查看: 851|回復: 9

[求救] 勁難既問題><

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
點解我咩怪都係白色字架(分唔到邊d怪係 全/半/十分一 經):02:

本人e+1轉19級...點解我點怪既時候 只係見到白字怪
低lv怪既吱吱 至高lv怪既千里全黑甲 都係白字架呢
未點落下之前係綠色 點左之後係白色 (永遠都冇黃色 灰色怪)
人地打緊既怪就係紅色 (我視力正常 又冇色盲)
無論去到邊度on水滸都係咁樣(家&網咖)
其實係咪要裝d程式先可以變返正常架:12:
定還是要係水滸個主程式內set返d野呢:10:

有冇人同我一樣有咁既問題出現阿:10:
有冇人可以幫下我呢.....唔該:04:
你按左佢之後既"上方"應該會顯示佢既血量,而果個位應該有個位寫住「名稱:(怪物名)」

如果都沒的話,幫不到你了
回復

:10: 你係咪丁丁呀?
聽你講過個問題,你contrl o 個度d setting揀左咩呀?
講哂黎聽聽
回復

應該唔係丁丁:01:
3月9日佢唔只1轉19級:17:
回復

:06: 係喎 今日12號,佢入倒史家好耐啦喎,咁你又係邊個?:07: 我組過你未?
回復

組過1次咁多 係我第1次去史家
果次你仲話個 XX 係試用版添
回復

原帖由 lchuen 於 2007/3/12 09:18 PM 發表
組過1次咁多 係我第1次去史家
果次你仲話個 XX 係試用版添

海之女?
神仙道女?...
定係...
唔記得...是旦啦,而家都唔用得lu 試用期過,講真,用得多好悶,又唔習慣行開,望住個mon咩都唔做,好鬼悶,我都係鐘意講下野,不過入得多關西,而家都係屈怪多,習慣的話,屈怪升都幾快

回復

係阿 我係丁丁
我打錯左個lv阿:09:
應該係149 我e+知道咩事嚕:04:
回復

:07: 你按左隻怪白字=隻怪係你  紅字就係人地唔同隊就無經驗
回復

原帖由 奸商 於 2007/3/16 01:34 AM 發表
:07: 你按左隻怪白字=隻怪係你  紅字就係人地唔同隊就無經驗

正常黎講,你點一樣野/一個人,果字名就會白色,即係顯示你點緊咩野咁解,唔係代表你點左隻怪就係屬於你o既。我點人,人名都會白色啦,咁唔通個人又屬於我?

當你點左一隻怪時,除左個名會變白色外,你畫面中上位置會顯示怪的血量,但當隻怪死左,中上個血量就會自動消失,因為隻怪都消失左。呢個係好有用的,當你屈怪,你一次過爆好多隻,而你的爆技又一定要點怪先爆倒的話,例如「地龍」,咁你見倒你點的怪無左血量指示,而d怪又未死哂的話,咁你就要重新再點過另一隻,先至可以爆倒啦。

仲有,你出緊英的時候,點右上果張英雄o既相,都會等於點左隻英,隻英個名就會一樣係白色,
咁樣都好方便d義士/文人加英hp/mp
(註:進入幫戰/生死狀之類的狀態下點自己隻英,或點進入幫戰/生死狀之類的狀態下的其他人,佢地個字名係唔會變白色的)

如果想取消唔再點果樣野,只要禁esc就可以解除個「點」
回復