查看: 1341|回復: 13

[原創] 藍月史記∼蕭楊傳

馬上註冊,結交更多好友,享用更多功能,讓你輕鬆玩轉社區。

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

蕭楊,原姓易,名柳彤,又名他鄉遇故知,生於陽曆一九九三年一月四日,性別不祥,但經常自稱係女仔.
二千零伍年十一月三十一日以文人身分開始玩水滸歷險,並於二千零六年四月十七日創立天下第一幫"聽•雨•軒",誓以一屆女流之輩負起佐一幫之存亡.
二千零六年五月二十日,蕭楊自稱聽•雨•軒boss加入香港水滸歷險非官方論壇希望國度,更成為希望國度第一位活動大使,亦係希望國度資歷最短,發帖量最少之幹部.
自此,蕭楊勤練武功,勵經圖治,施行德政,廢除暴政,年幾歲小卻德高望重,許多英雄好漢都前黎投靠.每一個史家都冇辦法否認呢位聽•雨•軒始祖,並稱佢為"女中豪傑,人中梟雄"
二千零六年後期,為方便練功同招兵買馬,蕭楊下嫁于其名聲瑾次於希望武神同藍月龍四少既武林高手"三人行-風水",聽•雨•軒當堂成為希望論壇第一幫,其名聲連希望武神個幫都要汁粒,聽•雨•軒達到前所未有既強大同繁榮.
二千零六十二月二十九日,聽•雨•軒分駝"聆風閣創立新論壇,聽•雨•軒正式與希望國度分道揚鑣,聽•雨•軒再次進入另一個高峰.蕭楊此時亦成為一代傳奇人物.
二千零七年,聽•雨•軒開始向外發展,計畫血洗有異議既幫派,所發動既計畫只有贊成,從冇反對,但係長期既順利,已經養成驕橫既習慣,以前既德政,亦逐漸變成嚴刑,一代明君,更變成可怕既獨裁者.
史學家冇法估計再聽•雨•軒既未來,呢為傳奇女俠既下場又會係點.
但係對於蕭楊既文治武功卻係不可否認既,文治方面,蕭楊續藍月"文人全體論"之後,再提倡"全職全體論",提升佐全體支持者既地位,開創"不死就係道理"既時代,武功方面,蕭楊用行動證明佐"女兒當自強",一事成為水滸界既嘉話.
最後,讓我地三呼萬歲,預祝蕭楊大當家繼續將聽•雨•軒推上更高既高峰...

楊
  大
   當
    家
     萬

萬

萬
          萬
           歲
我有少少覺得自己似吳王夫差...=-=
回復

呢幅相好耐拉...= =換下拉....
P.S...本人正在改編1公升眼淚ge歌詞....
仲有,果首"水滸版7里香係我ge驕傲=v=
回復

原帖由 聽•雨•軒boss 於 2007-1-13 02:33 AM 發表
我有少少覺得自己似吳王夫差...=-=

像武則天多d:28:

(她自稱聖神皇帝):34:
回復

回復第 4 帖由 極神 所發的帖子

我邊有佢甘9ar......= =
回復

回復第 5 帖由 聽•雨•軒boss 所發的帖子

我說藍月說到你好像武則天
回復

聽.雨.軒既開幫始祖係我呀!!點解1句都唔提下我??:03::03:
個人認為蕭楊似
回復

好勁喎!依遍算唔算自述!
回復

原帖由 極神 於 2007-1-13 21:21 發表

像武則天多d:28:

(她自稱聖神皇帝):34:

唔係,她似是東施多D:00:

(她自稱明成皇后= =)
回復

回復第 7 帖由 gap蕭 所發的帖子

係囉藍月...= =