樓主: 極神

[影視娛樂] 動漫資訊交流區

339122 發表於 2015-11-2 23:44
我諗住佢出果時先所有野再睇多次= =包括PV.....

睇完之後..劇情同想像中差唔多, 冇咩期待就冇咩失落

只係畫質真係..好似flash動畫,同埋個眼神,代入唔番細個果陣的角色, 都係強行當同人算
回復

極神 發表於 2015-11-29 23:58
睇完之後..劇情同想像中差唔多, 冇咩期待就冇咩失落

只係畫質真係..好似flash動畫,同埋個眼神,代入唔番 ...

的確
最重要有好多位拖得太耐.....真係好想一拳打爆個MON= =
畫質算好嫁啦= =當然對比起啲新番係差啲既= =
回復

339122 發表於 2015-12-1 00:35
的確
最重要有好多位拖得太耐.....真係好想一拳打爆個MON= =
畫質算好嫁啦= =當然對比起啲新番係差啲既=  ...

話哂都係2015年出,當然要對比新番, 本來數碼暴龍都係新番來

特別係睇完「一拳超人」,再睇數碼暴龍, 雖然我知用2015年最好(沒有之一)的動畫來比較係過分左, 但係.....好難唔比較, 最近只睇一拳同數碼

特別推薦10月新番 一拳超人, 畫質真係好好,劇情同人物描寫非常不錯, 感受到製作組的熱誠
回復

極神 發表於 2015-12-7 23:09
話哂都係2015年出,當然要對比新番, 本來數碼暴龍都係新番來

特別係睇完「一拳超人」,再睇數碼暴龍, 雖然 ...

咩都一拳搞掂....認真超強 >W<
另外有3齣係接近一模一樣.....播到第10集 我都重係未下下分得清....
回復

339122 發表於 2015-12-7 23:17
咩都一拳搞掂....認真超強 >W<
另外有3齣係接近一模一樣.....播到第10集 我都重係未下下分得清.... ...

以我所知今季有2套係近似:落第,學戰

仲有一套係對魔導?

現在保持每季最多追兩套, 有時一套都冇..銀魂追追下,質素對比以前下降左, 好似趕收工咁, 冇左以前果份感覺, 個演出太流於表面, 所以都停左動畫, 變左睇漫畫算

回復

極神 發表於 2015-12-8 23:33
以我所知今季有2套係近似:落第,學戰

仲有一套係對魔導?

係呀= =呢3套....唉....
2套滿足唔到我呢啲游手好閒既人....
不過始終我都係對1月既新番比較期待
回復

339122 發表於 2015-12-13 22:07
係呀= =呢3套....唉....
2套滿足唔到我呢啲游手好閒既人....
不過始終我都係對1月既新番比較期待 ...

1月有咩番推介@@?

一拳12話真係好高質, 雖然村田有哂分鏡, 但可以還完到呢個地步, 已經係預想之上

話說最近大陸又掃左幾個網站, 愈來愈難睇動漫.....
回復

極神 發表於 2015-12-24 22:27
1月有咩番推介@@?

一拳12話真係好高質, 雖然村田有哂分鏡, 但可以還完到呢個地步, 已經係預想之上

上FB LIKE 啲動漫PAGE 啦
佢地會定期UPLOAD 片/ LINKS 上去俾人睇最新果集嫁

推介就
暗殺教室2
春 & 夏推理事件簿
只有我不存在的城市
GATE 奇幻自衛隊 第二季
FAIRY TAIL 魔導少年 ZERO
無頭騎士異聞錄 DuRaRaRa!!×2 結
Dimension W ~ 維度戰記 ~
灰與幻想的格林姆迦爾
Schwarzesmarken
赤髮白雪姬 第二季
蒼之彼方的四重奏
其他果啲要睇下先知好唔好睇
回復

339122 發表於 2016-1-13 21:32
上FB LIKE 啲動漫PAGE 啦
佢地會定期UPLOAD 片/ LINKS 上去俾人睇最新果集嫁

太多了

都係觀望一下動評先, 等黑馬跑出就睇
回復

進擊的巨人 大大推薦   雖然 漫畫已完結 但 動漫也即將迎來大結局 期待期待期待期待
回復