查看: 3713|回復: 43

[問題] 一部電腦開10 ID但係部機一樣跑得快, 換user 5會慢 [ 本貼已經停止服務 ]

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
泥個方法其實係有ge, 我係馬來西亞服用過, 好多人都有睇到ga

我部電腦5係好貴, spec如:

AMD X2 3800+
1024mb 667mhz RAM X4
Hitachi SATA 160GB 7200rpm
Nvidia 7600GT 256mb DDR3

但係我泥個方法只可以用係nvidia卡, Ati5得

幾錢?_?.....
回復

少過2千

如果需要ge話, 我會po個開10個IDge方法.

e+的電腦因該5會要問題,只要有4GB RAM, Nvidia 顯示卡, 雙核心( AMD X2 / Intel C2D ) 咁因該無問題
回復

最好post 阿~!! 我宜家開兩個都唔得
回復

無問題, 但係我驚po佐出來被有d人極度反對,因為可能會導致個game 5穩佐

係度我希望得到大家ge意見, 讓我po得開心, 大家5會針對我

如果順利ge話, 我十日之後po個方法出黎
回復

原帖由 zex99x 於 2008-2-26 09:56 AM 發表
少過2千

如果需要ge話, 我會po個開10個IDge方法.

e+的電腦因該5會要問題,只要有4GB RAM, Nvidia 顯示卡, 雙核心( AMD X2 / Intel C2D ) 咁因該無問題

windw XP可以承受2gb-3gb, 要裝vista用4gb先有用啵。
回復

windows XP 32bit 係的確可以3.0gb ~ 3.5gb

XP 64bit 可以超過4gb

但係5建議用64bit, 因為好有問題

用32bit 跑雖然只得3.0~3.5, 但係都建議 1GB X4 因為要2條RAM行Dual Channel, 如果3條1GB RAM就行5到dual channel.

所以需要1GBX2 667 Dual channel + 1GBX2 667 Dual Channel

個人覺得咁會好d,

我試過用64bit走水滸, 都無咩問題, 但係就無穩定, 有時水滸仲hang佐

以下泥d圖係我以前po過ge :

回復

回復 7樓 zex99x 的帖子

好攪笑, 每個人後面都有隻鬼.
回復

原帖由 Tenny 於 26-2-2008 15:21 發表
好攪笑, 每個人後面都有隻鬼.

係呀, 好可愛tim

不過好多人係game度一直講我無聊
回復

原帖由 zex99x 於 26-2-2008 03:27 PM 發表

係呀, 好可愛tim

不過好多人係game度一直講我無聊

唔無聊, 我都有興趣你係點整到
要10開用唔同Windows ID, 10個唔同用戶都分享緊電腦資源
每個水滸都包住左係個explorer入面行, 可以做到唔lag(我唔知你唔lag既程度去到邊)
的確係幾神奇

我家下同畫面勉強都只可以3開, 講緊3個人都係出緊技升緊級...
回復