查看: 880|回復: 9

少卿牌照任務大發現

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
在少卿牌照任務, 筆者找到一個方法可以快一點完成任務:

原有任務中, 玩者是需因應所需牌照, 取得少卿石塊, 少卿木塊或少卿布匹50個交給少卿匠師文姬
打姻緣石得少卿石塊, 打綱木得少卿木塊, 打果王得少卿布匹

在試場中, 會留意姻緣石/姻綠石, 綱木/網木, 果王/果玉 是在不同區域的
若果打姻緣石, 會留意在一大堆石仔當中, 有兩個是走過去樹木及果王區的, 這就是要打的目標
這樣便容易打中所需目標

打綱木和果王亦相仿
之前我做呢個任務時都係叫等級高o既朋友同我組隊然後他就幫爆﹐唔洗一下就搞掂。
回復

:00: 打怪掉野好容易姐        
幾招爆技都清場啦:00:
回復

GOOD 哦!!!:74: :74: :74: :67:
回復

:05: 等级高就容易做任务:17:
回復

原帖由 wwl2178 於 2007-4-15 02:39 PM 發表
:00: 打怪掉野好容易姐        
幾招爆技都清場啦:00:

但係文人無爆招- -要秀才><''
回復

hm...not bad ma...:01: :17:
回復

:85: 1轉校尉沒範圍技 :88: 元殺陣又炸1血 :66: 難 難 難難難  難 難
回復

等级高is ok!!
回復

:79: 哦..同意樓主所講...另外,我補充:當你打完一隻...新果隻會特別由遠方行埋黎的,你只要留意邊隻走動得大距離d,就好容易搵倒佢...而且...你要打的怪..係有兩隻的...萬一唔好彩走漏眼..唔洗以為得一隻好難搵...其實係有兩隻架
回復