樓主: 雪花之風

[問題] 我想打工呢.........

學炒股lo...股票係世界上的反映學左一世受用

如果你係女仔就可以介紹你去"波仔"...日日幫人丁野,好似幾舒服(時薪25元)
回復

回17樓
係咁嫁啦,3650 3950 50,得呢3種,要前途當然用最好,唔通搵部10蚊一部個種?

回18樓
唔錯既提 ...
雪花之風 發表於 2010-2-18 12:25 AM

遠又唔得-_-
人工又要高.
學歷唔高.
仲唔係長工-.-
去乞就好了....
回復

遠又唔得-_-
人工又要高.
學歷唔高.
仲唔係長工-.-
去乞就好了....
angelliu 發表於 2010-2-18 02:07 PM

時薪不低於18元...咁都叫高= =? m記都20啦
回復

22樓你有冇問題??

時薪18蚊已經係極低既工資
40分鍾已經好夠啦,將軍澳坐MTR去旺角都只係半個小時,40分鍾已經超多
挑!!15~18歲點搵長工啊,睇多D基本法啦你,勞動性工作要學歷做咩=.=??
早7晚7都已經係青少年工既最大容納度

唔係你仲想點??
時薪5蚊?定免費勞工?
大學畢業去M記做?仲要係長工?
24小時無休息?隨時隨地到達工作地點?
回復

我係跟據你講既野總結-.-
方原萬里只有一間,仲有坐MTR先到
成績數係"就快死但死唔去"
以唔出名既漫畫店為例.
我唔認為人工高過m記v_v
24樓你有冇問題??

時薪18蚊已經係極低既工資

以唔出名既漫畫店為例.
我唔認為人工高過m記v_v

40分鍾已經好夠啦,將軍澳坐MTR去旺角都只係半個小時,40分鍾已經超多
方原萬里只有一間,仲有坐MTR先到
大埔去元朗大巴一個鐘.小巴45分鐘但貴好多.
挑!!15~18歲點搵長工啊,睇多D基本法啦你,勞動性工作要學歷做咩=.=??
早7晚7都已經係青少年工既最大容納度
冇咩工係剩係比你返星期6,日.
成績數係"就快死但死唔去"
唔係你仲想點??
時薪5蚊?定免費勞工?
大學畢業去M記做?仲要係長工?<-----的確有大學生係冇工開.中學生會咁易有?
24小時無休息?隨時隨地到達工作地點?你連1-5都唔得呢.
你連邊d地方請人都5知吧.
你理想既工作又係咩呢?
好肯定答你人地請你既機會係一半都冇v_v
回復

首先,你認為人工唔高過M記
前題係M記時薪22元,而我既要求係時薪18元,或姐漫畫店會更低,但是比M記容易也是考慮之一

""大埔去元朗大巴一個鐘.小巴45分鐘但貴好多.""
我唔明你想講咩,姐係你想叫我用腳去個間漫畫店?(35分鍾我可以走到的,MTR20分鍾)

"""冇咩工係剩係比你返星期6,日."""
長工硬係無,前題係打工,老實講,你打過工未

"""""""你連邊d地方請人都5知吧.""""
我地根本就離題了,本帖的問題只有一個,有D咩店會請人而係合適打工

""你理想既工作又係咩呢?""
廢話,唔洗工有錢拎,係人都想打呢份工

>>>>>理想工當然是月入3M,不想高層,只希望收入中中,有小經理做<<<<<<<
回復

會請人果d人地講左好多出黎拉v_v
得個講字講幾多比你都係冇人請你v_v
d工辛苦我認為你都會唔做吧v_v
""大埔去元朗大巴一個鐘.小巴45分鐘但貴好多.""
我唔明你想講咩,姐係你想叫我用腳去個間漫畫店?(35分鍾我可以走到的,MTR20分鍾)
我既意思係你住得落後~
冇工開,去第2度搵拉.
"""冇咩工係剩係比你返星期6,日."""
長工硬係無,前題係打工,老實講,你打過工未
我既意思係多數人地請長工.唔請part time.!
唔好get錯.
回復

m.............我想講呢......M記既時薪唔係間間一樣嫁- -我果到一間係18 一間都只係20- -
回復

學炒股lo...股票係世界上的反映學左一世受用
如果你係女仔就可以介紹你去"波仔"...日日幫人丁野,好似 ...
極神 發表於 2010-2-18 11:46 AM

小心害死人
回復

小心變成罵戰•••
回復