樓主: 大神

喪屍之逆襲

回復 #36 anson123318 的帖子

係呀,佢係你個fd呀,不如你放呀好唔好?
回復

第二十六集   sufferer
holy:『你行前多兩步,佢個頭就即刻爆!!!!!』
輝:『等等!!有冇人可以話俾我知發生咩事呀』
holy:『我而家唔會再信任何人架啦!!!』
ham:『你冷靜d先啦,我地唔會對你點架』
holy:『唔好過黎!!!』holy向天空開了一槍
輝:『冷靜d!!!唔好亂黎呀』
holy眼眶內滾動著一點眼淚,說:『你地個個都係度呃我!!!!!!你地個個都係度呃我!!!!!!』
ham大慨了解狀況,慢慢走向holy
holy:『你唔好過黎呀!!!!』
ham:『聽我講....放低支槍,我唔會好似你條仔咁架......』
holy:『........』holy把拿著槍枝的手慢慢垂下,接著就擁向ham並且哭泣
holy:『點解個個都係咁......』
ham:『不如搵個地方坐低,講俾我知發生咩野事好唔好呀』
因為ham不想讓蝶看見,且叫了輝上去陪她們,而且找了張椅子,殺掉周圍的喪屍後,就坐下開始談說
holy:『我男朋友本來話帶我一齊走架......點知.....去到左一間野入面,鎖哂.....佢就同佢d fd輪姦我...嗚嗚』
ham:『我都估到佢係d咁既人架啦.....』
holy:『我唔應該唔聽你講架.....嗚.....之後我襯佢地訓著左開左度門,然後走左......不斷周圍搵武器.....好累呀......我真係唔想找咁啦.....』
ham:『唉.......呢d時侯都仲有人趁火打劫咁......正一(粗口內容)』
holy:『我真係唔知點算好呀......ham......你會唔會保護我架.....』
ham:『下.........我會』
holy:『唔唔....咁你做我條仔啦.......』
ham:『你唔係唔知我有女朋友架啦......』
holy:『我知........呀!!!!!!』說話未講完,背後突然多了一隻喪屍咬著holy的頸部
ham:『(粗口內容)丫!!!!!!!!邊度彈出黎架你!!!』ham用手槍向著喪屍的頭部連發數槍,holy被喪屍拉至倒下了
holy:『ham......對唔住呀......』
ham:『........』
holy拿起手槍,面帶笑容,向著自己的太陽穴開了一槍.........
太多人在ham的面前死去,ham開始習以為常,在者,面前的,只不過是普通的朋友
點起一支煙後,ham上回車子,坐在司機位上,一言不發
輝:『holy呢,佢去左邊?做咩得你自己一個上黎架』
ham:『.......佢死左』
輝:『突然間又死左??你殺左佢呀?!』輝扯著ham的衣袖
ham:『我唔會殺人!!!!!!你諗都諗到啦,我做咩殺佢呀!!!!』
輝:『我點知你呀!!!!』說罷輝一拳打向ham的臉上
輝:『我估唔到呢件事真係令你變左咁多!!!你根本唔係我原本識果個ham』
蝶&詩都不敢出聲,因為都知道她們都是阻止不了
ham:『......總之我冇殺佢,係咁多,可以同你講佢係俾喪屍咬』
輝:『有喪屍點會見唔到呀你地!!!!!你當我傻架』
ham:『你唔信就算囉!!!!!!』ham一腳踢向水樽,水全都飛灑出來
ham:『呢件事發生左之後,太多人係我面前死去呀,我已經覺得死唔係一件可怕既事,可以救到一個就一個,救唔到既,我都唔會再點樣想補救,因為佢地死左啦!!!』
輝:『.......』
二人一言不發地抽起煙來,蝶在安撫ham,詩就走了出車子,殺些喪屍來打發時間
蝶:『呀輝都係想為左你好o者....唔好咁啦』
ham:『我咩都唔知.......可能呢件事發生左之後,我變左個大奸大惡既人啦......我真係唔知點解自己會咁......』
蝶:『算啦.......』
談吐間,詩突然跑上了車子,說:『快d開車呀,有好多喪屍呀』
ham:『喪屍咋嘛.....做低佢地咪得囉.........哇!!!!!開車啦,快d關門』
車子後方跑走的,不只是一般的喪屍,混雜著lv2與lv3
輝一言不發地走到機槍位置,不斷開槍殺喪屍
一段時間後,終於甩掉那群喪屍了,輝走上助手位
輝:『對唔住.......我都唔想咁......岩岩真係興過頭
ham:『唔緊要..........你要明白,我始終都係我,ham呢個人係唔會變,我永遠都會係咁』
輝:『明白.......係喎......唔經唔覺,就黎到佢地話約定個時間』
ham:『咁而家駛番過去青衣囉』
ham駕著車想走上北橋,才想到他們打算離開時看見的一大群喪屍
ham:『喂,陣間會有好大堆喪屍,你地拎定手榴彈扔佢地呀』
3人同聲說:『得啦』
到了北橋,終於看見了那一大群喪屍,3人各扔了兩次手榴彈,但只殺掉2成左右的喪屍
ham:『點算呀......』
突然,喪屍一個個的倒下了,不出兩分鐘,全部喪屍都被清理掉,而路上站立著一個人
輝走了下車,跑到那個人那邊,像跟老朋友說話般,ham聽不清楚他們說的東西,只聽見那人的說話當中不斷混雜著粗言穢語......

