查看: 1341|回復: 17

時光之洞穴

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
第一話

必必必必必必必必必必必必必~~~~~~~~~~~~
呀明:妖,邊鬼個呀……
呀滎:喂喂,呀明,快d走啦,岩岩係後山到,冇啦啦彈左個洞..唔係呀係個黑洞的野呀,仲走出左好多怪獸呀!!!
呀明:下,你昆水咩,比鬼信你呀?
呀滎:你未唔好信,死左唔關我事,信的快d去學校啦!!!
呀明立即知道呀滎唔係吹水,立即起身,拿起左把刀,沖出門口,點知…..
一出到去,就有隻野係佢面前,佢一手拿起把刀,沖左個去,一刀ko左….
第一話完
已出現角色及手持裝備
男:
呀明:    1把刀
呀滎:    不明
女:
未有=-=
出場人物簡介
呀明
:11歲,細膽,成日都好鬼死好運,低能力平均
     :能力值   最高為10星
     :攻擊力: ★★★★
        :敏捷: ★★★★
       :好運: ★★★★★★★★★
        :智慧: ★★★★
呀滎
     :12歲,大膽,有好好的身手,攻擊力不錯,但好黑仔
     : 能力值   最高為10星
     :攻擊力: ★★★★★★★
        :敏捷: ★★★★★★★★
       :好運: ★
        :智慧: ★★★

你地回1次 我放第2話
回復

好 等我一陣
回復

第二話
呀明同呀滎去到學校,佢地仙去到學校的美術間,拿走了3剪刀,呀滎2把,呀明1把加多把刀
呀明:好啦,我地去找下仲有冇人冇事啦
呀滎:好呀,我地去找果個人仙啦,佢攻勢力最高,一定可以一野ko哂d怪物呀
呀明:好呀!!!!!
佢地去到果個人到,大叫[詩雅姐,你有冇事呀?]
詩雅:你地就有事呀!!!白*
呀明: 詩雅姐,香港好多怪物呀,快d同我地走啦,去d好d的地方啦
詩雅:下,怪物?好易打姐,一定比我秒殺啦!!!
詩雅姐佢話都未說完,就彈左隻大約3層樓高的巨型怪獸
佢地立即360到轉身走佬……
佢地走呀走,好似隻野找唔到佢地
呀明:冇事啦!!好野!!(係現在冇事=-=)
詩雅:我地快d去間71啦,果到好似有好多武器可以拿
佢地一入到去,就金光光
詩雅:嘩,好多武器呀
佢地一人拿左1把cut刀同好多food
詩雅:好啦,我地去打低哂d怪物呀!!!
佢地就一起走到後山去了
第二話完

已出現角色及手持裝備

男:
呀明:    1把刀 1把剪刀 1把cut刀
呀滎:    2把剪刀  1把cut刀
女:
詩雅:   1把cut刀

出場人物簡介:

詩雅:
     13歲,木中冇人,攻擊力爆高
: 能力值   最高為10星
     :攻擊力: ★★★★★★★★★★
        :敏捷: ★★★
       :好運: ★★
        :智慧: ★

回1次 貼第3話
回復

回復

第3話
***************************************************************************************
佢地去後山的時候,見到1個身高177cm的熱血男兒,

佢地大叫:喂喂!!!半山果個男仔,你有冇事呀?
肥mark:你地試下比1百隻野圍歐,睇下你地有冇事呀= ="
呀滎:嘩!!!係肥mark呀,有你係好就好啦
肥mark:我咩武器都冇呀,有我有鬼用呀!!!
呀明,冇武器?等我比我把野你啦!!!
呀明一手掉左把剪刀比佢,點知,佢太好運了,1野打中左隻怪物,仲反彈射中多99隻野,好快1百就比呀明ko哂
肥mark:嘩,呀明,好勁呀,1野ko哂呀!!!
~~~~~~~~~~天黑了~~~~~~~~~
佢地去到一個係半山的山洞到想過一晚,
肥mark:喂喂,你地明天係未想去山頂果個黑洞?係的我地一起出法呀,ok?
呀滎,但係我地d武器太勁啦,點打得死黑洞入面果隻boss呀?
呀明:我地不如去中國果到,拿d勁的武器仙啦
詩雅:好呀,我地明天就起步啦
~~~~~~~~~~第2天~~~~~~~~~~
肥mark:喂喂,你地快d起身啦,都成12點啦,仲唔起身
呀滎:好啦好啦=-=,鬼刀比你叫起啦
呀明:你地刀起哂身啦?
詩雅:嘩嘩!!!肥mark好早起身呀
肥mark:你先早,成12點先起身=-=
呀滎:好啦,我地出發啦!!!
佢地好難先走到去中國,
詩雅:嘩,好多武器呀
肥mark,佢因為大力,一手,拿左支m-13大型火箭破同1把HM60的機槍
詩雅,佢就拿左2支m13步槍同4個手榴彈
呀滎,佢仲勁,拿左步坦克車
呀明,佢拿左2把長條型軍刀
第3話完
已出現角色及手持裝備
男:
呀明:2把長條型軍刀
呀滎:坦克車
肥mark:1支m-13大型火箭破同1把HM60的機槍
女:
詩雅:2支m13步槍同4個手榴彈
出場人物簡介:
肥mark:
     12歲   
:能力值   最高為10星
:攻擊力: ★★★★★★
:敏捷: ★★★
:好運: ★★★
:智慧: ★★★★★★★★★
回復

