響壓倒了chris,chris停滯了起來
???:『叫??我諗,我既叫聲比你強悍』
『呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!』一段澎湃的叫聲自一個人身上發出,白虎受到音波攻擊,整個身體直飛向牆壁並且倒下了
chris:『妖,pk仔,我搞掂咪得囉,你幫佢地手啦』
囂:『哼,佢隻咁既貓仔要鬥叫丫嘛,我囂緊係同佢搏過』
chris:『嘿.......死仔...嗚』chris單膝跪下了
囂:『都叫你唔掂就搵幫拖啦....你死都要同佢隻揪』
chris:『吹咩......』
白虎那邊傳來了聲音,二人立即擺好架式
像是心靈傳達訊息一般,是從腦海傳來訊息.......
白虎:『年輕人...唔駛驚,我已經冇能力再對付你地......我只係想你地照顧好我既舊主人.....詩.....
你地的確十分強悍,原本我地諗住打到咁上下就四個夾埋出我地既最後殺著.....睇黎.....我出唔到架啦......
最後.....你地要小心青龍同埋同佢打緊個女仔.......』
chris:『.......』
白虎:『我感到光榮可以同你戰鬥,多謝你......再見.......』
白虎的龐大身軀突然縮小,變回一隻普通的小白貓
chris一聲不響地走到那白貓身邊,迅速的掘了一個洞,並埋藏了他
chris:『安息吧.......我的敵人』然後就與囂跳上天橋....
--------------------------------------ham那方面-------------------------------------------------
ham:『pk,再快d啦,隻pk龜好快呀』
輝:『妖,咁唔妥你黎啦』
ham:『妖』
ham他們一直駛著車子避開玄武的攻擊,雖然他們有作出反擊,但並無作用
ham:『小喇叭,條pk刀槍不入呀』
輝:『......ham,你過黎』
ham:『咩呀』ham走到輝旁邊
誰知輝一下將ham推到司機位,自己就迅速取了一支ak47衝上車頂
ham當然知什麼事,但怕車子撞了,所以顧不了輝,唯有安靜的駛著車子
輝:『唏!!』一下子,輝就跳到玄武的背上,並不斷開槍,但仍無法傷玄武分毫
輝:『死pk,插Q盲你!!!!』
輝拿起軍刀,爬到玄武的背部,然後順勢插落玄武的眼球
玄武:『嗚!!!!!!!!!!!!!!!!』果然起了作用,玄武發狂地不斷跑,並搖著背部,輝忍受不了玄武激烈的搖擺,從玄武的頸項上掉了下來
玄武一隻腳踏上輝,輝向左滾了一下,就避開了
同時,輝亦發現原來玄武腹部有個噴氣孔,大慨也知道那玄武的弱點,於是拿開一個手榴彈,向那噴氣孔扔去
當然,玄武那發狂的擺動,令手榴彈並沒有扔中那噴氣孔,但爆風令玄武轟開了一點
輝衝到噴氣孔下面,向著噴氣孔狂轟,玄武用盡最後用氣向輝踢去,輝即是整個人撞上一架巴士上,且失去意識
而玄武亦被輝猛烈的攻擊下,終於倒下了
ham第一時間下車衝向輝,拍一拍輝的面頰,說:『喂,起身呀,唔好咁啦』
輝張開了一隻眼晴,說:『嘿.....冇架啦,我點都要死,ham...快d殺左我』
ham:『咩呀,你都冇俾佢地咬,你被隻龜踢左一下咋嘛』
輝揭開衣領,清楚看見一個被咬的痕跡
輝:『頭先我原本係諗住唔戰鬥架.......點知人群入面有個突然發作,咬左我.......哈....走到咁遠,就黎唔駛死都要咁樣』
ham已流下一滴眼淚:『唔可以架,你唔可以死架!!!!!我叫vivian醫番好你!!!!』
輝:『唔好咁呀!!!頭先我問過佢啦.....佢話差唔多變喪屍既救唔番.....快d殺左我』
ham:『.........』
輝:『你唔黎我黎!!!!!拜拜啦!!!!ham!!!!!!』輝拿起手槍向自己太陽穴轟了一槍
ham:『.........嗚....呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!』ham再次向著天空狂呼濠叫,雖然已經很多人在ham面前死去,始終輝是他的表哥,且出生入死了這麼舊......
-------------------------------------兩小時後,青龍與朱雀那方面---------------------------------------
由於vivian準備了大量屍體,所以即使死掉亦可以復生,所以青龍開始敗退,並呼叫同伴(朱雀)過來
朱雀飛快地飛到青龍身邊,青龍像在向朱雀傳達訊息
vivian心感不妙,立即以腦電波呼喚全部人:『喂!!!!!!!!!!!!!!!所有人即刻返入去,走呀!!!!!!!!!』她自己從那孔跳回去
當所有人回到大堂,看見那被朱雀破壞的洞,外面的兩個終極怪物,正向著他們張牙舞爪,準備作出最後的攻擊........

下集預告:::玄武與白虎分別被打敗了,青龍和朱雀準備幹什麼,相信大家心中有數,期待下集---------in the end

回復

得左la,放到la :78: :80:
回復

作者佢話5月10日出:86: :86:
回復

輝都算主角啦:52: 幾乎由頭出到尾:66: 唉
白虎真係白貓仔一隻 :71:中左:73:
回復

叫佢快d啦:85: :83: 同佢講讀者等唔到啦:88:
回復

唔係我問佢,係佢講比人知,加上我都唔識佢
回復