查看: 1620|回復: 23

圖氣守護星之【正義大戰】~~魔龍 (第1節)

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
圖氣守護星=奸商    女王=蕭楊     四大名捕1=圖氣守護星    四大名捕2=他鄉遇故知   
四大名捕3=最後之勝利  四大名捕4=白做的莊客   魔龍=【華佗】

從前係一個好遠好遠的地方,一直有個留存左好耐既傳說,這個傳說係講,被封印多時既魔龍總會有一日出現,來搶走呢個地方最重要的野……但係果度的人認為這只係一個傳說……
         所以果度既人就一直過著好平靜既生活。

開始故事情節:
女王:今日係一年一度的大事,【聆風閣招收幫眾】,歡迎咁多位兄弟千里迢迢黎到參與今次既盛事!
四大名捕1:嘩! 禁多人參與今次的盛事,真係超開心喇!
四大名捕2:係哇! 不過要成為聆風閣的幫眾,係有好多的條件架!
四大名捕3:就係要遵守【聆風閣之幫眾指引】?面有好多特別的規則要遵守:
四大名捕4:分別係1.要紀錄良好(無比人係公頻唱過就最好喇)
                          2.170 lv 以上
                          3.本幫有入無出,出幫者殺無赦
                          4.常online
                          5.必須為玩家正身
                          6.如有意入聆風閣,必須先問  真.流星.橙  加入聽雨軒學習規矩,畢業後才可進入聆風閣
                          7.如並非進入聆風閣而離開聽雨軒,將不得再進入聆風閣
                          8.如果有人仗勢欺人,out!
                          9.如行為有損聆聽聲譽,即out並加以杯葛
(講完規則之後~~女王返回宮殿?休息…突然有一陣恐佈的聲音傳來)
魔龍:哈哈哈!!! 臭女王,我就係傳說中,專搶走人地最重要既野既大魔龍,等我變走哂你既金豬頭,等你以後都比怪殺死,無得禁開心!問你怕未?哈哈哈!!!!
女王:唔好變走我既金豬頭,我個151陰披都好重要,唔好變走佢呀!
----------------------------------------(第1節完)--------------------------------------------------

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
Tenny + 5 + 5 支持原創!

查看全部評分

So good....................!!!:02:
You can do  小說King le:17:
回復

回復 #1 聽雨軒的守護星 的帖子

變走佢女王死得啦 咁低防-v-

ps:冇我份:66:
回復

發生咩事?.?

圖圖好創意-v-"
回復

我一睇完即刻o哂,最後最好笑,變走哂人地d野
回復

:48: 重點係圖氣守護星= <奸商>
回復

回復 #6 聽雨軒的守護星 的帖子

整埋我落去啦:86:
回復

:05: 重未作完:12: 5知你做咩角色好:05:
回復

回復 #8 聽雨軒的守護星 的帖子

:12: 我要做黑客><黑晒你地d pc....
回復

:65: 我部PC黑客好難到:61: ~你d電腦禁屎:65: 冇可能:63: 講笑:62:
回復