第4話
佢地好難先去到過關的地方,點知....
呀明:嘩...玩野咩,d工關人員變哂左怪物....
呀滎:唔係呀,成個中國d人刀變哂用怪物?點打呀,都係走啦
佢地入左呀滎加坦克車,沖左去香港,仲車死左唔少怪物
呀明:勁呀,好彩呀滎拿左加坦克車,如果唔係我地死左啦!!!
肥mark:喂喂,有問題呀詩雅姐去左邊呀?
呀明 大叫:死啦,詩雅姐唔知去左邊呀
肥mark:妖,未叫啦,好煩呀,比我想下啦
~~~~~~~~~~5分鐘後~~~~~~~~~~
肥mark:55,我想詩雅姐,現在係比d怪物捉左去個黑洞到呀,我地快d去後山啦
佢地用左2日時間,去到後山啦
肥mark:好啦,我地3個人快d沖過去!!!
呀明:下,好似好易=-=,咩怪物刀冇...
呀滎:好似有d問題呀,會唁會係陷阱呀?
呀mark:可能係,但都要沖,就呀明沖先啦
呀明:下?仲咩要我沖呀,我唔想死呀
肥mark:咩呀,你最好運呀,你唔會禁易死的,放心沖啦
呀明:....好啦....(冇言中...)
呀明入左去,肥mark同呀滎都入去啦
佢地一入到去就大叫!!!
呀明 呀滎 肥mark 大叫:嘩!!!,好大隻boss呀
呀滎立即上左坦克車,開火攻擊...
呀明就怕到呆左....
得肥mark係到用火箭破攻擊...
好難先打到隻野,掉地身亡
但係肥mark的火箭破,冇哂彈...呀滎的坦克車都得3下彈藥可以射
呀明,點好呀?你地刀冇咩彈藥啦
係e個時候...佢地見到仲大過加坦克車的車係到...
呀明,好野有車坐
肥mark:下?加車,個外型好怪呀....
呀滎佢好快洗左加坦克車上左加大車到..
佢地入到駕駛間,
呀明:嘩...點用呀,好仙進呀
呀滎坐上駕駛員個位到:等我啦,哈哈,好快可以找到詩雅姐加啦
肥mark同呀明就坐好係坐位到,等出發
第4話完
已出現角色及手持裝備
男:
呀明:2把長條型軍刀
呀滎:坦克車得番3下彈藥
肥mark:1把HM60的機槍500彈
女:
詩雅:不明,因為失蹤左=-=
出場人物簡介:

有冇人回呀?thx呀
回復

第5話
好啦,佢地開車了....
冇啦啦,係一條隧道發出怪異的光線
呀滎:喂喂,我地比d光線吸住左呀,死啦!!!
佢地比d光線吸左入去條隧道到
呀明:嘩!!!!!!!!好光呀!!!!!!!!!
佢地入左條隧道,回左去10000年前........
呀明:妖,咩事呀?呀滎你唔色用車,未用啦...
呀滎:你先唔色用車呀,我刀唔知用得多好呀
肥mark:喂喂,唔好煩啦,快d出去仙啦,e到好似要爆啦
佢地好快拿回d武器出左加車,一出到去,不到7秒,爆左=-=
呀滎:你地有冇事呀?
呀明:冇事呀
肥mark:我刀冇事呀
呀滎:好野,大家刀冇野,可以去找詩雅姐了
呀明:下?仲要找呀,可能佢死左啦,唔好找啦
呀滎:妖,呀明,你唔係呀,屍刀未找到,就說人死左....
肥mark:呀明,你唔想找,自己係到等,但係e到可能有d好巨大的怪物,死左刀係你的事
呀明:下連mark刀這樣說?我唔去唔得啦,我刀唔想死呀
呀滎:好啦,我地去啦,快d找到,快d走呀
肥mark:快天黑啦,我地刀係明天仙啦
呀滎:冇法啦,天罵好難找到人的
佢地去到1個森林,起左1個火,但係因為天黑,天氣唔好,冇人可以好好過1晚
~~~~~~~~~~~~~第2天~~~~~~~~~~~~~
肥mark:妖,快d起身啦,大隻事啦
呀滎,起啦起啦,右咩事呀?
肥mark:呀明失蹤左呀,可能右比怪物捉左呀!!!
呀滎:下,大隻事,冇左未得我地,點打呀?
係e個時間...5隻1層樓高的怪物出現,
肥mark拿起支機槍,射呀射呀
射左成100彈仙ko左1隻....
呀滎:等我用坦克爆死佢地啦...
肥mark:等一等..等我走佬,唔好爆中我....
呀滎:88啦,3,2,1,0,  ko....
點知,隻野,一d事刀冇...呀滎射多下
刀係冇咩事....
呀滎只可以立即走出車,走佬...(仲咩要走出車?因為坦克的速到太慢)
呀滎:嘩,好彩,有走出車,隻野1野打爆左加車...
佢地走呀走,走呀走,走到山上...
肥mark:嘩,好型呀,加車...我地可以上車走人呀
佢地上到車到,右係唔色用,連呀滎刀唔得啦
係e個時間,肥mark找到1本說明書呀
呀滎一手拿左,點知最後好無奈地比回肥mark
因為本說明書係用英文的...
肥mark,看左本野,仙知道加車,係加時光機,仲知到有咩事名後山果個黑洞係1個...(想知嗎?等一會吧=-=)
肥mark:呀滎,快坐好呀,我地去找呀明同詩雅姐啦
呀滎:下,你知佢地係咩地方呀?
肥mark:係呀,佢地係比d怪物捉左去e個時空的第9層呀
呀滎:下?第9層?咩事?你個腦係未有事呀?
肥mark:你仙有事....
第5話完
已出現角色及手持裝備
男:
呀明:不明,因為失蹤左=-=
呀滎:咩刀冇
肥mark:1把HM60的機槍400彈
女:
詩雅:不明,右係失蹤左=-=
出場人物簡介:

下集就係大結局  想看等多一天吧
回復