下集預告:::那人是誰,有留意劇情的大家都應該知道吧,快到青衣城了,會發生什麼事嗎,期待下集------the rose finch
唔好意思- -"今集好似悶左少少,介紹番d未介紹過既人物啦

強項:對武器認知熟悉
ham的表哥,有著不平凡的氣質,經歷甚多

強項:沒有
ham的女友,事件發生後,對任何事件發生都可以用另一個角度看,最快冷靜的一個人

強項:沒有
蝶的同事,大情大性的一個女孩子,可惜由從前都不前要人關懷看護,不懂自立
回復

又話得兩隻lv3:09: 而家變左一堆:89:
好一個靚女(不知是真是假)比人輪姦,仲要比喪屍咬自殺死:52: :66:

回復

快的繼續LA:77:
回復

原帖由 andyyeung0927 於 2007-4-10 12:10 AM 發表
又話得兩隻lv3:09: 而家變左一堆:89:
好一個靚女(不知是真是假)比人輪姦,仲要比喪屍咬自殺死:52: :66:

係個時有2只lv3
回復

2007-4-12 03:09 AM shoyufai
第二十七集  the rose finch
輝仍然和那人不斷說話,ham顯得不耐煩,所以走下車往他們那邊走
ham:『大佬!!(指著錶面)趕時間呀』
輝:『你好趕咩,我前面呢位係帶我地走佬既人呀』
ham:『邊位大佬咁巴閉呀』
simon露出親切笑容地說:『你好,我叫simon,多多指教』(一貫扮野風格)
對方顯現得和善親切,令ham不其然感到尷尬,正想說出道歉的句子時,和上次在鐵屋一樣,一道藍色光波摧毀了整道橋
ham:『嘩!!!!!!』被面前景像嚇到的ham,腳抖得仆倒在地上,輝和simon則在旁狂笑著
輝:『條橋爛左丫,哈哈,點算呀』
simon:『補Q番佢咪得囉笨7』
整座橋突然變得和剛才一樣,ham被嚇得目定口呆,口中正想道出『PK』二字,卻被輝打斷話頭
輝:『果陣時我都俾佢嚇親呀,佢係改造人---變,能力係令指定範圍內既生物產生幻覺呀』
simon:『嘻嘻,呢招用黎嚇Q人真係萬試萬靈呀』(到底創造他的那個人是為了好玩嗎.....真想知道)
輝:『好啦,講番正經野(完全不理會ham)你搵到幾多仲生存既人呀』
simon:『好Q少呀.....生存又俾我睇得起既,真係冇乜邊幾個,你條傻仔都算好彩』
輝心想:::P你個K........講到我好似中六合彩咁
ham從地上慢慢站起來,抽起一支煙,然後慢慢的走回車上,輝&simon則在後面偷偷狂笑
輝:『咁而家差唔多到約定時間架啦啵,起程未』
simon:『係啵,而家行啦』
二人正想回到車上時,橋樑中間突然爆開了一個大洞,且邊緣有燒焦的痕跡
輝:『又係你呀』
simon:『唔係呀,無Q聊咩,佢........唔會係fly hunter呀』
輝:『你不嬲都無聊架啦......fly hunter即係咩』
simon:『我諗你點都撞過d啦.....記唔撚記得我同你離開間屋既時侯有一大堆臭屎尿老鼠呀,果d咪叫fly hunter囉.......不過我諗呢隻野同d老鼠差天共地啦.......』
眼前的怪物,前所未見,一只巨大,且赤色的雀鳥在空中展翅,並怒視著simon等人
simon:『可能係大家姐之前講落fly hunter最強果四隻其中一隻.......係就大檸樂啦........』
輝:『有幾喎,你都搞得掂佢啦.....』
simon:『唔係呀,至少都要兩個改造人先夠佢抽呀........隻野癲架........小心!!!』
simon突然推開了輝,輝感到奇怪,回頭看一看simon,發覺他的左臂不見了,且綠色的液體像血一般湧出來
simon:『PK!!!!!!好Q痛呀』simon手掩著左手的傷口,跪倒在地上
輝視線內沒有發現朱雀的痕跡,就立即拖simon回車內
輝:『ham!!!!!!!!快d開車入青衣城呀』
ham衝到司機位,立即開車衝過橋樑(ham目睹事情的發生)
ham:『simon佢點呀』
simon:『放心啦........死唔去既』話雖如此,但simon一直都在低聲呻吟
輝走到後面拿起兩支重機,一看見朱雀便轟過去
輝:『D你老母!!!!!!!!快就得啦,去死啦!!!!!!!』
輝怒意的轟擊聲,可惜沒有擊中朱雀,且朱雀像是還擊般噴出火炎
ham不時留意倒後鏡,看朱雀的情況,當然不會讓車子被火炎擊中,開始走S型路線
蝶:『喂!唔好咁呀,佢頂唔住架會』
唯一可以順利避過火炎的方法,沒有能夠使用,唯有見步行步,看準方向就避開
ham:『就到架啦,頂住呀,蝶,你地全部要扶實呀,我要飛落去啦』
simon&蝶&詩&輝:『下!!!!!!!!!!!』
ham突然轉向撞破圍欄,飛奔下去.........

下集預告:::他們到底是否已成功撇開朱雀??他們飛奔下去的地方.....到底是那裡(熟青衣的朋友應該知道)期待下集-----maritime square
回復

原帖由 anson123318 於 2007-4-6 01:46 PM 發表
你等等la,writter寫緊:13:

我放埋俾你地C,你THX都冇聲,又話咩,又話乜,一係你放,一係我放,你想點呀:42:
回復

我住青衣都5知佢飛去邊bo:77:
回復

中國四大聖獸出左三隻:09: 白虎,朱雀,玄武:89:
好屈:76:
simon雖然係衰d,係爆粗天王同鍾意玩人,不過希望佢無事啦:73:
回復

回復 #47 大神 的帖子

唔好咁火啦~:73: 我代全體讀者多謝你先:73:
回復