樓主: alex1024

六日危城

回復 #29 lam123456 的帖子

咁你唔聲明大家點知呢?貼又鬧唔貼又可能會話自己作品無人鍾意唔再寫咁,點都係錯喎
無知會作者係佢唔岩,呢樣我知,不過唔錯都錯左,你不斷咁同佢講都無意思,你快d叫樓主補返通知仲實際
最後,我近排愛上灌水,你唔好覆我,唔係既我又忍唔住黎回帖 搞到大家繼續嘈就無謂
回復

原帖由 andyyeung0927 於 2007-8-18 10:02 PM 發表
無咩所謂,我同你慢慢傾
盜文?作者有無申請版權,有既就叫盜文
我唔岩,同你地討論都叫唔岩?
我講過幾多次無話多人做就無錯,而家係你屈緊我囉我唔岩
個個跟住去做既呢個世界會有人咩?
同一樣唔洗 ...

如此一來~
是否要香港政府先立例孝順父母,我們才去孝順??

ps﹕大家只是討論,這一回我沒有罵你啊!只是想知你的睇法:106; :98; :106;
回復

哈哈……樓主,你果然惡搞……哈哈……
回復

原帖由 andyyeung0927 於 2007-8-18 09:11 PM 發表
全香港轉貼人地故事既次數不下數千萬,你鍾意既告哂轉貼既人囉
仲有,你有無問過香港政府轉貼以上資料未呢:67;

轉貼一事,各執一詞,可是你也應該打出原作者的名字,好讓大家不會誤會。
既是分享,你卻沒有問過作者本的意思,可能作者不想被轉載,而你要硬來,左擠右擠一堆歪理。
回復

回復 #32 lam123456 的帖子

如果係以前既話呢,唔洗啦
而家呢,我諗唔係殺人要坐監既我睇斬死雙親既案件會多不勝數

PS:我唔會既,我好孝順的

回復

回復 #34 老浪 的帖子

唔好用你好唔好,畢竟個帖唔係我發既
回復

原帖由 andyyeung0927 於 2007-8-18 10:18 PM 發表
唔好用你好唔好,畢竟個帖唔係我發既

呵呵……這樣就夾手夾腳同樓主拗數啦~~:103;
回復

原帖由 老浪 於 2007-8-18 10:16 PM 發表

轉貼一事,各執一詞,可是你也應該打出原作者的名字,好讓大家不會誤會。
既是分享,你卻沒有問過作者本的意思,可能作者不想被轉載,而你要硬來,左擠右擠一堆歪理。

好吧~
原作者是smith38~
主要在uwant 及 hkd 發帖~
在小說村中他叫做文一康~

我可以好肯定作者心感不滿~
因為他已在hkd的帖子發了告示
回復

罵戰係個個壇都唔容許的,我唔係灌水成癮都費事覆啦
你最好send短訊勸佢好啦
回復

回復 #38 lam123456 的帖子

發短訊通知樓主啦,費事佢唔入呢個帖,睇唔到就無謂