返回列表 發新帖
樓主: 極神

[閒聊] 最近如何?

我都覺得依家D ONLINE GAME好鬼煩-_-
都係鐘意水滸果隻簡簡單單多D
回復

calvinchan1993 發表於 2014-12-4 19:23
我都覺得依家D ONLINE GAME好鬼煩-_-
都係鐘意水滸果隻簡簡單單多D

冇辦法,Online game已經係盛極而衰,唔推新野又話悶,推新野其實都係舊酒新瓶

上一次玩隻online game叫九陰真經,已經算係好創新,唔使打怪升吸經升lv,,根據上線時間(掛機)升lv(或用點數加倍速度升lv),好日常化,同fd吹下水就封到頂(吹2個月),而且只可以set三個地方傳送,其他只得用馬車,如果要去極遠的市鎮真係要掛十幾分鐘先去到,係幾好玩,殺完人變紅名比人捉到,一係用錢或點數扣時間,唔係要掛幾粒鐘先出到監獄,個人來說覺得比水滸更好玩,加上對戰系都考技術,類似龍之谷咁(用滑鼠鍵盤走位出招誘敵擋技),但加埋輕功上屋頂追逐打同水上戰(輕功水上飛打),好玩過龍之谷好多

但另一方面真係好花時間,當一段時間有野忙後就懶得登入

最大獲係當時唔知GM出賣定點,總之差唔多六七成的ac戶口都發現d錢歸零(點數同遊戲金錢都係),搞到有一半人都唔玩,香港代理真係廢

回復

大家好, 幾年沒上線啦
估唔到希望國度仲系到
本來想開一貼老手報到
咁岩見到有人開貼問大定如何就系依家回啦望返最緊既貼都仲見到好多熟悉既面孔
近估唔到依個AC 仲留著板主職位
真系唔知點面對Tenny好
當年無上既時候Tenny 正準備結婚
現在一家組織左一個大好家庭啦
恭喜!!恭喜!!
唔知有小朋友未呢??

一返到黎見到水滸板(已關服)
望落都有小小心酸
記得當年只是一個小小的2轉8X LV 天監
同天監技引怪爆怪都滿爽的
但已經關服無計啦

講返近況
依家返緊工, 都無乜時間
最緊有玩緊既得SD 高達online, G Generation Frontier 同PAD
有意加朋友可以私信

見到希望長存
日後有時間都會上黎睇睇
回復

BaHu 發表於 2014-12-13 23:11
大家好, 幾年沒上線啦
估唔到希望國度仲系到
本來想開一貼老手報到

https://bbs.tennyy.com/thread-43226-1-1.html
↑↑↑↑↑
PAD都曾經開過討論貼

水滸仲好似有私服

我當初玩左年幾兩年都係得1個2轉(10 LV),1隻1轉(20 lv),(好似係)兩隻未轉50lv,可係因為喜歡吹水多過打怪升lv

都係果句啦,個人認為引怪系統水滸最爽,全身速裝,引半場,根本冇其他game有到,可能見識少

回復

極神 發表於 2014-12-14 23:26
https://bbs.tennyy.com/thread-43226-1-1.html
↑↑↑↑↑
PAD都曾經開過討論貼

不再玩了
當初成身速裝引怪真系好開心
拉晒全場再爆就一堆經成日拉到太多怪
LAG一下散怪~~爽呀
回復

我都好耐無上了   專眼間都幾年  時間真係好快
回復

無敵殺人狂 發表於 2014-12-27 00:26
我都好耐無上了   專眼間都幾年  時間真係好快

時日太快,無知的小孩一晚長大

雖然已經冇機會一齊再吹水滸同寵物中心,但那段回憶我會記住,中學時光
回復