樓主: 大神

喪屍之逆襲

我有25集呀:77:
回復

第二十五集  experience
----------------------------------輝的那方面-------------------------------------
輝駛至屯門入口,看見附近有油站(就是ham&chris進入屯門時停留那個油站)於是進入並且找一些可以吃的東西
輝:『唔......唔知ham佢而家點呢....咦,點解有架車駛左入黎既』
輝看出玻璃窗,看見有一架黃色跑車進入油站
車內的人走了出來,是一位女姓,她撥了一撥那把中長的頭髮,看入店內,似乎發現了輝在裡面
輝發現到生還者,自然地走出去,打算找她
女子卻拿出了一把機槍,冷冷的指著輝,問道:『你係咩人』
輝:『下.......生人囉,未變喪屍既人囉,做咩』
女子:『乜仲有人生存既咩......你係度做咩』
輝:『冇........見肚餓咪入黎食個飽,飲啖水咁囉,小姐點稱呼呀』
holy:『你叫我holy啦,點解你會有咁多軍火既.....(偷瞄一下輝的車子)你去完差館偷野?』
輝:『講到我成個賊咁款,呢d係我私藏既寶貝軍火黎架』
holy:『原來係咁......你得你自己一個?』
輝:『而家我出去搵我個表弟囉,你呢』
holy:『我原本係同d fd一齊走既....我男朋友都係度,不過全部死哂啦......得番我一個生存(放下了槍枝)你同唔同我一齊?』
輝:『都好既........有個照應,你打算點呀之後』
holy:『去搵我個仇人』
輝:『仇人??』
holy:『係......佢殺左我男友,之後同我講叫我一日後去青衣城』
輝:『下,佢應該係改造人下話,佢叫咩呀??』輝心想:::唔會係simon個白痴仔掛
holy:『佢好似能力係變.......(輝心想:::果然係果個白痴仔)佢對自己認為唔順眼既人就會殺架啦....』holy開始眼眨淚光
輝:『唔好喊啦.....(扮英雄將holy抱在懷中)你有冇你男友張相??』
holy:『有呀.....』holy從銀包拿出一張相片,相中人除了holy,還有一名男孩
輝心想:::唔怪得知simon要殺佢啦.......咁樣衰.......白白浪費左個令女
輝:『真係可惜啦(扮野中)你同你男友都幾襯.....可惜可惜.......』
holy:『咁你而家食飽未,係唔係一齊去荃灣呀??』
輝:『都好............死!!!』
在這段談話間,輝沒有留意,已有大堆喪屍圍著他們,而輝手上只得一柄手槍和軍刀(手槍的子彈不要問我有多少,總之有很多)holy就只得那把機槍,車子亦距離甚遠
holy:『點算呀......』
輝:『唯有殺出重圍過去架車度啦』
輝於是跟holy背靠背,輝一手拿著軍刀,一手拿著手槍,目光銳利地看緊周圍
輝:『殺呀!!!!!!!!!』
一聲呼叫,槍聲彼上此落,輝右手直線一砍,兩個喪屍的頭應聲掉下,遠點的就被開槍打死
holy也不服輸,準確並快速地瞄準著各個喪屍的首項,完全不浪費子彈,近點的就被一腳踢開
輝:『衝呀!!!!!快d上車』
不出一會兒二人都上了輝的車子上(由於holy只得機槍一把武器,車上並沒有任何實用東西,所以棄掉也沒所謂)
快要駛出油站時,車子卻被兩隻lv2截下了
輝:『仆你個街丫,受死啦』
lv2與車子的距離相當接近,輝用機槍向那兩隻lv2的心臟各射兩槍,兩隻lv2就倒下了(筆者:好像變弱了....)
holy:『呼......好彩走得甩』
輝:『係呀......』
holy:『你可唔可以俾少少武器我呀......我得支機槍......』
輝:『好.....呢支麥林你拎去啦,呢度係佢d子彈』0
holy:『嘩....正呀.....我諗一槍打爆喪屍個頭都得呀』
輝:『當然得啦!!!改良過架!!!!』
一邊駕車一邊談天,好像不知四周有喪屍一般,就算撞倒了喪屍也只瞄一瞄,就繼續講
不知不覺間,已經來到了荃灣千色店
輝:『你等等我,我打俾我老表先』
輝致電給ham,並叫了holy出去感受一下麥林的爽快感
輝:『ham,係邊呀』
ham:『我地.......而家係德華公園,你呢』
輝:『我都係附近,係邊度等呀?』
ham:『千色店對住德華公園個門口等啦』
叫回holy回到車上之後,就駛至該目的地
輝終於看到他們那架車子,且說道:『嘩.......駛唔駛咁誇呀......』
輝:『ham!!!!!!!!!!出黎啦』
出了車門後,ham留意到holy
ham:『咦...........你咪係.........』
holy:『唔好過黎!!!!!!!!!如果唔係我一槍射爆佢個頭!!!』holy用麥林直指著呀輝的頭部.......

下集預告:::他們終於再會面了,但是為什麼holy會有這樣的舉動??她的目的是什麼??期待下集-----sufferer
回復

原帖由 大神 於 2007-4-4 11:47 AM 發表
我有25集呀:77:

你係大眾抄既!:07:
回復

傻la,我唔玩大眾嫁,加上我都話明轉貼la

回復

仲有冇下集呀?等住睇呀
回復

你等等la,writter寫緊:13:
回復

睇睇下無得睇,好頂癮架:03:
回復

唔係我作,幫你唔到:86:
回復

原帖由 andyyeung0927 於 2007-4-6 01:47 PM 發表
睇睇下無得睇,好頂癮架:03:

佢係我個fd,佢未作掂,不過就掂la:13:
回復

回復 #36 anson123318 的帖子

係呀,如果係你就叫你個fd放上here

回復