查看: 602|回復: 5

[問題] 一個ac兩部電腦

關閉 [複製鏈接]

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
一個新手又係一個好白痴o既問題:
如果我有一個ac,我有兩部電腦,咁我可唔可以兩部機都同時登入同一個ac,但又用唔同o既角色呀,唔該。
我都好想知道啊!!!:04:
回復

回復第 1 帖由 cat001 所發的帖子

同一個雲起帳號就得;

如果係同一個遊戲帳號咁就唔得啦.
回復

原帖由 Tenny 於 2007/1/18 04:37 PM 發表
同一個雲起帳號就得;

如果係同一個遊戲帳號咁就唔得啦.

有咩分別呀?我有雲起賬號喎,唔係好明。

係咪即係:我有一個雲起賬號,咁我史serv又有兩個角色喎,係咪可以用兩部機分別開兩個角色?

唔該

回復

回復第 4 帖由 cat001 所發的帖子

等我解釋清楚些.

例如:

你有一個雲起賬號 -  username : abc

當你入左去雲起網頁內你可以開遊戲既acc,

假設你係雲起會員網內選擇左水滸歷險, 而係入面開左3個acc分別係 - aaa, bbb同ccc

咁當你用是但一個acc入左遊戲之後你就可以開角色, 最多係3個.

但係如果你係aaa入面已經開左2個角色就算唔同server都係唔得架!
回復

乜可以o係水滸度開多個ac而得一個雲起ac ja 咩?

我見佢教人登記個畫面係雲起個網黎o既?

咁唔係一樣o既咩?

唔該。
=========

哦﹐我終於明啦....咁即係如果我一個水滸ac有兩個角色,唔可以同時兩部機分別開啦。

我明白了

thanks

回復