查看: 1444|回復: 18

50個唔交功課既藉口

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
1) 唔記得.                      <~一定ga= =
2) 記得不過唔想做.
3) 唔識做.
4) 唔鍾意做.
5) 老豆唔肯幫我做.
6) 大哥尋日冇返屋企,冇人幫我做.
7) 掛住打機,冇做.
8) 掛住陪男/女朋友,冇做.
9) 要陪隻狗,冇做.     <∼推介
10) 乜要做咩?我唔知喎.....
11) 冇寫低要做.
12) 尋日冇返學,唔知要做.
13) 尋日走左堂,唔知要做.
14) 上堂時訓左,聽唔到你話要做.
15) 你話做我就做,咁我咪好冇面?  <∼推介
16) 我唔妥阿sir你所以至唔做,其他阿sir既功課我交齊架.  <∼推介
17) 我唔鍾意呢科.   <∼推介
18) 阿sir你樣衰.   <∼推介
19) 我冇買書,做唔到.
20) 我冇買簿,做唔到.
21) 我有做,不過冇帶返黎.
22) 我有做,不過俾隻狗食左.  <∼推介
23) 我有做,不過俾細佬畫花左.
24) 借左俾阿邊個抄,佢未還.
25) 尋日屋企火燭.        <∼推介
26) 尋日屋企水浸.   <∼推介
27) 尋日格離屋火燭.         <∼推介
28) 點解冇做?因為冇做..           <∼推介
29) 今日要交?乜唔係下個月先要交咩?       <∼推介
30) 去左補習, 冇時間做.
31) 我仲以為阿sir冇返唔使交.阿sir你太令人失望啦....   <∼極力推介
32) 太多其他功課,做唔哂.
33) 冇乜其他功課,冇心機做.
34) 尋日阿三叔公八姨婆五姑姐六舅父一齊生日,連續飲左五餐.  <∼極力推介  
35) 尋日阿三叔公八姨婆五姑姐六舅父一齊黎左我屋企打牌.  <∼極力推介
36) 尋日阿媽打牌三缺一, 我冇理由唔孝順佢呀....   <∼極力推介
37) 要搞open day.
38) 要搞swimming gala.
39) 要搞sport day.
40) 要練校隊.
41) 阿sir你細個讀書都試過唔交功課啦, 而家咪係咁.... <∼推介
42) 唔交功課好小事,阿sir你唔好大驚小怪.
43) 唔交功課冇所謂,會考考得好就得啦!
44) 之前個兩堂既阿sir睇實哂, 抄唔到功課.
45) 冇人肯借功課我抄.
46) 今朝太遲返, 抄唔切.
47) 人生得意須盡歡......所以我尋日去左玩.
48) 整homepage, 冇時間.
49) 做唔哂功課我都照返學, 阿sir你仲有咩不滿?  <∼推介
50) 律師黎之前我有權唔答你.(係至好講)       <∼推介
同學借比我抄之前我有權唔交功課比你.(係至好講):28:

你欠個最勁的藉口= =就係我唔知要做bo
回復

16) 我唔妥阿sir你所以至唔做,其他阿sir既功課我交齊架.

呢個係我小6ge理由.^^
回復

51)我做唔做甘你X事亞
回復

52)色即是空,空即是色.做同5做有咩分別?

@@藍月果句絕...........
回復

回復第 5 帖由 聽•雨•軒boss 所發的帖子

我係基督教學校:01:

會說耶穌叫我唔洗做功課:01:
回復

53)我未有心情做:38:
回復

我會講一句....咦~我本功課呢!?
就會有人出黎比返我=]
回復

我会讲我的功课不见了:81: 不用做:77: :78:
回復

我會用A個我想留堂我掛住學校SO 5做:01:
回復