查看: 3675|回復: 11

[影視娛樂] 岩岩看左數碼暴龍6= =

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

https://bbs.tennyy.com/thread-33089-1-1.html

真係有好多參考....合成獸,海賊王,機械合體

第一集的細boss勁似鋼煉隻合成獸
主角隻數碼暴龍講  我係終有一天要成王的的男人  ,加個海賊就完全變成左海賊王金句
合體,感覺有小小似膠Tiger
一開始,感覺有d似未來戰士,機械人行軍
而個天空變成數據果一下,22世紀殺人網路?!真係有d似
今次唔係數碼暴龍,而係機械暴龍lo

如果唔係一開始見到v仔獸同天使獸的背影,真係覺得冇數碼feel

進化已經唔見左喇...一合體就無視左敵人係完全體定究極體,一開砲,玩高達,係咁射對方

還有,我覺得今次的終極boss係七大魔王(代表七宗罪)

七大魔王:
1.墮天地獄獸
2.究極魔獸
3.莉莉斯獸
4.鬍鬚獸
5.六翅獸墮落形態
6.利維旦獸
7.巴羅菲獸

數碼暴龍愈來愈唔好睇
回復

數碼暴龍愈來愈唔好睇
Rayc 發表於 2010-7-12 12:07 PM

全部入面最經典01啦,絕對冇人有異議,我覺得04都幾好(型),02同03就普通啦,02都係接勢,03就有d混亂...

但係我相信小朋友都會追,係DS個主角太大,小朋友根本代入唔到角色,所以係失敗之作,最衰係01個監督換左咋

數碼暴龍唔進化都唔係數碼暴龍la
回復

已經放棄數碼暴龍十幾年la
回復

我記得之前隻虫虫獸係大佬
回復

全部入面最經典01啦,絕對冇人有異議,我覺得04都幾好(型),02同03就普通啦,02都係接勢,03就有d混亂...
...
極神 發表於 2010-7-12 12:14 PM

特別係奧米加

回復

數碼暴龍唔進化都唔係數碼暴龍la

+1
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
岩岩看左數碼暴龍5<<<<<<<<<唔系6咩...
數碼暴龍
數碼暴龍02
數碼暴龍03馴獸師之王
數碼暴龍04無限地帶
數碼暴龍拯救者(數碼暴龍DS)
數碼交錯戰爭(Digimon XROS WARS)
回復

https://bbs.tennyy.com/thread-33089-1-1.html

真係有好多參考....合成獸,海賊王,機械合體

第一集的細boss勁似鋼煉隻合成獸
主角隻數碼暴龍講  我係終有一天要成王的的男人  ,加個海賊就完全變成左海賊王金句
合體,感覺有小小似膠Tiger
一開始,感覺有d似未來戰士,機械人行軍
而個天空變成數據果一下,22世紀殺人網路?!真係有d似
今次唔係數碼暴龍,而係機械暴龍lo

如果唔係一開始見到v仔獸同天使獸的背影,真係覺得冇數碼feel

進化已經唔見左喇...一合體就無視左敵人係完全體定究極體,一開砲,玩高達,係咁射對方

還有,我覺得今次的終極boss係七大魔王(代表七宗罪)

七大魔王:
1.墮天地獄獸
2.究極魔獸
3.莉莉斯獸
4.鬍鬚獸
5.六翅獸墮落形態
6.利維旦獸
7.巴羅菲獸極神 發表於 2010-7-12 12:03 PM

咁唔知會唔會有皇家騎士同全罪獸呢
回復

+1
---------------------------------------------------------------------------------------------- ...
tung 發表於 2010-7-12 11:14 PM

sor...因為我冇當DS係數碼暴龍系列...無意識, 改番

回復

sor...因為我冇當DS係數碼暴龍系列...無意識, 改番
極神 發表於 2010-7-13 02:44 PM

系見到ds當左nds既game
定系主人公唔系細路仔@_@
回復