查看: 3090|回復: 40

[歷史] 大家覺得歷史上最太平盛世同最多戰爭係咩朝代

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我覺得太平盛世係唐朝啦,因為每個人都係打開門訓覺,都冇人打劫同搶野

最多戰爭就應該係7個國家要充一為1國既春秋時代啦,成日打黎打去,大家咪一樣充一,真係白痴
最煩係抗日戰爭=________=
回復

都算既,d日本仔侵入左香港3年幾個月,好憎佢地,不過佢地d漫畫同電腦技術真係好勁下""
回復

回復 #3 暗流 的帖子

現在全香港的青少年都like日本動畫/漫畫
回復

我講緊係大陸,雖然依家已經係法制社會,但係d人一講起日本就又愛又恨,愛係佢既高科技,中國人先

可以"師夷之長技以制夷",恨係佢侵略中國造成巨大損失,以致今日老一輩既中國人都叫japanese

做"日本仔".........所以..........

番大陸5好亂up野,政治氣氛太濃拉=_______=
回復

咁我地番去果陣,叫d老人做中國人定日本人呀?/
回復

回復 #6 暗流 的帖子

叫 老先生/老太太  =________=
回復

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2007-7-9 04:44 PM 發表
叫 老先生/老太太  =________=

如果佢地對依d名敏感呢,係唔係叫中國籍既日本人= =
回復

回復 #8 暗流 的帖子

知都要扮5知,小心比人批鬥^^
回復

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2007-7-9 06:55 PM 發表
知都要扮5知,小心比人批鬥^^

如果佢地打我就報公安,不過佢地話係日本人,你咪拉我呀,如果唔係告你架= =
回復