查看: 733|回復: 8

十大呃細路大話,真係唔好笑丫....轉貼

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
十大呃細路大話,真係唔好笑丫

十大呃細路大話(你細個一定有聽過.........)

1.「同你儲埋d利是錢入銀行啦」

(最多細路仔受騙架啦...包括我呀)

2.「生舊叉燒好過生你」  好笑呀!!!

(生到舊叉燒話你好野!)

3.「再喊叫警察叔叔拉你」

(喊都搵警察,告你阻差辦工呀啦!)

4.「食多D蔥會聰明 D 架喎」 好野生動物!!!

(食左雞翼又唔見你生翼!?)

5.「食唔清 D 飯會娶個豆皮老婆」

(老豆食得好乾淨喎,點解呀媽你...咁既...)

6.「裝人沖涼會生眼挑針」

(無事喎!我同呀媽仲一同沖涼啦)

7.「講大話會甩大牙」

(講左咁多年大話都未試過...)

8.「唔好玩橡筋呀,橡筋會吸血架」

(放響水又唔見佢吸水既?)

9.「你再咁曳比"丫鴉"捉左你」

("丫鴉"咩生物?)

10.「你係由石頭爆出黎」

(咁石灘咪好多孤兒?)
哈哈..笑死我呀
:82: 有d 无聊~:87: 不过有d好笑
回復

:83: 我媽都是這樣嗎我:75:
回復

2,4,5,6,7,係我老弄老母成日講:47: :76:
回復

o泄咀:70: =.=
回復

點解決

1.「同你儲埋d利是錢入銀行啦」
(no!我怕銀行汁左)

2.「生舊叉燒好過生你」
(叉燒=豬肉,你係豬啊!!)

3.「再喊叫警察叔叔拉你」
(你味叫囉,我冇罪but you阻差辦工,睇下拉who)

4.「食多D蔥會聰明 D 架喎」
(咁你eat多D啦,你IQ得10,我有100)

5.「食唔清 D 飯會娶個豆皮老婆」
(係咩,你try下等我see see)

6.「裝人沖涼會生眼挑針」
(冇D常識,look下我2年級的常識書啦)

7.「講大話會甩大牙」
(你成日講,但你冇甩
回復

8.「唔好玩橡筋呀,橡筋會吸血架」
(咁....你成日用橡筋,你味失血過多死左^^)

9.「你再咁曳比"丫鴉"捉左你」
(你再打我比police拉左你)

10.「你係由石頭爆出黎」
(都話你IQ得10,我係由石頭爆出黎,你就唔係我老母)

回復

OK好笑啦~加油啦~:73:
回復

好呀,我成日都係俾依10句俾呀媽囉嗦,煩到我,等我第日咁同佢講啦
回復