查看: 1561|回復: 29

[閒聊] 個合成系統搞到2手市場變成垃圾站

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
個合成系統搞到2手市場變成垃圾站
d人放親o係2手都係冇人要的垃圾,但係放垃圾出黎賣都要手續費
變相垃圾都冇乜人買賣。

拍賣中心一樣係冇人放野,就算有,都變成show room. d野猛咁 999999999999999999999999999999999字
貴成咁點買呀?大家想做得成買賣,都要放個合理價錢架.............財鎊第1位都冇咁多錢啦,放o係度放到咁貴,即係想show off 姐=_=
唔好玩.....超悶
其實我唔係太明你講咩= =...
回復

:100: 佢想講拍賣醜醜果d裝
回復

+_+
唔係完全係咁的意思呀...............

但係d人為左合成惡魔裝備,真係冇人再放勁裝o係2手市場度賣,因為惡魔裝備要太多野黎合成(=交易),亦唔知版主第日會唔會再有第二d勁裝又要d人大量收集d「勁裝」先至換倒,問題係:打勁裝根本本身已經唔易,掉出率勁低,仲要收集大量勁裝先至換倒「勁勁裝」的話,咁你話仲點會有人放勁野o係2手市場度賣?係賣都賣垃圾啦,但係垃圾又唔會有人收,因為短劍同赤血之劍都有得o係道具店買,又同樣係0級就用得,換著係我,想要升得快,最低限度都買把赤血之劍啦,但係就唔明點解d人會放d攻擊力低過赤血之劍的武器o係二手市場度賣,咁你話二手市場係咪變左垃級站丫?

至於拍賣中心,又係另一個問題,我覺得d人唔識set價錢,睇番財鎊最有錢的人,都唔會有能力買倒拍賣中心d野啦,但係拍賣費用就要成 6000蚊,d人set底價本身已經set得貴,又set到每次叫價都咁高,咁點會有人買?咁所以我想話:拍賣中心形同虛設。

始終呢度唔係水滸,玩家互動範圍好有限,如果仲要收集大量d乜乜物物先至「合」倒裝,真係好冇意思。
一係咁囉,一係就減合成所需數量,一係就改唔好要收集勁裝,改為收集收d冇咁勁的裝,一係就提升番d掉出率囉,我唔識提出咩建議,無奈。

回復

老實講.... 唔好話2手市場都係垃圾啦.... d新手無論壇幣,又剛開始玩寵物,d錢好難賺ga....
武器店把赤血要成$3000阿 ! 剛開始玩,打怪得$1-$10.幾時先有$3000阿 ! 去2手市場揾d平裝都唔錯阿! 依家市場少佐好多好裝係一定ge. 高等玩家都會去掃貨,d材料有貨就買,又或者係交易區直接pm交易. 呃.... 至於有無錢ge問題,唔係看財富榜就可以ga.依家好多人都將錢擺落家族度.
回復

:91: 我放左好多野係二手~:90:
回復

原帖由 bob 於 2007-8-11 10:09 PM 發表
:91: 我放左好多野係二手~:90:

擺d野鬼咁貴 !!!!:96:
回復

原帖由 虹寶寶 於 2007/8/11 09:06 PM 發表
老實講.... 唔好話2手市場都係垃圾啦.... d新手無論壇幣,又剛開始玩寵物,d錢好難賺ga....
武器店把赤血要成$3000阿 ! 剛開始玩,打怪得$1-$10.幾時先有$3000阿 ! 去2手市場揾d平裝都唔錯阿! 依家市場少佐 ...

=_=...我唔係太同意.........入得呢個論壇玩,我覺得d人點都可以賺倒10-20個帖的分啦

乜可以擺d錢o係家放架咩?..咁攞唔攞得番?  好似提款咁
回復

回復 #8 cat001 的帖子

可以的...擺幾多拎幾多,唔駛埋個幫既提款limit.
回復

回復 #8 cat001 的帖子

$20論壇幣淨係買寵物就無啦....
而且一把赤血劍就要$3000=$60論壇幣.....仲未加其他4件裝備阿....

你看而家d家族咁多,都係得一個人咋!個個都係百萬身家阿!
創個家族,自己set拎錢到上限,擺晒d錢落去.作用係...防人打劫.....

留意d,就可以發覺啦,無人同我講ga.
回復