查看: 5215|回復: 41

[閒聊] 如果你們有投票權,今日去唔去投?

我會去,因為我支持社民連
而且d人話呢個好晒錢,我話唔投仲晒
單選投票, 共有 10 人參與投票 查看投票參與人
50.00% (5)
40.00% (4)
0.00% (0)
10.00% (1)
0.00% (0)
您所在的用戶組沒有投票權限
梗係投~支持民主!!!
PS:1億5千萬叫做哂?咁600億高鐵又點先?(根本唔會有幾多人搭,係某強國屁股痕屈我地起既~!)
回復

估唔到有人同我一樣
回復

自從我看左台灣/美國果d所謂的民主...對什麼普選早已經失望,所以我並不支持社民連

普選,只係"多數"的人想壓制"少數"的人所製造出來的所謂民主產品

但係,我唔會去罵他們,亦唔會去笑他們,因為只有無知的小市民才會嘲笑挑戰者

(出自EyeShield 21 蛭魔 妖一 名句)
回復

不過有選擇權絕對比無選擇權來得好~!
回復

選完之後真係做野先得...如梁X雄咁次次開會都係得個噪字咩都做唔到..咁仲選黎仲咩...仲有五區總辭果D搞到更加唔會投...你呢頭話辭職...果頭就話參加補選....你辭完又選...選完又辭...仲要冇做D真正既成積出黎睇...咁請問我仲選你仲咩?
回復

雖然我不反對你的講法,但學成龍咁講,香港人太自由了...
回復

只見得係應有權利既自由LOR~.~成龍呢條友只係識亂講
叫5B個個細路明顯只係聽D大人同主流媒體講~根本咩都唔知(雖然我都唔算係太了解就是了)
回復

我反而同意5b講的野選完他們之後唔係掟蕉就係爆粗,我地選他就係希望他幫手投d對公眾有利的事,但係他次次開到一半會就比人拖番出來,你估曾任權真唔知?他只係笑騎騎扮無知,等你們忍不住就動手動腳,到時輿論認為長毛不對在先。咁咪衰左lo

激動派只佔少數,現實社會個個知人口面不知心,要玩?去讀左史坦尼斯拉夫斯基的著作先啦
回復

佢地只係爭取自由失敗
總比個D利益主義者(功人組別班人)好!!至少佢地唔會出賣市民利益黎自己賺錢!

如果講民建聯就仲衰,出黎做SHOW話幫人但係係咩都無做過!仲要話自己幫左人!!
社民連起碼叫做有出聲(手法可能比較激進,不過你真係了解時事都知其他地方更激!)

大家係時候摒棄主流媒體既灌輸睇清楚事實
回復