查看: 2717|回復: 22

第三章任好多經 - 我終於做完

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
嘩,正呀!
呢排拉經拉到悶,做下任,原來章任好多經,麻煩大大更新個網。

我終於做完第三章,因為太多步驟,不過做到一半已經好多經。:22::22::17::21:

44. 打完找石門縣令匯報,10000經驗值,10000兩
47. 打完找提豁丁康,之後找石門縣令匯報,7500經驗值,3000兩
49. 叫你殺死50隻猛火紅龍,7500經驗值
54. 找回千里大師,得到7500經驗值,他最後會叫你給他100白布、100冷火屑及5個4葉草,得到30000經驗值
57. 他要你將平安符分給商店(共6間)
乒器店 x-41,y-96 (不是法器店?)
倉庫(錢莊) x38,y-183、
飾物店 x75,y-156、
頭飾y-137、
客棧 x-33,y-189 及
防具店 x8,y-116

63. 修補完成後找廟祝張梁....8300經驗值,1000兩
66. 給完他後,有8300經驗值, 就會打BOSS高衙內!!!打完得8300經驗值
67. 與林沖對話~結義,得神秘紅寶箱
69. 將5個大鐵環交給林夫人得8700經驗值, 她又會給你一把剌槍, 你要將它精練至5級(好似石劍一樣)
71. 去到陸家(京城x145,y112)...就要打一陣陸家侍從(打到6-7隻)(打侍從有高級藥草),會送你去打高衙內2
72. 打完後,會見到林沖與他對話有9500經驗值及70級自己用得倒的武器, 他會帶你去見賣刀郎
74. 打完之後,就找番賣刀郎有9500經驗值,再找林沖,他俾封信你
78. 你打完之後就找他, 他會給你一個靈符、10000經驗值和2000兩
80. 殺完他,回去找東京知府 10000經驗值和2000兩
81. 他會給你一封信(應該是白虎節堂令牌),要你去找白虎節堂藤府大人(東京城最北面)
83. 打完回得到賣刀郎的供詞去找白虎節堂藤府大人, 之後找林沖
85. 回去找林沖,得林沖供詞,10000經驗值,及3000兩盤川
87. 拿10個貓血給尹大人 10000經驗值和2000兩,之後去找林沖
==========================================

我會努力做任,快d升。:29::29::00:

另外,提醒各位,小人有個發現,主線任務唔會受你o既級數影響,無論你幾級,都會拿番一樣經驗值,不過,一般任務就唔同,你over任務所需級數越多,你做任所得o既經驗越少,所以都係建議大家,唔好一尾淨係識拉經,按時做一般任務你實有著數。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
Tenny + 10 已加在主線任務中, 謝謝!

查看全部評分

唔係啵+ =一般任務高lv果d經隨經驗值的影響= =

不知是否愈高lv愈多經呢:05:
回復

原帖由 ∼勁hot∼ 於 2007/1/24 09:20 PM 發表
唔係啵+ =一般任務高lv果d經隨經驗值的影響= =

不知是否愈高lv愈多經呢:05:

唔係呀,我用過隻高lv黎做低lv任,d經驗值真係少左,你試下用隻1轉個20lv任,同一隻20lv做20lv任,會有幾多經?
回復

= =我得閒試下先- -

你係咪講果d  %= =?
回復

原帖由 ∼勁hot∼ 於 2007/1/26 06:30 PM 發表
= =我得閒試下先- -

你係咪講果d  %= =?

唔係,我係講係實際經驗值,係一個實數黎。
回復

原帖由 cat001 於 2007-1-26 10:44 PM 發表

唔係,我係講係實際經驗值,係一個實數黎。

但係我得到的經驗值同希望網頁中所說的經驗係一樣的bor= ="
回復

原帖由 ∼勁hot∼ 於 2007/1/30 03:43 PM 發表

但係我得到的經驗值同希望網頁中所說的經驗係一樣的bor= ="

係?會唔會因為lv唔爭得遠呀?我呢個acc做返低lv果d,所得o既經驗值係零頭數黎架,冇乜齊頭數。通常一般任務果d經驗都係齊頭數家嘛,我又冇用咩好漢令牌之類。
回復

我做到49.冇做,,丸煩啦:34:
回復

但係平均做一章任都升倒2個lv喎,又有錢賺,幾好丫
回復

谢谢cat001的提醒,因为我还没做完第三章。:04:
回復