查看: 800|回復: 9

[求救] 大大請入

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
點解我睇所有技出到未就會白色的?
例如水龍出左一半就會白色
櫻吹又係
點解ar:03::03:
唔明你所講嫁白色:09:
回復

姐係例如櫻吹,一出就會有的花掉落來,跟住有個圓形擴散出去
但係個圓形係變白色
回復

like this
回復

我知,你禁ctrl + o,驅動器度係咪揀左D3D呀,你揀番OpenGL啦

原帖由 jason2431 於 2007/2/7 07:19 PM 發表
like this

我知,你禁ctrl + o,驅動器度係咪揀左D3D呀,你揀番OpenGL啦
回復

OpenGL好lag
回復

最大既問題係display card 唔掂.

你講你部機既config黎聽下.

CPU:

RAM:

DISPLAY CARD:

WINDOWS:
回復

原帖由 jason2431 於 2007/2/8 05:02 PM 發表
OpenGL好lag

你將個畫質較返低少少,同埋熄左個ie同埋msn啦..咁會好d..我估係唔夠ram..
我都試過.玩親都要熄個msn..開ie都勉強仲可以
回復

原帖由 Tenny 於 2007-2-8 08:39 PM 發表
最大既問題係display card 唔掂.

你講你部機既config黎聽下.

CPU:

RAM:

DISPLAY CARD:

WINDOWS:
我都有樓主個問題
可唔可以幫我睇睇.....

CPU: Intel Pentium D 2.8 GHz (Dual Core)

RAM: 448MB RAM only (64MB RAM has been moved for on-board display)

Display Card: N/A (On-board display)

WINDOWS: XP SP2
回復

回復第 9 帖由 magic 所發的帖子

你用緊on-board display 實係差少少啦.

建議一: 加張 PCI-EXPRESS Display card ($600) [推薦]

建議二: 加多一條 1GB RAM (因為正常bios有得set display memory有幾多, 如果你加多d RAM, 咁display memory就會多d, 自然遊戲都smooth d.
回復