查看: 4624|回復: 74

[歷史] 大家認為史上最打得的人是誰?

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
大家認為是誰?我個人就認為是呂布﹐在虎牢關時可以同時1對3雖然是他不敢久戰﹐不過關羽和張飛都不是省燈之油﹐可以同時和他們對持真是好厲害了,雖然我個人比較喜歡張飛﹐不過也令我不得不佩服他,你呢你認為是誰?

回復 #1 主角 的帖子

我覺得係西楚霸王-項羽,力拔山河氣蓋世!時不利兮騅不逝!騅不逝兮可奈何!虞兮虞兮奈若何!

張飛有勇無謀,最後比手下殺死,唔係咁好,趙子龍都好像勁過他
回復

自古英雄愛美人﹐寧愛美人不要江山﹐項籍系甘呂布都系﹐一個搞到要在烏江自盡﹐一個搞到被屬下出賣最後生擒給曹操處斬。。真是唔知道點講
回復

回復 #2 極神 的帖子

張飛雖然無謀﹐不過他在長板坡之戰以幾人之力守着那橋﹐他都會用計謀讓那聰明的曹操也上當﹐還有那份勇氣不是人人都有
回復

咁說關羽重勁= =俾人稱關2哥,當神仙咁,他有勇有謀,只係最後因張飛俾人殺死嬲到咩咁ja

趙子龍好像都好勁,但好少說他
回復

回復 #1 主角 的帖子

蕭楊投筆從戎,所以勁好打...^^
回復

回復 #6 聽•雨•軒boss 的帖子

玩在說水滸咩 = =
回復

回復 #5 極神 的帖子

關羽給人封之為神是因為他的忠心義膽﹐他英勇的事跡很多可是講到他用謀方面就...唔見得多:06:
還有給人殺死的是關羽﹐張飛才是怒到不知點那個﹐唔系甘熟3國就唔好拋書包

回復

回復 #8 主角 的帖子

係咩,1時記錯,sorry= =
回復

回復 #9 極神 的帖子

這次就原諒你拉﹐下次唔好啦:01:
回復