查看: 3627|回復: 36

[原創] 提供做船材料資料 [加入糧船與加速器I製作材料資料]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
船身製作
木船I
材料 : 松木板 50,獸牙 20,麻布 20,蟹鉗 20,鐵環 20.
木船II
材料 : 松木板 70,獸牙 35,蟹鉗 35 ,鐵環 35 ,紅海膽殼 15.
木船III
材料 : 松木板 90,獸牙 45,紅海膽殼 20,紅海膽魔石 10 ,藍礦石 40.
木船IV
材料 : 松木板 100,紅海膽殼 25,紅海膽魔石15 ,藍礦石 50,水母子之花 10.

長征船I
材料 : 松木板 50,柳木板 50,竹板 60,鐵 40,彩石 30.
長征船II
材料 : 松木板 60,海蝠之牙 40,竹板 70,鐵 60,海蝠之爪 20.
長征船III
材料 : 松木板 80,海蝠之牙 40,竹板 80,藍礦石 50,海蝠之爪 20.
長征船IV
材料 : 松木板 90,海蝠之牙 10,竹板 90,藍礦石 60,海蝠之爪 15.

戰船I
材料 : 鐵 70,松木板 60,虎皮 50,蟹爪 25,水母子之花 15.
戰船II
材料 : 鐵 80,松木板 70,虎皮 60,海蝠之翼 25,水母子之花 20.
戰船III
材料 : 藍礦石 50,松木板 80,飄靈之火 50,海蝠之牙 20,紫色布碎 40.
戰船IV
材料 : 藍礦石 60,松木板 90,滄海戰魂之碎刀 30,海蝠之牙 20,藍勾玉 40.

高速船I
材料 : 松木板 60,竹板 60,海蝠之翼 40,海仙童碎葫蘆 20,彩石 50.
高速船II
材料 : 松木板 70,竹板 70,海蝠之翼 50,海仙童碎葫蘆 30,彩石 55.
高速船III
材料 : 松木板 80,竹板 80,海蝠之翼 55,海仙童碎葫蘆 40,藍礦石 50.
高速船IV
材料 : 松木板 90,竹板 90,藍礦石 60,海仙童碎葫蘆 40,海蝠小藻之翼 20.

鐵甲船I
材料 : 鐵 60, 錫 50,銅 50, 鐵環 40,蛇皮 20.
鐵甲船II
材料 : 鐵 80, 錫 60,銅 60, 鐵環 50,蛇皮 20.
鐵甲船III
材料 : 藍礦石 50,藍甲火 40,鐵 90,海姬之髮 30,滄海戰魂之碎刀 35.
鐵甲船IV
材料 : 藍礦石 60,藍勾玉 50,鐵 100,海姬之髮 50, 海蝠小藻之花瓣 40.

糧船I
材料﹕松木板70 竹板30 柳木板70 海仙童碎葫蘆20
糧船II
材料﹕松木板80 竹板40 柳木板80 海仙童碎葫蘆40
糧船III
材料﹕松木板80 柳木板80 藍礦石50 海仙童碎葫蘆20 海仙童破符40
糧船IV
材料﹕松木板90 柳木板90 藍礦石60 藍甲碎30 紫色布碎50

謝謝板主(主角)提供糧船製作資料

船頭製作

衝刺刀
材料 : 鐵 50,松木板 40,鐵環 50.
大刀
材料 : 鐵 80,松木板 60,鐵環 60.
鋼剌
材料 : 鐵 40,紅海膽刺 30,藍礦石 60.

船尾製作

浮力船尾
材料 : 藍礦石 10.松木板 20,飄靈之火 15.

加速器I
材料 : 藍礦石 50  藍甲火50  藍勾玉20  飄靈之火 25.

:13: 打左我好耐架啦,回覆下啦
P.S.武神哥會取用啦.:05:
我都係 林沖既人 :17:

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Tenny + 10 希望國度期待您下一次的分享!

查看全部評分

唔好睇左就算啦,俾d回應好嗎~~~~~~~~~~:02:
回復

回復 #1 ringo 的帖子

:14: 謝謝啦﹐不過不用你說我也知道﹐www.tennyy.com有記載:05: :01:
回復

我有炮製作
冇材料:66: :66: :66: :66:
回復

我JUST係3男到睇哂....
仲係差5多GA....:76: :75:
回復

如果大家有資料都可以係到發佈, 我會加返落網站內.

不過最好係原創啦.
回復

係原創就最好...
不過轉帖都無妨...:06:
好過無丫ma.
回復

長征船II比我合左:11:
回復

嘜5係有船樓既咩?_?

嘜5係有船樓既咩?

點解無船樓既
回復

:16: :12: 係我自己一隻字一隻字咁打架,我唔係轉貼架
回復