查看: 1037|回復: 13

[問題] 如果重新玩過水滸,應該選什麼職業比較好??

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
如題!!!
我選擇了道士,會唔會是一個錯誤的選擇牙???

希望你們可以回答我的問題~

我會好多謝你!
無話邊個唔好玩ge..你個人鐘意咪得囉:13:
回復

建議莊客
莊客技差5多招招都有效果
好好玩架
回復

如果你沒hero 你要選文人
因爲可以加hero hp:01:
回復

好多謝你們的意見
回復

用莊客la~轉左2士
有得+mp bo~
回復

入冇僧:01: 轉左明王pk勁牙
回復

建議做莊客...

未轉莊客:正面可以爆怪/負面可以搶怪。

一轉義士:舒服職...保MP...咁由點呀!?不勞而獲囉。通常係隊入面既重心人物,所以人都要乖乖聽你話。

二轉劍客:PK既劍魂=屈機,升LV有加防,做保MP又得,加防又得,一個字,爽

三轉隱士:聽人講好勁._.
回復

要看你之前玩什么角色咯。。

武增可以试下。。
回復

個人建議玩莊客,魔攻物攻兼備,0轉已經有漫天飛花,可以自己引怪爆怪,亦可以組隊同一輪住爆,至於回血問題,一係你就玩全體 (不過0轉魔攻變得會廢左d),再唔係玩3體2智加一兩件魔攻裝備,就可以升lv ok,唔會慢,有文人組隊就靠文人加血,就算冇..咪自己坐低回血囉,只要你識得搵個安全位,有最少1-2件加速裝,就可以出入安全位黎自己回血。

莊客到1轉時又可以做義士,義士係出英團隊中不可缺少的角色,因為英雄要用mp先出倒技,義士就可以幫英雄加mp,比較搶手。義士的地龍技雖然出技較慢,但如果你迴避高,就可以出得順d,地龍以爆上限39999,係義士唯一一招爆技,係遠技......

二轉的話,做劍客可以超遠距離殺人...適合玩幫戰同埋排座,但緊記:劍客唔可以幫人/英加mp,因為劍客係由1轉浪人轉上黎的。官人同大俠先可以加mp。

大俠的問題係兩招爆技都出現嚴重miss的問題,要用命中裝備補救。但大俠好處係可以雙修,即係可以同時學哂浪人同埋義士d技,本人就係一個大俠,不過係一個爆2轉技爆得唔勁的大俠。

官人方面,由於本人未玩過,唔可以太詳細講,不過,由於官人係由義士升上黎,所以官人以加mp,聽講佢果招生命的鼓勵,可以解除哂各種異常狀態,唔好處係...講聞連正面狀態,例如加防加攻果d狀態,都會解除埋。

3轉本人當然係未到啦............但係睇番佢個職業樹黎分析,無論係做英雄定係做隱士,都可以學哂1轉兩種職業全部技啦
回復