查看: 716|回復: 8

[原創] 灌水英雄傳13∼聆風閣

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
蕭楊:船家:13:
船家:係,两位客官,想去邊亞:30:
蕭楊:冇,我地想周圍去下姐:14:
藍月龍四少:點解唔話佢知我地要去...
蕭楊:一陣先話你知:09:
(大概半個鍾頭後)
蕭楊:喂,帶我地去聽雨軒拉
船家:聽雨軒:31:
藍月龍四少:有咩問題:12:
船家:果度有片桃林,從黎未見過有人出黎架:12:
藍月龍四少:甘恐怖:31:
蕭楊:總之你帶我地去,如果唔係就對霖你:07:
藍月龍四少:會唔會係前面果個?
蕭楊:怡...有幾似聽雨軒臥:08:
船家:果度叫聆風閣,同聽雨軒一樣,某人出過黎架:13:
蕭楊:甘好玩,甘就要入去玩下拉:14:
藍月龍四少:玩到甘大:31:
船家:如果你地要去,你地自己游過去拉...
蕭楊:如果你唔想死既,跳海拉:07:
(話口未玩,船家真係跳海佐,跟主藍月同蕭楊就榨架船咪去)
藍月龍四少:不如唔好去拉:31:
蕭楊:你唔好生人唔生膽拉:12:
藍月龍四少:呢片桃園就好似個八卦陣甘,相信一定唔易破...
蕭楊:你有知:12:
藍月龍四少:我對伍行八卦陣好有研究:14: 應該由左邊生門入,經過坤門同易門,再由乾門出:16:
蕭楊:可惜我老豆冇研究,我地一向係一面劈材一面入去架,D人好似你甘就一為自己好聰明,甘咪迷路出唔到黎羅
藍月龍四少:甘都得:12:
阿伯:你地係邊個:13:
藍月龍四少:阿伯,對唔住,我地馬上走:31:
蕭楊:唔同你就hopeworld:14:
hopeworld:你點知架:31:
蕭楊:小女子蕭楊阿:15:
hopeworld:小師妹蕭楊...你唔係好鍾意扮醜八怪既咩:12:
藍月龍四少:(原黎去真係個怪胎):12:
hopeworld:師父安好嗎:06:
蕭楊:師父好好亞
hopeworld:自從水利同斯承偷佐九吹真經之後,師父一怒之下將我地師兄弟幾人駐出師門,好耐都冇見佢老人家拉:06:
藍月龍四少:(怪胎D親戚朋友果然都係怪胎):12:
蕭楊:嘩...果個你朋友黎架
藍月龍四少:嘩...你D朋友都幾犀俐臥,可以響水度行路:08:
hopeworld:嘩...係好犀俐,但係我唔識佢架:08:
(條友行到藍月等人面前)
freedon799(裘千刃):在下freedon799,個下一定係hopeworld拉:03:
hopeworld:好話拉,呢位係我小師妹蕭楊:15:
freedon799:哦...甘呢位小兄弟係...
藍月龍四少:下集話你知:16:
(待續)

回復第 1 帖由 Blue_Moon0829 所發的帖子

我老豆叫蕭浪:01: 5該mark低..
回復

==好咩wo∼ 幾時有下集呀∼
回復

得嫻先...
多謝支持:22:
回復

快D出,好搞笑:86:
回復

甘就恭請期待...
因為原作個估仔有d忘記佐
回復

我想c翻第一集:08: