查看: 3466|回復: 35

[原創] 新手極速賺錢 已更新傳點座標

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
千里林任務 - 殺掉叛軍

任務名稱:殺掉叛軍 (此任務可重複解)
觸發任務NPC:大將軍阿凱(x-6,y-24)
等級限制: 30級
解法:
收集10個甲碎 (怪物:叛軍槍兵/叛軍槍尉/叛軍槍將)
獎勵: 5000元
ps : 任務內容轉載自希望國度 - 基本任務

首先各位要去獨龍山打怪拎甲碎 (上面有講打咩會跌 / 或者汁下掛英者地下果d)
打既話最好順便解埋第二章打裝飾x果part (事關打裝飾刃要好耐   個人經驗T.T)
每10個賺5000蚊 (超抵)    當你認為汁夠或者冇位果陣就可以番陽谷
帶兩千蚊左右去搭船 ( 搭去石門再去東京 )   去東京城南邊出口去大草場   
係草場一直向南行  過左橋之後就差唔多到傳點

跟住到千里林   亦係南行   一條路去到個城咁既地方   下面有出口  npc就企係果度   同佢不斷講野
想快就接左任務之後唔好禁確定   不過用mouse禁npc 講野   講到你身上甲碎唔足夠完成任務為止
如果你有100個甲碎  就可以賺到5m大元 (扣除車馬費仲有賺幾萬   又可以升lv)

建議各位新手或老手 :
1.  最好就盡清身上d物品留位汁多d甲碎    唔駛走多幾轉

2.  盡量汁甲碎到整數 (10個為一整)

3.  打怪期間有天書 / 寶石之類野跌唔好汁太多 (除左你覺得有用)  唔係唔建議拎太多上身

4.  最好本身係有英雄   同隻英一齊打   主人同英都唔駛扣太多血 (冇靚裝新手可以爭取時間坐回血)

5.  唔夠防 / 冇英雄都唔緊要   組隊打   叫人留甲碎比你 (睇你好唔好彩遇唔遇到好人)
         如果咁慘冇人組的話......唯有自己小心

6.  建議用點數 / game錢買竹籬 (需要148點  但係加2000負重  汁多d甲好快可以追番條數)
     唔同ser竹籬有唔同價錢   冇錢新手用點買較為化算   一張150點夠買  除非你想買埋其他野
     本身係加全體職業就唔驚冇位放野~

7.  買350點數就最好用點數買天平星 + 地囚星 (或用game錢收  林沖ser好平  其他唔清楚)

8.  買產品包時最好選擇有新手用既裝 (龍紋戰盔 / 蝴蝶背飾 ← 推介   不過已經絕左或者為數好少)

9.  係大草場行緊唔好同人傾計    唔係好易被圍死

以上提議只屬個人意見   若果有會員唔想用真錢玩game就可以向高lv朋友借裝 / 英雄
或者直接請佢地幫手打~   林沖ser可以搵本人幫打 ( 限林沖ser )

可以密我人物 →  魔煞 / ?鉞ㄙ蕅?    直接copy我個名密我   請講明係希望國度會員
我會盡量抽時間組你   大部分時間義務
ps : 可能向會員收少少錢   睇下你搵我果陣等唔等錢駛 a_a

講多幾句   去大草場 / 千里林果陣可能會有人玩野   拖怪塞住門口   要小心  (新手有機會被秒)
希望各位多多支持 (~^^~)

座標如下 :  京 = 東京城 , 大 = 大草場 , 千 = 千里林 , → = 前往
京 → 大 : x 56 , y -202
大 → 京 : x -7 , y 216
大 → 千 : x 12 , y -217
千 → 大 : x 5 , y 202

評分

參與人數 1威望 +3 收起 理由
jieyee + 3 -錯分

查看全部評分

原帖由 lilf3344 於 2006-7-14 17:13 發表
大部分會員可能已經知道依個賺錢方法~  千里林任務 - 殺掉叛軍

任務名稱:殺掉叛軍 (此任務可重複解)
觸發任務NPC:大將軍阿凱(x-6,y-24)
等級限制: 30級
解法:
收集10個甲碎 (怪物:叛軍槍兵/叛軍槍尉/叛 ...

是就是好,但好危險><
回復

唔危險嫁,我50lv去都冇事
回復

原帖由 calvinchan1993 於 2006-7-14 17:30 發表
唔危險嫁,我50lv去都冇事

有怪追(大草場有野豬,麒麟呢D,千里林有戰魂呢D都會追人)
回復

戰魂你係佢左面行佢\唔理你嫁
回復

完全唔危險   我35lv小賊去   一路行d怪根本打唔到你
同埋去到大草場條橋 / 千里林個小城會有好多位卡住d怪
戰魂都不足為患   俾怪死追就搵下有冇人係附近升緊拖過去搏佢地爆中或者隻怪轉衝目標
不過唔建議拖怪去人地度   會比人話你拖怪殺人~
只要留意地圖紅點   避開佢行就ok~
回復

THX THX THX!!!!

評分

參與人數 1威望 -2 收起 理由
jieyee -2

查看全部評分

回復

原帖由 ffb2ken 於 2006-7-14 18:34 發表
THX THX THX!!!!

多謝一句就夠   唔好呃post
回復

你講大話:21:你話唔會死
其實會死!!!!!

回復

原帖由 雲之刺客 於 2006-7-14 07:29 PM 發表
你講大話:21:你話唔會死
其實會死!!!!!

請息怒呀 >.<   有技巧之餘都要有運架   如果你一時大意行左去死角位就......
回復