查看: 2344|回復: 11

[原創] 聖誕活動問題貼

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

請答問題者用 [hide=99999]答案[/hide] 作答

總分100分

動漫題目:
  • 火影忍者中,主角嗚門的忍術可大致分為哪3種?(3分)
  • 海賊王中,主角路飛的父親是誰?(3分)
  • 死神bleach最新集數中,主角一護手持的卡片寫著「Welcome to our ???????」?=什麼 (7分)

希望國度題目:
  • 希望國度管理員Tenny於水滸叫什麼名字(主ac)   (5分)
  • 希望國度第一代灌水天王是誰?      (5分)
  • 希望國度,最初只有哪個版供會員討論水滸以外問題。 (5分)

知識:
  • 中國歷史:中國古代四大美人是誰。    (4分)
  • 世界歷史:二次世界大戰中,德國納粹黨的全名叫什麼? (5分)
  • 生物學:新細胞是靠什麼形成的?    (2分)

IQ:
  • 如果半夜十二點時,對著鏡子前削萍果,你會看到甚麼? (3分)
  • 甚麼字是五個「口」?  (3分)
  • 什麼醫生從來不幫人看病?  (3分)
  • 點解暑假會長過寒假? (3分)
  • 如何令IX加一劃就等於6?  (3分)
  • 每個男人都有,但是長短不一,而男人通常在結婚後就給了他的妻子,平均來說西方男人比東方男人長......   (3分)
  • 房間的時鐘響了十三聲之後,你知道該做什麼事嗎? (3分)
  • 廣東有東瓜廣南有南瓜廣西有西瓜咁廣北有咩?  (2分)
  • 點解世界上有東京,南京,北京..就係冇西京? (4分)
  • 有一日小明係度搞GAG,跟住比同學話佢搞爛GAG,佢跟住要做咩?  (3分)
  • 豬皮是用來作什麼的呢?  (3分)
  • 冬天時, 燕子為甚麼要向南飛?   (3分)
  • 為什麼放煙花時不會射到天上的星星?  (3分)   
  • 什麼食物會講大話?  (2分)
  • 咩狗識上網?   (2分)
  • 春秋只半部,猜一字。 (3分)
  • 魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕?  (3分)
  • 讀完中五讀咩?  (2分)
  • 多啦a夢有幾多個兄弟姊妹?  (3分)
  • 我是誰?   (7分)

第一
要加分a_a

邊?

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
回復

回復 tung 的帖子

只有發新話題才會有隱藏按鍵, 回覆只可使用

[hide=99999]答案[/hide]
回復

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 99999 才可瀏覽,您當前積分為 0

評分

參與人數 1威望 +57 收起 理由
極神 + 57 僅僅合格吧。

查看全部評分

回復

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 999999 才可瀏覽,您當前積分為 0

評分

參與人數 1威望 +78 收起 理由
極神 + 78 3.不是問題怪,而是你答案錯 9.技術問題,已.

查看全部評分

回復

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 99999 才可瀏覽,您當前積分為 0

評分

參與人數 1威望 +50 收起 理由
極神 + 50 下次努力吧...

查看全部評分

回復

請容許我問2個問題
1.點解要出呢D上網都搵得到答案既問題
2.點解上網搵得到答案既問題你地都可以答錯
回復

鋒bstc 發表於 2010-12-26 01:43 AM
請容許我問2個問題

請容許我回答您的問題
你能拿100分??
回復

鋒bstc 發表於 2010-12-26 01:43 AM
請容許我問2個問題

你要知道唔係個個好似你咁醒,咩都諗到用電腦搵晒d答案
回復

Rayc 發表於 2010-12-26 10:14 AM
你要知道唔係個個好似你咁醒,用電腦搵晒d答案

你話他咁醒?我話他醒潑人冷水就係~
1.就算上網搵得到答案又點,至少D會員願意努力去上網搵答案
2.極神 努力地搵D問題+努力D幫會員批改答案,爲了誰?他有得到100萬?他咁辛苦,盡然身為版主的 鋒bstc 就潑人冷水,回覆以下咁沒三思的回覆
  請容許我問2個問題
3.好像 希望國度題目 上網搵唔到答案,其它很多我地可以搵,有D問題我地沒見過,上網搵我地學到野
,好過有D人,懶惰去搵
3.極神 努力地搞活動,你 鋒bstc 盡然身為 吹水聊天室的版主,唔支持就算,仲要潑人冷水,仲話我D點解上網搵得到答案既問題你地都可以答錯,你真係要反省係

贊一贊: 5.0
贊一贊: 5
講得幾好=,=  發表於 2010-12-27 22:51
回復