查看: 1934|回復: 12

[問題] [問題]關於裝備擋珠+高等帶新手練功可以嗎?

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

1.裝備入珠最怕入錯裝
所以有人說可以用一些特殊裝備來擋珠
因此身上九個部位無法入珠的裝備有哪些?

2.我練到2轉100級
確定沒有經驗值
那我可以帶新手練功
新手會有經驗嗎?
(看見新手吶喊卻沒人幫 想說能不能幫忙帶練等)

目前兩點期待解答
感恩

1.我正係知d,有等級的裝都係303下
左上龍鍊/林鍊/聖火                                        頭:金豬/金鼠/聖火            背:聖火/魔背
武器:梁山武器(禮物大使拎)/龍紋掍             衫:林甲/武松甲/聖火        盾:龍盾
左下:天富/天哭/武松手環/聖火                     鞋:武器鞋/聖火              右下:柴進玉佩/武松護符/聖火

2.如果係打新手的怪,一樣冇經,玄武洞果d都係有的
回復

No.1 - u can use zqt,wss,lc shirt,lc yupei,lc lian,tk,long wen Dun,mgpf.if u is ming wang job can use long wen Gun. No.2 - u 2-100 level,i think 2 turn map not have exp.u can help boom .
回復

No.1 - u can use zqt,wss,lc shirt,lc yupei,lc lian,tk,long wen Dun,mgpf.if u is ming wang job can use long wen Gun. No.2 - u 2-100 level,i think 2 turn map not have exp.u can help boom .
kurozaki 發表於 2009-5-12 04:25 PM

呢位先生你講緊d咩呀????我睇唔明 你講咩bo
回復

回 vbnn20 大大
1.擋珠裝了解
2.所以要帶新手練功
還是要打超越我自身等級的怪是吧^^"

回 kurozaki 大大
我跟 339122 大大一樣
看不懂阿
回復

but now we alraedy 3turn cannot get liangshan wuqi leh only mingwang can + zhu so sad
回復

唔明d英文咩意思
回復

回復

=.=樓上呃貼

基本上 2樓都好清楚了
問題2 我就咁解答啦  你同佢地同組 / 你爆紅左d怪 俾番佢地爆  都係 [無經] 你帶佢地升基本上都係得2樣野做
幫爆 : 等佢地爆紅左d怪先到你爆 為左唔搶到佢地d怪既經驗值 通常爆完一下都會+防/+攻/回血 確保自己無搶到佢地d怪  
幫引 : 字面上好清楚 姐係你幫佢地引哂全圖怪(因為你引多引小 哂既時間都係你自己 佢地lv就照升 就緊係引哂俾佢地啦 XD)
但係帶新手升lv有冇必要呢? 我又覺得無wo = = 因為以家有玄武洞都無限lv 基本上你去到幫佢地 佢地都係吸
咁不如你自己開多幾個ac 同佢地一齊升仲好啦@_@ 一來解悶 2來做到帶新手既效果
回復

梁山武器可以檔珠~第一次知道~好訊息喔
那麼梁山衣服也可以檔囉
回復