查看: 1778|回復: 15

新手區版主

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
申請者必須提交以下資料:
遊戲伺服器 : 林沖 (香港)
角色名稱     : 魔煞 + ?鉞ㄙ蕅?
角色等級     : 魔 = 59   虎 = 34 (只係暫時性 仲會繼續升)
角色職業     : 莊客 + 小偷
申請版區     : 新手求救區

以下係我既自評
基本上我對於水滸認識唔太深   玩左半年都冇 (中段有兩個月係考試同準備所以冇玩到)
係game入面唔多fd   自己升多過組隊   我覺得自己升
反而可以體會到個game入面某d有趣位或者個人升lv心得 (希望我既心得可以幫到其他人)
好似點樣避開主動怪追擊之餘又可以汁到野等等

點解想做新手區版主呢 ?
我希望可以成為新手區版主   幫助下唔同會員難題   因為我未做過其他論壇版主
事關佢地論壇太亂   好少會有專屬一個區去討論問題
就算有都了無人煙   只有發問冇回答   完全唔係一個適合我既論壇   相反黎到依個論壇之後
我有問題都會有熱心會員及版主回答我 ( luke仔 幫得我最多  thx a lot )   令到我對水滸熱誠提高
亦因為咁   所以我想做一個版主去幫番其他人   報答大家對我既各種幫助
因為缺乏此方面經驗   而本人對於管理方面亦不太完善   希望藉著此機會提升自己
同時幫助其他人   向成為一個好版主目標進發

點樣去管理好個版呢 ?
1.   首先我會盡量留意或重溫之前有冇太多相類似問題出現   例如其他版既職業配點問題
        同時留意各發問者對的問題   是否有意思不清而藉此作多次回覆去呃post
      一發現者我會關post口頭警告處理   如有洗版 / 有意大量回覆 / 無謂回覆情況出現
        我會考慮嚴重程度去決定是否禁言或其他處罰等
2.   對於好既回答或建議作出加分以作獎勵   希望能夠增加會員們對此論壇好感
        對此論壇不離不棄 (可能誇張左)
3.   個新手區做得好   新會員入到黎可以即時解答曬佢地問題   增加論壇知名度 , 普及性 及 人流量
        (雖然已經好高啦前面樣   不過可以更加好   會員人數太少我覺得   係依三方面可以做得更好 )
      我亦會向水滸朋友推介此論壇好處   希望可以做到一傳十   十傳百既效果

我非常有誠意架   就算係見習版主一個月   我都會好滿足   我希望可以幫到人
唔再做淨係識係個論壇度吹水既閒人   我打左好耐啦依篇自薦post   有朋友搵我升lv都推左佢地
因為我今年重讀中四   其他朋友好多上中五   好快會少左班水滸fd lo
希望係依個論壇度同其他會員傾下計   作為狂升或者溫書之後一個小小休息
(當然升緊或者叫賣緊有時間都會繼續發言啦)   本人絕對唔係貪得意玩玩下
對於申請絕對認真   打從心底裡懇求Tenny俾個機會我~  thx
你都講得幾好 十卜呀
回復

支持你...加油呀...
做到既話就要做個負責任既版主,幫助我地呢D新手
回復

雖然寫得好虛偽,但我都會支持你!(糟糕!我話佢寫得好虛偽,算唔算人身攻擊呀?!?!如果係,唔該扣我分LA T _ T)
回復

我看得出你好有心機寫,但你自已本人既 lv都唔高....可能解決唔到新手問題

我個人認為新手區板主應該高D lv(例如1轉以上),方便解答到問題。
不過如果你做板主只係定下板規、管理板區,唔係答人問題,咁都可以既(掛)。
回復

原帖由 luke仔 於 2006-7-14 09:06 發表
我看得出你好有心機寫,但你自已本人既 lv都唔高....可能解決唔到新手問題

我個人認為新手區板主應該高D lv(例如1轉以上),方便解答到問題。
不過如果你做板主只係定下板規、管理板區,唔係答人問題,咁都 ...

首先多謝各位支持   但係luke仔你咁講就唔岩啦   聽聞你申請版主果陣都係70級 @_@
我起碼知道大部分新手操作上問題   →   http://www.tennyy.com/bbs/viewthread.php?tid=845&extra=page%3D1

甚至係其他方面少少既知識 ( 真係幾少...... ) → http://www.tennyy.com/bbs/viewthread.php?tid=823&extra=page%3D1  有舉例添呀 >"<
回復

原帖由 heroboss 於 2006-7-13 22:14 發表
雖然寫得好虛偽,但我都會支持你!(糟糕!我話佢寫得好虛偽,算唔算人身攻擊呀?!?!如果係,唔該扣我分LA T _ T)

其實你都係講下個人感受   我唔mind既 (係論壇咋......)
不過如果你係game串我或者論壇惡意中傷我   我會對你唔客氣架 ?嶀f?
回復

等~  又再等~  我的人生一部分時間都係度等~
但係今次我等得好辛苦~  因為我未試過咁認真去對待一個論壇~
我知係Tenny考緊我耐性~  我會堅持 ><
回復

回復 #8 lilf3344 的帖子

其實你並不要咁急進去追問結果如何.

我考慮一個會員能否可以成為版主並非一時三刻.

你亦不需太過急進, 應好似平時咁樣就ok.

太過表演自己反而會令我反感, 我比較喜歡實幹型.

問心講句, 我對現在既版主表現都未如理想, 所以我希望用更多時間去處理.

請給我一些時間, 有消息我會公佈.

切記: 不能急
回復

原帖由 Tenny 於 2006-7-14 10:50 PM 發表
其實你並不要咁急進去追問結果如何.

我考慮一個會員能否可以成為版主並非一時三刻.

你亦不需太過急進, 應好似平時咁樣就ok.

太過表演自己反而會令我反感, 我比較喜歡實幹型.

問心講句, 我對現在既版主 ...

哦   對唔住   近排個人比較急進左......
回復