返回列表 發新帖
樓主: 雪花之風

大叫!!!平反六四,還我公道!!!!!!!!

平反了就可以改變政府?
你認為佢做得一次就唔會有第二次?
當中國再有激進活動o既時候
同一樣o既手法就會出現
1.封鎖消息
2.放出假料
3.誤導國民
回復

平反了不代表改變,而是代表他們誠實自己的錯
係如今現代社會,你覺得各國唔會c壓力咩??
錯!!!!!錯!!!!!錯!!!!!大錯特錯!!!!!!
64根本唔係激進活動,係和平示威
1.今日上網咩都睇到
2.有相機,有好多野會記錄佢地,反佢假料
3.有得誤導國民咩??雖然當年有唔少人比佢地洗腦曬(包括我家人),但係一定還會有的眼睛是雪亮的。
回復

平反了不代表改變,而是代表他們誠實自己的錯
係如今現代社會,你覺得各國唔會c壓力咩??
錯!!!!!錯!!!!!錯!!!!!大錯特錯!!!!!!
64根本唔係激進活動,係和平示威
1.今日上網咩都睇到
2.有相機,有好多野會記錄佢 ...
雪花之風 發表於 2009-6-11 10:36 PM

沒錯証明是有
但你諗一個大國會為一件二十多年頭的事現在低頭?
假說要低頭該不用等這樣多年頭吧?
錯不了,你想改變,你們想更變這政府大可天天去示威,那只等到64做什麼?
只有那天的意義?還是你們想的只是回憶過去?
要過去的一個道歉還不要美好的未來?
想要的就去爭換取,不要坐以待斃,你再等多一個世紀說不一定也沒人會道歉。
回復