樓主: 極神

[閒聊] 有冇人玩Puzzle&Dragons@@

BaHu 發表於 2015-1-11 23:01
雅典娜初初出個陣用了幾粒石帶回家
諗返好蠢.....
依家多左好多倍數隊

我暗赫拉用左十石,石川用左5石,白盾又係5石,不過當年用磨隊同技術唔夠係咁,果陣多咪12.25倍,仲要係龍隊或體力等,通常d人都係4倍隊,一隻game愈出愈多勁寵正常嘅

水滸都係,金豬頭金鼠頭就係水滸滅亡的分界線,一隻game平衡最重要,夠公平,課金係好事,維持到隻game,亦比D冇課金的人繼續玩到,p&d亦經常送石,令冇課金如我都有幾十隻神打到一般降臨,或用石過降臨增強隊伍實力

而家用慣倍數後好懶,過唔到就算,不過有時好想要某隻寵而磨隊又肯定不敗,就可能用番磨隊

我諗我果隊都用到小潘,你講果d轉珠暗隊我都有,除了黑盾,不過技術唔係我所追求我要的是屈寵
回復

極神 發表於 2015-1-18 21:06
我暗赫拉用左十石,石川用左5石,白盾又係5石,不過當年用磨隊同技術唔夠係咁,果陣多咪12.25倍,仲要係龍隊或 ...

其實我未用過英雄寵過降臨
依家刷D無先制扣幾萬同暗吸收等既關卡我都系用比達輾過
比達 執行 白虎1號 白虎2號 服部 隊友比達
可以做到兩次超大爆發
道中缺珠可以開服部

英雄神隊我仲未好慣留珠
次次想留珠都天降消左
或者7-8C 都無一粒暗珠趺落黎
重點系抽唔到黑盾
用老吸小1個橫排
冥后又系無橫排

依家打算升第2隻老吸進水暗
觀望緊小潘究進後有冇雙防封技
有的話用水暗老吸就可以100%防封
咁我就唔介意佢小1個橫排
回復

BaHu 發表於 2015-1-19 00:33
其實我未用過英雄寵過降臨
依家刷D無先制扣幾萬同暗吸收等既關卡我都系用比達輾過
比達 執行 白虎1號 ...

我好明白嘅用倍隊想儲技時又天降珠秒左,想秒時又趺唔到珠,一路望著諗,冇可能掛,消左成8c都冇,最後真係冇,逼著開技,又要5cd,或等唔到下個5cd已經gg左

先制真係好煩,代行隊好左,而家隊長技加血量,但暗隊低血,先制有難度

連新火印,50%血以上3.5攻都有(加血量),點解暗水蝙蝠俠(80%血3.5倍攻)冇

回復

極神 發表於 2015-1-19 22:10
我好明白嘅用倍隊想儲技時又天降珠秒左,想秒時又趺唔到珠,一路望著諗,冇可能掛,消左成8c都冇,最後真係 ...

50%血以上3.5攻的是新火和呀

今個星期無活動搞到唔知打乜好
問卷個兩隻又無
不過就算有都好
英雄神我會揀食喇叭
留材料慢慢升太煩啦~_~
回復

BaHu 發表於 2015-1-21 00:00
50%血以上3.5攻的是新火和呀

今個星期無活動搞到唔知打乜好

記錯因為包著頭巾就記錯印度,我係講新火和

問卷有時係有果隻寵,但進化再食真係好麻煩,之前冥后本來都懶得升技,但某個地下城(好似係問卷?)有已進化的冥后技寵趺,所以先升爆

白盾,吸血鬼,服部等等,都係靠趺已進化的升技寵先升爆,但其實我八九成主力寵都爆lv,應該係時候諗諗升技
回復

極神 發表於 2015-1-21 23:09
記錯因為包著頭巾就記錯印度,我係講新火和

問卷有時係有果隻寵,但進化再食真係好麻煩,之前冥后本來都 ...

升技真系好煩...
想當年升暗暗路技
食左10幾粒石先升爆...
升到嘔血

冥后, 吸血鬼, 服部都易升
但白虎就...
又系一隻升到想死既寵
包包入面仲有隻白虎
煩緊升唔升好
回復

BaHu 發表於 2015-1-24 21:23
升技真系好煩...
想當年升暗暗路技
食左10幾粒石先升爆...

升左1隻,有時間先升啦

以我們而家的lv,都係升技為先,寵物的 lv又唔太重要,因為易升左,又5分鐘回1體,有技升技,冇技升lv
回復

極神 發表於 2015-1-27 22:14
升左1隻,有時間先升啦

以我們而家的lv,都係升技為先,寵物的 lv又唔太重要,因為易升左,又5分鐘回1體, ...

前兩日神UP 有冇抽到好野?
回復

BaHu 發表於 2015-2-3 23:41
前兩日神UP 有冇抽到好野?

一隻新暗天,一隻暗印龍,算唔算好野

北斗抽銀蛋,中左隻光6 combo 3倍,冇用
咁你抽到咩

回復

極神 發表於 2015-2-4 22:32
一隻新暗天,一隻暗印龍,算唔算好野

北斗抽銀蛋,中左隻光6 combo 3倍,冇用
新暗天好似幾好用惡魔TYPE 有14倍攻