查看: 603|回復: 5

[求救] 新手問生活技能, 合成問題

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我已經 種植 lv3, 織布機 lv3, 剛剛選了 武器生產 (一時手快選錯, 本來想選防具制作).
anyway, 而有手頭有d武器冶煉書, 要點先可以做到武器出來??

已經看了 http://www.tennyy.com/menu_skill1.html, 但都係唔明.
請教, 請教.
你還要找合成導師.
回復

"... 接下來應需要四出找冶煉書 (請參考附表),
得到了冶煉書後使用該書,
從此便會知道冶煉該類裝備的方法,
只要收集了所需的材料便可隨時隨地進行合成,..."

d書用左, 都見到合成技能有d武器名單出左來, 但之後要點做??
搵個合成導師都無野同我講...
回復

回復 #3 大力文人 的帖子

咁你按左本書後, 應該彈左個框框出黎, 根住揀返你要合既野.
回復

oh, 見到啦, 唔該哂.
響右下角有格放 Special Material, 應該放什麼?

仲有, 管理員 tenny 有無意見冶煉/生產什麼比較好 (武器, 防具, etc)??
回復

回復 #5 大力文人 的帖子

右下角放入 "字首魂".

而你都揀左武器冶煉啦, 仲可以點?

不過我覺得防具冶煉就好d (合野實際d, 採原料鍊合成lv都易d)
回復