查看: 2631|回復: 28

[閒聊] 有冇人牙,吹吹水啦

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
呢度設計幾靚

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
極神 + 5 希望國度期待您下一次的分享。.

查看全部評分

很久都沒有人, 謝謝光臨!!
回復

Tenny 發表於 2013-5-17 10:12 PM
很久都沒有人, 謝謝光臨!!

因為冇宣傳??
回復

以前是專做水滸歷險呢隻遊戲既論壇, 所以果當時都好多人, 之後遊戲沒落, 改為私服架設討論, 都做左一排, 而家可能開始冇人玩, 會員少左好多......

我都唔知有乜可以做...... 始終冇一種專門既討論係難D.
回復

Tenny 發表於 2013-5-18 11:19 AM
以前是專做水滸歷險呢隻遊戲既論壇, 所以果當時都好多人, 之後遊戲沒落, 改為私服架設討論, 都做左一排,  ...

原來係咁,現在做論壇真係好難做,做一類比較專門一d都要有人才先有得搞,始終不同幾年前了,老實說,成人向論壇都難搞
回復

呢到改左板,冇左寵物中心同flash game?

但其實唔可以討論下整網頁果d 技術咩,之前都有架喎
回復

fuc113190 發表於 2013-5-25 01:45 PM
呢到改左板,冇左寵物中心同flash game?

但其實唔可以討論下整網頁果d 技術咩,之前都有架喎 ...

寵物中心而家都好似冇人玩, FLASH GAME 其實好早已經冇左.

而家其實都專注一樣野, 太多話題性既野始終呢個論壇唔係一個好既選擇.

以為就話有水滸, 之後冇左就變左討論私服, 而家私服既話題都大不如前了.

你所指既整網頁果d 技術係咩???
回復

曾經試過一排開討論時事的貼子,成效不大,但果時仲有人而家連水滸也倒了,人們玩online game的興趣亦大不如前,就算是好玩的game,通常一個半月至三個月就沒了

當年這裡的會員大多是初中生,會員長大了,就比較少上來,論壇要重生就必須由零開始,當係一個新論壇咁整

始終覺得水滸如果唔係金豬頭開始破壞遊戲平衡,而家應該不至於這樣,始終遊戲最需要平衡性,雖然水滸捱到6年幾7年都好厲害了

現在回想以前,其實隻game一開始就不平衡,我一轉打同等lv怪根本不夠打/慢慢磨血(我係水滸中的裝備極弱以及錯點)...必須靠英雄幫忙,50 lv後大榭林已經係咁

水滸做得最好就係引怪,真係玩過咁多隻game之中引怪最爽,最快

(FF)如果出水滸2必支持
回復

我岩岩先續左個DOMAIN, 就算個FORUM冇人, 我都諗住KEEP住, 始終都咁多年, 真係唔捨得, 有冇人都係其次.
而有D會員可以由開始支持到今日真係好難得, 以前既學生哥可能已經係一位大學生甚至已經做緊野了.

而家個論壇係點我都未有定案, 始終得我一位管理有D難, 都係想靠D會員自發, 如果冇就............ 再等等.
回復

嗯,當年放學就是掛水滸吹水上希望國度真的很懷念,現在連開電腦也沒太大時間,做project做到晚上11時,放假後又要找暑期工,生活難啊

舊世代會員/版主中只有我還偶爾會發貼,情意結
回復