查看: 1287|回復: 15

[問題] 都係新手問題~/~

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我想問一問運氣有咩用

都係新手問題~/~

:18: 運氣沒什麼用處﹐只是在採礦或伐木或耕作時提昇成功率罷了:14: 不過用宋萬也可以增加成功率
回復

收集材料,唔係睇收集材料ge lv架咩-.-
回復

你地都全錯!
運氣有2個用途:
1. 精煉裝備時越高運氣,精煉成功率越高
2. 運氣越高,打怪物時掉出裝備率 同掉出有字首裝備率越高

至於生活技能果d..用宋萬先可以增加採集成功率,題外話:如果用孟康,就會增加合成裝備的成功率

運氣同開月光寶盒果d特別寶箱的成功率無關,個人經驗之談

回復

回復 #4 cat001 的帖子

回復
1)精練唔看運氣作
2)真確,不過越高級的裝備需要月高的運氣先得﹐唔系話運氣低就唔會掉裝﹐只系高運氣就會有高機率掉字首裝備
3)運氣的確同開盒唔關係
4)合成裝備有幫助﹐會增加%合成成功

評分

參與人數 1威望 +5 收起 理由
22782470 + 5 獎勵原因:您對論壇貼出寶貴的分享。

查看全部評分

回復

以前精練就有看運氣 現在好像沒有了 .......
運氣2萬精6都會爆 = = (高精)
回復

原帖由 虹寶寶 於 2007/5/9 01:25 PM 發表
以前精練就有看運氣 現在好像沒有了 .......
運氣2萬精6都會爆 = = (高精)

:07:  個game改左精煉難度姐...我精低lv裝用高運..仍可精7..冇運精實精爆
回復

原帖由 主角 於 2007/5/8 01:00 AM 發表
回復
1)精練唔看運氣作
2)真確,不過越高級的裝備需要月高的運氣先得﹐唔系話運氣低就唔會掉裝﹐只系高運氣就會有高機率掉字首裝備
3)運氣的確同開盒唔關係
4)合成裝備有幫助﹐會增加%合成成功

精煉係睇運架...不過..你都講得o岩,仲要睇埋你係精緊幾lv的裝,仲要計埋你用咩石添..精煉礦石成功率係高,高過高級精煉石...不過都唔係100%實精倒

另外...合成唔睇運...純粹 睇你合成技幾lv..同時亦會睇你有冇用道具..例如巧匠之手之類

回復

原帖由 cat001 於 2007-5-9 01:51 PM 發表

精煉係睇運架...不過..你都講得o岩,仲要睇埋你係精緊幾lv的裝,仲要計埋你用咩石添..精煉礦石成功率係高,高過高級精煉石...不過都唔係100%實精倒

另外...合成唔睇運...純粹 睇你合成技幾 ...

係啊...合成係唔計運架﹐係睇你合成等級高唔高only﹐等級越高成功率越大﹐要額外增加成功率就要用孟康或巧匠之手。
回復

有關阿﹐我之前開猛康﹐運氣低﹐10次合成失敗5~6次。。我之後開猛康2萬3運。。10次合成失敗2~3次
p/s:當時合成等級一樣
回復