樓主: zex99x

[問題] 一部電腦開10 ID但係部機一樣跑得快, 換user 5會慢 [ 本貼已經停止服務 ]

關閉 [複製鏈接]
原帖由 yimkc 於 27-2-2008 11:14 發表

唔無聊, 我都有興趣你係點整到
要10開用唔同Windows ID, 10個唔同用戶都分享緊電腦資源
每個水滸都包住左係個explorer入面行, 可以做到唔lag(我唔知你唔lag既程度去到邊)
的確係幾神奇

我家下同畫面勉強都只 ...

多謝你無覺得無聊

關於我lag既程度去到邊,你可以參考以下:

以上"44"泥個數字係graphic benchmark, 也都係所謂ge Frame per second(FPS)

FPS就係一秒有幾多畫面出現, 好似手幾一樣, 用手機拍攝video係15FPS, Nokia N95就有成30FPS, 同睇dvd個效果差5多

正常計算就係:
0~5   : lag到好似要當機
6~10  : lag到玩5到
11~15 : lag,但係仲可以繼續玩落去
16~20 : 一d順
21~30 : 順
31~45 : 好順
46~60 : 順到無得頂( Realtime image )
61~999: 用眼睇到ge效果同60FPS一樣, 因為我地d眼跟不上60FPS以上ge速度

泥個10開ge方法可能5適合所有人, 因為我有d fren開5就好勉強, 但係比起雙開, 佢都已經好歡喜左.

係度我10開, FPS保持係20到50之間, 都算過得去, 係東京就20到30.

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
飛雲z + 5 您的發言非常精彩,請再接再勵。

查看全部評分

回復

好小咁有意思ge標題.................
回復

多謝曬

火都黎, 泥個名都好幾得意咁
回復

原帖由 zex99x 於 27-2-2008 02:10 PM 發表
多謝曬

火都黎, 泥個名都好幾得意咁

如果你唔介意, 可唔可以先pm我
等我同tenny研究下, 我相信如果唔違反官方條文
我都建議各位玩家試下
回復

個方法其實好簡單, 但係解釋起來比較複雜, 我要做個方法出黎起碼要幾個鐘頭, 而且我e+無玩水滸, 要花小小功夫安裝返去先得

關於有無違反官方條文, 我參考左:

[香港][馬來西亞][台灣無check,但因該都係一樣]
3. 請玩家切勿以身試法使用或傳播任何導致遊戲封包傳輸速率異常之程式(如加速程式)或封包修改工具與程式修改本遊戲之傳輸封包等等外掛程式,若有意或試圖使用任何不當之程式,造成間接或直接影響遊戲進行之公平性時,本公司得以依當玩家加入本遊戲會員時,所同意遵循之服務契約章及處罰條款所制定之條例執行適當管理,必要時將無限期停止該會員帳號之使用權,並且保留法律追訴權。

5. 請玩家切勿利用遊戲本身之漏洞(BUG)進行一切可能破壞遊戲平衡、影響其他玩家權益及造成不屬於原先設計範圍效果之行為,未公告有關BUG之部份將以本公司認定為主,違者將會依照情節輕重予以處分。

3. 任何導致遊戲封包傳輸速率異常之程式,或封包修改工具與程式修改本遊戲之傳輸封包等等外掛程式
泥個10開無用任何程式, 只係遊戲本身同10個windows用戶, 所以因該無問題

5. 切勿利用遊戲本身之漏洞(BUG)
泥個5算係bug, 如果係bug, 咁早2年前都已經改左

為此我敢保證泥10開係合法ge, 但係千其就5好用係5應該用ge地方
回復

4g ram可以10開......難以至信.....  不過好期待
回復

can tell me how to do it ? ?
i hope i can open 5  shui hu in 1 time..pls T.T
回復

無人抗議,咁6號三月我就po出來
回復

點樣同畫面3開,3個人都出技@@?
回復

thx thx ~i waiting u ^^
回復