查看: 638|回復: 8

[問題] 睇下啦!!!!!有野問

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
我想問我38lv用史x定係魯智深好,唔該快回
史x好到啦,有得爆
到左1轉都可以用因有得爆,但魯智深到左1轉就冇乜用
回復

原帖由 小伙孑 於 2007-3-19 04:30 PM 發表
史x好到啦,有得爆
到左1轉都可以用因有得爆,但魯智深到左1轉就冇乜用

他得38等級...就算有得爆都無用啦...都未識/無人可以幫隻英+mp﹐可以爆但無人幫手+mp o既英同普通英無咩分別。就算他組到個義士都一樣死...因為他38lv組義士o既話會無晒經驗﹐除非有義士朋友夠義氣唔組隊幫他+mp囉!:14:
唔好以為去打高自己幾十級o既怪就可以解決組義士無經o既問題...因為你叫隻英去打高自己幾十級o既怪分分鐘個英會死得好慘:11:
我o既念法係不如買個防高o既英(最好滿Lv)黎升咪仲好﹐如果可以﹐買個滿Lv同加左防(+80或+140)o既青銅白勝黎升都唔錯﹐可以升到1轉。
1轉後再賣左去買番個青銅公孫勝黎爆下都唔遲:13:
回復

姐係點唔明

姐係點用史定魯智深呀
回復

原帖由 19950601 於 2007/3/22 11:00 AM 發表
姐係點用史定魯智深呀

用魯智深啦. . 因為防高一點(物防指數:600),打黃名的怪都只是扣點點hp而已。
史進的物防指數只有564

但當你一轉以後,就要轉用史進/孫二娘/公孫勝,因為有爆技,可以一次過打很多隻怪,而且可以組義士來幫你的英雄加mp

可看這裡的資料作參考
http://www.tennyy.com/menu_hero2.html

回復

回復 #5 cat001 的帖子

買隻青銅白勝啦,唔用咁多元氣,有錢的買金白都得,再唔係買青孟啦,1轉後冇咩人要魯智深
回復

原帖由 極神 於 2007/3/22 07:58 PM 發表
買隻青銅白勝啦,唔用咁多元氣,有錢的買金白都得,再唔係買青孟啦,1轉後冇咩人要魯智深

我都想收隻孟仔呀,但係冇咩人放,至於白銀英,只加攻不加防,會死英架,黃金……我冇錢收囉:12:

而家我入倒關西渭州,成日屈怪,都唔洗用英,收黎哂錢,最多只能講句:收黎放番出去就得,自用就免啦,我都有隻鏡盾14lv青史,好少用...

回復

青銅公孫勝13/13 lv+200防只可以頂到2轉28

除非你有黃金公孫勝 13/13 +200 或 黃金林沖 14/14 +200 或 黃金史進 14/14 +200

後面﹐要靠自己爆了。。。
回復

原帖由 andychew 於 2007-3-23 12:31 PM 發表
青銅公孫勝13/13 lv+200防只可以頂到2轉28

除非你有黃金公孫勝 13/13 +200 或 黃金林沖 14/14 +200 或 黃金史進 14/14 +200

後面﹐要靠自己爆了。。。

2轉好少見到仲有人用英黎爆wor...2轉多數都係自己爆架啦:07:
回復