查看: 1381|回復: 12

[轉貼] 水滸歷險Online之玩家與GM之對話

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
岩岩係網上search到, 貼出黎比人家睇下, 好好笑架.
真唔真就唔知啦, 大家睇左就算啦.

個案一:

火影歌姬:
有無野送ar?

GM:
您好,本人送上祝福一個予閣下,望新年快樂,謝謝。

火影歌姬:
無利是ar?

GM:
您好,由於本人尚未成家立室,故未能達成派發利是之基本條件,謝謝。

火影歌姬:
破例一次la

GM:
您好,由於本人十分尊重祖國六千年歷史所留下的習俗,故不能破例作出此安排,望閣下體諒!

火影歌姬:
咁送d新年禮物la

GM:
您好,本人願閣下心想事成,萬事勝意,謝謝。

火影歌姬:
我的新年願望就係想你送d野比我

GM:
您好,本遊戲並無「野」此道具可給予閣下,謝謝。

火影歌姬:
一定有d野可以送的

GM:
您好,本遊戲並無「d野」此道具可給予閣下,謝謝。

火影歌姬:
可以送d eq

GM:
您好,如閣下想查詢有關「情緒智商」之相關情報,請於相關網頁查詢,謝謝。

火影歌姬:
可以送d武器or道具

GM:
您好,我們沒有此服務提供予閣下,謝謝。

火影歌姬:
但有d人話gm會送野比人

GM:
您好,GM是不會給予任何物品予任何玩家,謝謝。

火影歌姬
唔好咁絕la...

GM:
您好,我們未能明白閣下的意思,請閣下清晰詳述,以便了解,謝謝。

火影歌姬
得閒送d野比人都好ar

GM:
您好,本人在此送贈一句予閣下,新年快樂,身體健康,謝謝。

火影歌姬
算la,886

GM:
您好,如閣下再有任何疑問,歡迎使用本頻道查詢,謝謝。

個案二:

○影﹏〞
你地抽箱d機率好離譜wo
有d人抽幾個全盒就有202金豬頭
我抽左400個都冇
有冇搞錯呀

○影﹏〞
用真金白銀買點 一個都冇

○影﹏〞
離唔離譜d呀

GM:
您好,由閣下的資料提供顯示,物品並無設定問題,純粹是閣下的運氣問題,建議尋求堪輿學家糾正運數,謝謝。

○影﹏〞
你玩野?

○影﹏〞
真係大年初一要開年麼?

○影﹏〞
出親都有d昆錢野

○影﹏〞
雲起昆錢 你地扮正義

GM:
您好,物品設定正常,而閣下未能取得成功我們十分同情,但當中涉及運氣問題,謝謝。

○影﹏〞
同情? 你試丫 人地1蚊都冇用就有

○影﹏〞
我用左千幾蚊 抽埋杜1!

○影﹏〞
抽埋d垃圾

GM:
您好,購買物品屬個人意願,謝謝。

○影﹏〞
喂 咁你冇理由400個都冇一個掛

○影﹏〞
離唔離譜d呀?

GM:
您好,閣下的運氣問題並不由本人控制,請閣下注意,謝謝。

○影﹏〞
我運氣你控制唔到呀 出果d野你控制到家ma

○影﹏〞
我同你講 你叫我換人轉運?

GM:
您好,該物品機率無異常,亦有多位玩家取得,建議閣下耐心搜集,謝謝。

○影﹏〞
耐心搜集? 再抽唔到係咪去雲起搵你尋仇?

○影﹏〞
講低你個名尼丫 再抽唔到我上雲起搵你

GM:
您好,閣下請別無理取鬧,抽取物品本來就是運氣遊戲,如本人未能中六合彩頭獎,又是否應向閣下報復呢?請閣下多加思量,謝謝。

○影﹏〞
我係馬會番工咩?

○影﹏〞
唔係wo

○影﹏〞
不過你係雲起番工wo

GM:
您好,本遊戲是OPUS遊戲開發商所開發,並不是本公司開發,請多加注意,謝謝。

○影﹏〞
推卸責任a_a 你地最叻

GM:
您好,本人亦只是善用閣下的理論,請閣下多加理解,謝謝。

○影﹏〞
我d咩理論a_a?

GM:
您好,「我係馬會番工咩?」,謝謝。

○影﹏〞
玲起代理d game有事就話唔係你開發

GM:
您好,本人亦不是替開發商打工的,謝謝。

○影﹏〞
我係馬會番工咩<---係理論a_a?

○影﹏〞
你讀間出身 咁勁gea_a?

○影﹏〞
你讀邊間出身 咁勁gea_a?

GM:
您好,本公司是代理本遊戲的點數,而非設定本遊戲,所以閣下的投訴根本是無稽,謝謝。

○影﹏〞
問親你地野唔係答遊戲機密就叫同其他玩家討

○影﹏〞

○影﹏〞
不如你講下你有咩功用?

GM:
您好,如遊戲資料要和盤托出,那麼閣下便不需再遊玩本遊戲,謝謝。

○影﹏〞
你好,我係講緊閣下回答問題的方法。

GM:
您好,本人是依照閣下的提問而作答,但請閣下多加思量理解,謝謝。

○影﹏〞
你好,我都識咁答wo,係咪可以做你個位?

GM:
您好,如閣下有意,歡迎加入本公司,謝謝。

○影﹏〞
你好,原來你地位高到可以歡迎人地

○影﹏〞
加入"你"公司

GM:
您好,請閣下尊重自己的智慧,謝謝。

○影﹏〞
你好,我只係跟據閣下的智慧而作出調整

○影﹏〞
以便配合和閣下的對話

GM:
您好,感謝閣下的調整,如閣下智慧非凡,請以自己智慧解決問題,以本人的智慧程度實在無能為力,謝謝。

○影﹏〞
你好,閣下咁樣會影響香港服務行業的形象

○影﹏〞
知冇?

GM:
您好,不見得閣下的言行會做好香港,望大家都有所改善,謝謝。

○影﹏〞
你好,你回答問題的方法我會紀錄低,

○影﹏〞
以便日後作出跟進,謝謝

GM:
您好,本人亦已經紀錄,謝謝合作!

○影﹏〞
你好,大年初一你慢慢坐^^,我出街玩了,

○影﹏〞
掰掰,謝謝>3<

GM:
您好,望閣下新年快樂,謝謝,

○影﹏〞
你好,望閣下工作愉快,謝謝。
真系好犀利的扎人手法﹐我都被他扎到:06:
回復

回復 #2 主角 的帖子

笨細佢真系~_~
回復

成班傻仔= =!!!!!GM:
您好,由於本人十分尊重祖國六千年歷史所留下的習俗,故不能破例作出此安排,望閣下體諒!

回復

GM勁串-.-
無野好講!
回復

真係幾好笑
個gm好似得幾歲咁
:00:
回復

怒火d幫眾真係kai呀:09:
回復

:11: :11: 好好笑呀
回復