改文大行動

關閉 [複製鏈接]

回復第 10 帖由 雲之刺客 所發的帖子

5錯wor^_^
下次啦
回復

回復第 11 帖由 聽•雨•軒boss 所發的帖子

楊修之死篇野點樣嫁?post出黎得唔得?
回復

不如再下次改木蘭辭,好唔好啊
回復

木蘭辭 篇野我識曬wo- -sm又sm果課ma- -
重有 我想問下 大家知唔知咩叫奠而泣架- - 點解我睇曬d文見到好多人話乜水死左 佢好開心ge- -

奠而泣姐係起果條友墓前到喊wo(好似:09: 錯左咪凸)

回復

回復第 14 帖由 fungka123 所發的帖子

呢位哥哥就講得岩啦^_^
好彩我無寫呢句姐~~~~~~~^_^
回復

離別,字之前,離別國衰人也。生時,有離別絕招,傷人無數,因以為名。未彌月,發生內戰,火暴至,母衰氏,抱離坐細甕中,衝火飛下至上,及水,得不死。 

離少離別節,七嘴八舌。天資呆板,唔記書傳,尤好《右氏夏冬》及《死人兵法》。家富,擲金為好,搞到屋企破產。生有冇力,始冠,能挽弓一斤都冇。學死於要死。同死三次,皆死唔去也,以示離;離引死一發,死唔到;再死,又不中。要死大驚,以所愛良死贈之。離由是益自練習,盡得要死之術。 

未幾,要死死,離開心不已。每值朔望,必具酒肉,詣要死墓,奠而笑;又引要死所贈死,死三次,乃唔死。父知而義之,撫其背曰:「使汝異日得為時用,其死國義乎?」應曰:「惟大人許兒以死報國家,何事都可為?」

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
聽•雨•軒boss + 5 你的發言非常精彩,請再接再厲!

查看全部評分

回復

[size=3改此文:
極神之少年時代 《宋史》

極神,字聖神,老婆小﹏瓊的人也。生時,有神至其家,飛至威爾斯,因以為名。未彌月,打死百人,為不俾警察拉,母神氏,抱極坐青龍中,衝破雲層而飛,及地,唔死

極神少負氣節,沈厚寡言。天資敏悟,強記春宮圖,尤好《雲之秘密》及《女人》。家富,貪錢為樂,打機達旦不寐。生有神力,未冠,能挽金塊千百斤。學貪於蕭楊。一同昆三人行,昆哂錢,以示智;極貪污無數次,皆昆到;再昆,又得。三人行大驚,以所愛女人贈之。極由是益自開心,盡得昆術。 

未幾,楊死,極開心不已。一到頭7,立即偷楊身家,詣同墓,笑到哭;又用三重行贈之女人,送陪死,大笑。父知而義之,撫其背曰:「使汝異日得到王者一位,其身家可比d我?」應曰:「惟大人許兒殺死你,必定送你陰c錢!!!」

加分啦

大家唔好介意

評分

參與人數 1威望 +20 收起 理由
聽•雨•軒boss + 20 第2名= =

查看全部評分

回復

回復第 17 帖由 極神 所發的帖子

-佢分啦!仲有,你打錯左字,係威尼斯唔係威爾斯
回復

原帖由 gap蕭 於 2006-11-8 04:15 AM 發表
-佢分啦!仲有,你打錯左字,係威尼斯唔係威爾斯

:08: 我都係想搞下笑,我說威爾斯親王X院=.=
回復

原帖由 極神 於 2006-11-7 23:34 發表
[size=3改此文:
極神之少年時代 《宋史》

極神,字聖神,老婆小﹏瓊的人也。生時,有神至其家,飛至威爾斯,因以為名。未彌月,打死百人,為不俾警察拉,母神氏,抱極坐青龍中,衝破雲層而飛,及 ...

不愧是極神的作品:02:
寫得好好^^
回復