樓主: 極神

[閒聊] 有冇人玩Puzzle&Dragons@@

BaHu 發表於 2014-12-21 21:21
我最齊的是水隊, 但最常用是暗隊, 所以水隊90%都無升到  哈哈~
水龍女, 火龍女, 悟空, 火印, 曹操, 藍奧, ...

暗隊用咩隊

我暗隊主要成員:暗水蝙蝠俠(3.5倍攻),冥后(滿技),服部(滿技),暗劍(滿技),暗赫拉,暗天等等

水隊得藍奧,水赫拉,雙水北歐,水天使,悟飯,

火隊好似係火印,龍系究進火北歐,普通究進火北歐咁,木隊雙奧丁,1隻究進一隻未究進

回復隊有代行,八星究進滿技白盾,七星究進未滿技白盾

轉珠隊長有火埃光埃悟飯新暗印,加番隻月讀落去都叫中等

得暗隊比較多滿技,其他懶得升,hea玩,少打降臨基本夠用

都叫ok嘅,唯一係火水木龍女一隻都冇,代行就4隻

=================================================
蕭楊1隻海山已經秒殺左我
回復

極神 發表於 2014-12-22 23:23
暗隊用咩隊

我暗隊主要成員:暗水蝙蝠俠(3.5倍攻),冥后(滿技),服部(滿技),暗劍(滿技),暗赫拉,暗天等等 ...

山海跟麒麟光咖哩新暗印不是差不多嗎?
點做到秒殺程度
之前都用過麒麟 限定4色5倍打降臨
其本上都系險勝
卡色失敗的更不在話下
依家已經變左倉管了
隊員都唔會搵佢...
20%重力又唔算大力
換其他增傷寵仲好
如果要用限定4色我都揀光咖哩啦
講得太多麒麟TIM
山海我無抽到
但同樣限定4色應該差不多難用
雙轉色
當隊員確實不錯
之前講我最齊的是水隊
頭先計過
只欠山海, 貓頭鷹, 孫權及舊水印
之前抽到水時女, 發覺山海好重要
但無幾耐佢又出左水華龍究進
完全代替左山海兄弟
回復

BaHu 發表於 2014-12-24 00:04
山海跟麒麟光咖哩新暗印不是差不多嗎?
點做到秒殺程度
之前都用過麒麟 限定4色5倍打降臨

她愛用山海而已她光埃都用得好勁

我技術唔夠,唯有用寵,火光埃隊平均四色16倍(5~10combo)都係加埋扣幾廿萬至100萬,相反暗(4*3.5)14倍攻隊,一round平均每隻都好易過廿萬輸出(2~3combo),如果開哂技都秒到大部分降臨,除了被先制同極度厚血,因為要滿血先用到14倍暗單色隊易用
回復

極神 發表於 2014-12-24 21:39
她愛用山海而已她光埃都用得好勁

我技術唔夠,唯有用寵,火光埃隊平均四色16倍(5~10combo)都係加埋扣幾 ...

有神快拜
我技術都一般般
JK 3色都有時失魂轉唔到
依家其實唔洗要求16/25咁高倍啦
10倍左右既純色隊已經好夠用
如用比達做隊長, 白虎+比達技=全屏水暗(暗佔多數)
這樣9倍已經夠殺很多降臨BOSS

話說暗4倍你是用那只??暗黃龍?
回復

BaHu 發表於 2014-12-25 01:08
有神快拜
我技術都一般般
JK 3色都有時失魂轉唔到

4倍隊長通常基路亞(Hunter),滿血4倍,如果另一隻6連珠4倍(好似叫潘多拉?),自問仲難過火埃,要光埃級數(即係平均兩至五次先有一次)
普通關卡好似打到天空龍,未到黃龍(懶得過,要過應該過到)

其實我而家光轉暗(暗劍),心轉暗(吸血鬼),火轉暗(服部),光心轉暗(冥后)都滿哂技,不過嚴重缺血(一萬二至一萬七),唔算低嘅,係技術不足,一先制就gg,所以通常加隻火奶落去安全d,嚴格來說一隊6寵只靠5隻寵攻擊,都少用,除左冇先制關卡,又或有一兩關可以滿基路亞或暗水蝙蝠俠的技咁就最好

我用代行12.25倍都係主要用來打龍王係咪好浪費呢
回復

極神 發表於 2014-12-26 20:30
4倍隊長通常基路亞(Hunter),滿血4倍,如果另一隻6連珠4倍(好似叫潘多拉?),自問仲難過火埃,要光埃級數(即係 ...

潘多拉是連8顆暗珠4倍, 另外大國主8C 也是4倍
一般關卡我都賴得去打
雙子龍天元黑龍黃龍都系睇多
無乜用
火雙子龍有用既, 不過入唔到我隊

轉珠寵我覺得
短轉黑盾>服部>吸血鬼>暗劍
長轉(9CD)
白虎>小潘/冥后>比達>暗拉打
白虎+吸血鬼/比達對暗隊超有用
版上只剩暗水, 而暗佔大多數
9倍隊基本上打到600萬

代行是我的一大怨念
三個版本也抽不到
翩翩好多好多關都要靠佢解封
回復

BaHu 發表於 2014-12-27 00:13
潘多拉是連8顆暗珠4倍, 另外大國主8C 也是4倍
一般關卡我都賴得去打
雙子龍天元黑龍黃龍都系睇多

唔知係人品定係隻game的設計,有時抽中果隻後,再抽中果隻的機會率係大d,大號4隻代行,小號兩隻代行,大號兩隻綠奧,小號4隻綠奧但係一隻龍女都冇,小號有1隻火龍女,不過小號基本唔玩,只每日登入拿石抽
之前個聖誕特別抽,正加加埋埋又係抽到2隻白虎,2隻朱雀,其他一隻都冇.小號又幸運地抽到Q版麒麟

我冇認真計過最多打幾多萬

回復

極神 發表於 2014-12-29 21:38
唔知係人品定係隻game的設計,有時抽中果隻後,再抽中果隻的機會率係大d,大號4隻代行,小號兩隻代行,大號兩隻 ...

其實我都無特別去數
只是把最高攻的一隻傷害X6
我認唔系好準
但我數個隻1XX 萬
加加減減一定超過600萬
今日終於比我抽到小潘啦
佢既隊員一早準備好, 大部分滿技TIM:10;:10;:10;
全力升小潘
回復

BaHu 發表於 2015-1-2 23:50
其實我都無特別去數
只是把最高攻的一隻傷害X6
我認唔系好準

咁講我有一次火隊都6百萬三色

今日無聊去打雅典娜,估唔到入到手,之前一直諗住唔夠打,以前磨隊過唔到頭一關,之後倍隊又過到後幾關,好開心雖然好多人都滿技,但我旨在儲寵物(女性)

到底潘多拉點用,8連珠?真係關關做到?

回復

極神 發表於 2015-1-3 19:13
咁講我有一次火隊都6百萬三色

今日無聊去打雅典娜,估唔到入到手,之前一直諗住唔夠打,以前磨隊過唔到 ...

雅典娜初初出個陣用了幾粒石帶回家
諗返好蠢.....
依家多左好多倍數隊
基本上就是展過+展過

小潘隊中間放1隻白虎等全屏轉珠+一堆短轉寵就可以
頭尾隊長本身已經可以轉暗+心珠
道中開技的話單1只隊長技便可
更可以留心珠下層用吸血鬼/黑盾轉暗
BOSS/門神就用小潘+黑盾
或者白虎加服部

如果對方唔系下一回合打你仲可以儲下珠TIM

英雄神隊勁在橫排加乘下, 可以做到高傷害