樓主: Dragon834

[原創] 海戰系統專屬討論區活動 - 第2彈

關閉 [複製鏈接]
原帖由 暗流 於 2007-10-31 21:04 發表
投稿

某一日,我同我既朋友,一齊去打赤鯊同戰鯊,因為我地都想搏下黎,打到赤鯊頭,咁就賺啦,當時我亦只是相當之低既等級(27lv),跟住去到既時候,我就淆淆地,跟住我既朋友就一齊入到去鯊海之後,不經 ...

我打左咁耐赤鯊都冇赤鯊頭>_<
你海都有27LV,唔錯丫
不過因為更新搞到你冇得玩,真係可惜.
對雲起
回復

正文..

我系大海闯荡佐都有三个几月了..话长无长.不过已经觉得海面上嘅世界绝对唔会俾陆地上逊色.

其实系好耐之前已经有接触大海.当时用大号打紧声望,系沧州坐船去东京嘅时候无意中发现佐海战个NPC.
    于是就拿佐只木I同散弹.装佐之后入海,见到怪唔识打.就用陆地上普通攻击嘅快捷键黎撞怪(唔识ctrl+d放技能落栏)
    打佐成年都未杀到一只红怪.打下打下有只八爪鱼过黎一拍我就沉佐..嗰时觉得莫名其妙.之后系公频问点玩船.冇人答.
    之后心理严重唔平衡.就无玩.

直到几个月前,我老公(游戏里面)同班fren日日打海.我叫去练级都唔理我.连续几星期都系咁.我就好唔抵得.
    我就念,开个细号打海.而且要打到俾距地劲.

就咁,我就开佐个新号,拿船入海.但系仲系一路死..跟住就上黎希望,系海战系统里面煲佐几粒钟.
    然后就大概了解佐海战嘅运作.之后就系沧州用青铜I打八爪鱼.大概个几钟就升到6级.之后就装之前打嘅长征I.
    然后叫人帮手打佐个砂岚I,用砂I+青铜I入东京鲨海打战鲨..(自己打啊!!) 拉战鲨打完走.25炮一只鲨,80经验.
    一个星期之后,升到21级.

可以话,E段时间打得最辛苦.又惊俾鲨杀,又惊俾人杀.又唔想衰俾人睇(我老公).不过我都系捱佐过去.
    之后嘅日子就舒服得多.

我用之前打嘅一个287蓝鲨帽换佐一套鲨装,一个161红鲨帽换佐4支岚砂(LV 1 X2 LV30 X2)同一部粮IV.
    再入海打鲨.加阵真系舒服好多.战鲨打我1HP,.大概两个星期左右就升到LV30.之后就开始帮人打材料做船做炮.
    做买卖做佐个半月到两个月左右,首次跻身于财富榜前30.

系E个时候,我老公同班fren先至20级左右.岩岩可以用鲨装.我就准备好完成我一开始玩海嘅心愿:打赢距地.
    我就稳佐距地出黎,去佐沧州开红打(当时距地唔知我有玩海).我一打距地四,我用佐两个大锤,10几个小锤,
    将距地全部打沉晒.

之后我就好自豪咁话俾我老公知:其实个号系我嘅!!距地个个吓到傻晒.哈哈哈..不知几有面~~

我嘅故事就差唔多讲完喇..发贴嘅时候我海军等级44.等我到50嘅时候再发张图上黎~~

多谢捧场!

評分

參與人數 1威望 +21 收起 理由
Dragon834 + 21 第2次活動季軍

查看全部評分

回復

原帖由 andyhidy 於 2007-11-1 18:57 發表
正文..

我系大海闯荡佐都有三个几月了..话长无长.不过已经觉得海面上嘅世界绝对唔会俾陆地上逊色.
     ...

做海生意都上到財富榜
不過你E份咁肯玩海戰既心,值得我地學習呀
回復

本人知識太少了,不明白簡體字
回復

原帖由 暗流 於 2007-11-1 19:31 發表
本人知識太少了,不明白簡體字

嘗試學習一下吧!
回復

点解我修改之后一直都睇唔晒全篇嘅?洗唔洗再发过?
回復

嗚嗚∼
諗住作篇長文比大家睇...
而家第1,第2最先作ge位都比人搶左
惟有縮短我ge文章la...:11;
回復

回復 27樓 劍之靈 的帖子

噢,我想拎第一既目的又冇啦,不過投票莆間我都唔會係到架啦= =
回復

原帖由 劍之靈 於 2007-11-1 20:00 發表
嗚嗚∼
諗住作篇長文比大家睇...
而家第1,第2最先作ge位都比人搶左
惟有縮短我ge文章la...:11;

如果你因為咁整短,拎第1機會更加低.
分就更低.自己考慮啦..仲有我既評語

(題外話:快去物品交易區)
原帖由 暗流 於 2007-11-1 20:07 發表
噢,我想拎第一既目的又冇啦,不過投票莆間我都唔會係到架啦= =

你米作左囉

回復

回復 29樓 Dragon834 的帖子

死得,早知改好d啦,唔記得係有你既評語添= =
回復