樓主: zex99x

[原創] 一部電腦十開方法

關閉 [複製鏈接]
Ati Driver 有問題
回復

驅程有乜問題??
回復

發揮不到顯示卡100%功能, 好多graphic設定不能更改, 程式不適合多開windows ID
回復

有冇辦法補救?(除佐換腦)
回復

可以參考Nvidia設定,然後在ATI Catalyst作出相同設定, 因該可以. 不過效果沒nvidia好. 之前試了朋友ati卡3870, 效果不理想.
回復

Nvidia設定 可唔可以列出黎參考下?或者邊到有得查呢? 多謝曬&辛苦曬..
回復

我會全部很仔細說出所有細節, 不過需要相當大的時間, 估計需要多幾天. 工作關係, 不大有時間去弄, 請耐心等, nvidia設定我肯定有寫出來.

原帖由 andyhidy 於 7-3-2008 00:08 發表
有冇辦法補救?(除佐換腦)

順便說下, 我以前的老古董
AMD 1800+ 1.53ghz
1GB kingston DDR1 400mhz
Nvidia MX440 128mb

可以開出三個user,電腦不hang,四個勉強. 你的ati因該也可以作出比我舊電腦好的效果

回復

我用手提..顯卡喺 x2300..之前用vista雙開已經好卡..前個星期換xp之後雙開好流暢(用軟件).你覺得可以開幾多呢?
回復

原帖由 andyhidy 於 7-3-2008 00:39 發表
我用手提..顯卡喺 x2300..之前用vista雙開已經好卡..前個星期換xp之後雙開好流暢(用軟件).你覺得可以開幾多呢?

ati我不清楚, 不過N卡內置GF6100的手提經過Ntune超軌之後效果不錯,可以4開.

ati也有類似Ntune的軟件, 超了可能可以三開以上.不過主要的是VSYNC要Force ON.
回復

强制開啟垂直同步會唔會影響顯卡壽命? Ntune喺咪顯卡催化劑.同ati catalyst 類似嘅軟件可?
回復