樓主: 主角

書生系職業討論區

原帖由 情歸於盡 於 2008-4-1 10:49 PM 發表

感覺上好像沒太大分別
除了傷害增加外 我希望範圍會大一點吧
我更希望能減少回技的時間
可惜 我並沒有去證實 而且都不太可能吧

題外話: 不知道大家是不是書生系的玩家呢?

唔是 只不过想研究下
如果不错才打算玩
回復

原帖由 Wayne 於 2008-4-1 10:51 PM 發表

唔是 只不过想研究下
如果不错才打算玩

個人意見:
小弟是一名太尉 感覺相當良好 而且技能也很全面
在攻擊方面 雖然威力給人感覺"弱掉" 但軍師兩招技能都已經有120萬了(2技上限之和,假如記憶沒有錯)
再加上謀士的兩招"不痛的轟炸" 上限都有約170萬了 雖然遠比天監 監軍等暴力的職業低 但書生系也有他的好處阿
那就是輔助技能了 一招治療術 極速的幫一個目標回血 一招回復術 有效率地回復了周邊玩家的血量 一招回魂術 更把斷了氣的玩家復活過來
我的真想不到什麼理由我不愛書生系職 可能我太酷愛和平 不喜歡殺戮
回復

原帖由 情歸於盡 於 2008-4-1 11:05 PM 發表

個人意見:
小弟是一名太尉 感覺相當良好 而且技能也很全面
在攻擊方面 雖然威力給人感覺"弱掉" 但軍師兩招技能都已經有120萬了(2技上限之和,假如記憶沒有錯)
再加上謀士的兩招"不痛的轟炸" 上限都有約170萬了 雖 ...

我的见解是:
武器的魔攻虽然高 但比起天尊职业 就少了6-7千魔防
技能还可以 输出率虽不高 但也不差了
这个职业本身血高 说实在确实不错
可以辅助+杀人
回復

原帖由 Wayne 於 2008-4-1 11:11 PM 發表

我的见解是:
武器的魔攻虽然高 但比起天尊职业 就少了6-7千魔防
技能还可以 输出率虽不高 但也不差了
这个职业本身血高 说实 ...

每個職業都一定有它的"缺點"吧
而我比較能接受書生系的"缺點"
每個人的需求始終也不一樣
回復

書生真係一個唔錯既職業...對於唔鍾意pk/小pk既人黎講..
書生幫爆都算可以(2轉50下都ok)  因為太尉出技快
唔計草木  都有3招爆得痛既技  仲有招不協
仲可以加防  幫人補血   復活  
仲有極速既音波功  又可以訓人  又有冷笑
升lv  打排都有佢既威力
回復

原帖由 【銘】 於 2008-4-2 06:09 PM 發表
書生真係一個唔錯既職業...對於唔鍾意pk/小pk既人黎講..
書生幫爆都算可以(2轉50下都ok)  因為太尉出技快
唔計草木  都有3招爆得痛既技  仲有招不協
仲可以加防  幫人補血   復活  
仲有極速既音波功  又可以訓人 ...

加上3转有两招杀人技 确实不错
回復

其實草木的威力都不錯 只是出技太慢了
畫意MAX 出技也要等上2,3秒
回復

所以感覺上無乜用   3轉招孫子兵法•作戰
感覺上出技都幾快
回復

其實點講文人都唔洗點爆 = =
最緊要識多d人

出外靠朋友   >3<

我想問太尉做咩要回謀士d技,總覺得哂左技點 = = 謀士技又唔係特別強
留番技點點爆3轉爆技同軍師爆技唔係好d咩 ?????

請高手解答   先謝謝了

我愛文人!!!!!!!
回復

原帖由 alanlam2004 於 2008-4-6 06:17 AM 發表
其實點講文人都唔洗點爆 = =
最緊要識多d人

出外靠朋友   >3<

我想問太尉做咩要回謀士d技,總覺得哂左技點 = = 謀士技又唔係特別強
留番技點點爆3轉爆技同軍師爆技唔係好d咩 ?????

請高手解答   先謝 ...

其實小弟是由謀士轉上太尉的...所以....
至於你說留技點的問題
我認識的幾位太尉都打算現在亂加 出了新技才回技
回復