樓主: Rayc

[閒聊] 政改方案你點睇

回復 andyyeung0927 的帖子

我同意你的第二點,所有人點努力都好,都會有高低級分別,因為有人出生在富貴之家,有人出生在貧窮之家,這是自古以來大自然不變的定侓

正因為我唔係政府先可以講出呢句說話,另外,有沒有例子說明政府偏向幫助大商家撈油水...我不太清楚...

最後,我想問政府在九招十二式之後出左咩政策,最近沒有怎麼看新聞

p.s估唔到你們咁看我...我會因為一些小事而扣人分咩?我又唔係****c...(*為消音)
回復

回復

我同意你的第二點,所有人點努力都好,都會有高低級分別,因為有人出生在富貴之家,有人出生在貧窮之家 ...
極神 發表於 2010-6-19 12:37 PM

之後係仲有出招,不過我唔記得左
http://hk.news.yahoo.com/article/100601/3/icie.html
李生都話影響細,證明一定要取消功能先得
回復

好似無咩點做過野-.  -政府係踢到佢爆肛先郁兩郁
話說D人講佢既九招十二式係無咩用= . =
回復

但係出左之後樓價真係有些微下趺...只係唔算太有用果隻lo,唔算完全冇用
回復

但係出左之後樓價真係有些微下趺...只係唔算太有用果隻lo,唔算完全冇用
極神 發表於 2010-6-19 10:35 PM

些微下跌,不論出唔出都會
回復

回復 Rayc 的帖子
但係出左之後地產商都即刻轉攻為守,而且樓價趺近半成至一成,令到更多人買到樓,都叫做有d作用

其實成功與否好難界定,就如辛亥革命...可以說成功(推翻滿清),又可以話失敗(袁世凱稱帝,軍閥割據)

回復

就好似打機咁~.~"有主目標同次目標~.~個方案算係達到主目標但做唔到次目標
回復

主目標係政制向前....咁次目標係咩?民主?
回復

九招十二式AR我對此不太了解,不過根據你所講都算係主目標做到次目標失敗?
回復

其實民主黨個個新方案係咩?
回復